به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا قانعی روز سهشنبه در نشست با خبرنگاران، اظهار کرد: بزرگداشت سعدی در فارس باید از بزرگترین رویدادهای فرهنگی فارس باشد چرا که امروز همه مردم ایران به زبان او سخن می گویند و حق بزرگی به گردن زبان و ادبیات فارسی دارد، اندیشههای و حکمتهای سعدی مایه مباهات و گنجینه ارزشمندی برای ایرانیان است.
وی افزود: در رویدادهایی که با همکاری انجمن آثار و مفاخر ایران برگزار میکنیم، تلاش میشود تا گسترهای فراتر از استان بگیرد و اینبار نیز با همکاری رایزنهای فرهنگی کشورهای مختلف، این هدف دنبال میشود.
قانعی اعلام کرد: برنامه اصلی یادروز سعدی، شامگاه جمعه ۳۱ فروردین با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمان ویژه بینالمللی و دیگر مسئولان ملی و استانی برگزار میشود .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: برنامههای هفته بزرگداشت سعدی شیرازی با تلفیق رویدادهای فرهنگی، هنری، علمی و کودک و نوجوان برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: امسال بخش علمی هفته گرامیداشت سعدی در فارس رونق بسیاری دارد و حدود ۱۵ سخنرانی علمی از سوی اساتید و سعدی پژوهان از جمله میرجلالالدین کزازی برای عموم مردم ارائه میشود.
وی با اشاره به جایگاه بلند سعدی در حفظ زبان و ادبیات فارسی، اظهار کرد: شورای پاسداشت زبان فارسی میکوشد تا مردم بیش از پیش از زبان فا سی بهره ببرند و یکی از اقدامات استفاده از نخبگان برای بیان غنای ادبیات فارسی برای مردم است.
قانعی افزود: شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی فارس با همکانی اصناف و اماکن به واحدهای صنفی که تابلو آنها مغایر با قوانین پاسداشت زبان فارسی از تذکر داده و رصد و پایش میکند تا واحدهای جدید در انتخاب نام خود به این قوانین پایبند باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به آغاز جشنواره عروسکی حکایات سعدی از اردیبهشت ماه امسال، گفت: این رویدادها مردم و خانوادهها را با سعدی ارتباط میدهد و تاثیرگذاری بالایی در حفاظت از زبان فارسی و پیشگیری از انحراف بیشتر آن دارد.
روزشمار هفته سعدی با رویدادهای علمی در ۲ سفارتخانه
معاون فرهنگی و امور رسانه فارس در ادامه این نشست خبری گفت: ویژه برنامههای هفته بزرگداشت سعدی شیراز یکم اردیبهشت ماه پس از گلباران آرامگاه وی آغاز میشود و سپس با برنامه علمی ادامه میباید.
غلامرضا خوش اقبال با اشاره به رویکرد فراملی و فرا استانی برنامههای این هفته، افزود: دریا اورس، سعدی پژوه و ایرانشناس و رئیس بنیاد فرهنگ و زبان آتاتورک و سفیر سابق ترکیه در ایران مهمان ویژه برنامه اصلی گرامیداشت سعدی شیرازی برای سخنرانی علمی در شامگاه ۳۱ فروردین ماه است.
وی ادامه داد: رویدادهای علمی بینالمللی هفته سعدی با همکاری بنیاد آثار و مفاخر ایران در تهران برگزار میشود و در این قالب سوم اردیبهشت رویداد "سعدی در اقلیم چین" با همکاری مرکز چین شناسی در دانشگاه علامه طباطبایی تهران با سخنرانی استاد امیرجلالی برگزار میشود، چهارم اردیبهشت ماه سفارت هندوستان میزبان برنامه سعدی و نسخههای سعدی در این کشور با سخنرانی آذرمیدوخت صفوی و دکتر شالویی است و روز پنجم رویداد سعدی و نظامیه بغداد در سفارت عراق اجرا میشود.
معاون ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه کرد: اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی نیز به میزبانی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران ششم اردیبهشت ماه در تهران برگزار میشود.
خوشاقبال عنوان کرد: محفل انس خوشنویسی و شکسته نویسان استانی و ملی از دیگر برنامههای هفته گرامیداشت سعدی است که آثار خلق شده آنها در نگارخانه حافظ و لابی تالار حافظ تا پایان این هفته یعنی ۶ اردیبهشت ماه در معرض دید عموم قرار داده میشود.
آثار سعدی سرچشمه سه فراخوان تولید فرهنگی مردمی
معاون فرهنگی و امور رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اعلام کرد: در هفته بزرگداشت سعدی شیرازی سه جشنواره تهیه کالاهای فرهنگی، جشنواره عروسکی از داستانهای گلستان و بوستان و نقاشی کودک و نوجوان در ارتباط با سعدی فراخوان میشود تا سال آینده بازخورد آن را ببینیم.
خوش اقبال افزود: کانون پرورش فکری کودک و نوجوان فارس نیز چند پویش با موضوع سعدی دارد که در مراکز کانون سراسر استان اجرا میکند.
وی اضافه کرد: نمایش عروسکی با موضوع داستانهای گلستان و بوستان نیز در آرامگاه سعدی برای عموم مردم برگزار میشود.
خوشاقبال آذین بندی خیابان سعدی تا میدان کلبه از سوی شهرداری، قدردانی از اساتید و دانشجویان سعدی پژوه با همکاری دانشگاه شیراز و سر زدن به سعدی پژوهان پیشکسوت از دیگر برنامههای این هفته است.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس عنوان کرد: پس از برنامه اصلی یادروز سعدی در شامگاه ۳۱ فروردین، سالار عقیلی به اجرای قطعاتی میپردازد و این خواننده ملی یکم و دوم اردیبهشت ماه نیز ۲ اجرا در تالار حافظ خواهد داشت.
نظر شما