۱۳۸ کیلومتر از راه های اصلی همدان به روشنایی مجهز شده است

همدان- ایرنا- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان گفت: این استان دارای ۶۵۵ کیلومتر بزرگراه و چهارخطه است که از این میزان ۳۰۰ کیلومتر نیازمند نصب روشنایی بوده و تاکنون ۱۳۸ کیلومتر به روشنایی مجهز شده است.

مهرداد آهکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآوری کرد: سال گذشته نصب روشنایی در حدود ۱۳ کیلومتر از راه های این استان پیشنهاد شده است که با ۸۰ درصد این عدد موافقت به عمل آمد که ۹.۸ کیلومتر از راه ها به روشنایی مجهز شدند.

وی اضافه کرد: بهسازی و نصب روشنایی به طول چهار کیلومتر در گردنه حادثه خیز زاغه با ۲۱۰ میلیارد ریال از مهر ماه سال گذشته آغاز و هم اکنون آماده بهره برداری شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان خاطرنشان کرد: این محور، چهار خطه به هم چسبیده بود بنابراین تیرهای چراغ برق در حاشیه جاده نصب شده بودند که با توجه به فراوانی تصادف ابتدا نسبت به جدا سازی مسیر رفت و برگشت با قرار دادن حفاظ بتنی اقدام شد سپس تیرهای چراغ برق به رفوژ میانی (جداکننده) جاده انتقال یافت.

آهکی بیان کرد: برخی از تیرهای چراغ برق موجود در بزرگراه ها قدیمی و فرسوده هستند بنابراین اداره راهداری به منظور ارتقای ایمنی و رفع خاموشی های مکرر نسبت به نوسازی، بهسازی و استفاده از چراغ های جدید با دامنه روشنایی وسیع اقدام می کند.

وی گفت: بهسازی چراغ های موجود در تونل ۸۰۰ متری تویسرکان نیز از تیرماه سال گذشته آغاز شده و پیش بینی می شود تا اواسط سال ۱۴۰۳ بهره برداری شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان افزود: هزینه هر یک کیلومتر نصب روشنایی ۳۰ میلیارد ریال است و حدفاصل هر ۵۰ متر یک تیر چراغ برق نصب و راه اندازی می شود.

آهکی افزود: تیرهای چراغ برق قدیمی در فواصل کمتر نصب می شدند چرا که حداکثر توان روشن کردن ۳۰ تا ۳۵ متری خود را داشتند اما چراغ های جدید به علت بهره گیری از سیستم های نوین و چراغ های ال.ای.دی ، ۵۰ تا ۵۵ متری خود را روشن نگه می دارند.

وی تاکید کرد: یکی از مولفه های مهم و تاثیرگذار در کاهش سوانح رانندگی افزایش وسعت دید رانندگان حین تاریکی هوا و شب هنگام با نصب روشنایی در جاده ها است که با توجه به افزایش حجم تردد، افزایش تولید و تردد خودروها، تعداد رانندگان و افزایش سرعت خودروها برای افزایش ایمنی مسیرها باید اعتبار بیشتری پیش بینی شود.

تلاش راهداری برای کاهش سرقت تجهیزات جانبی تیرهای چراغ برق

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان گفت: یکی از آفت هایی که دامنگیر این مجموعه شده سرقت تجهیزات جانبی تیرهای چراغ برق موجود در جاده ها است که منجر به خاموشی چراغ ها می شود.

آهکی بیان کرد: با بهره گیری از یکسری تجهیزات برق فشار قوی را ضعیف کرده و از آن برای روشن کردن چراغ های سطح جاده استفاده می شود.

وی افزود: سارقان اقدام به سرقت تجهیزات، تابلو برق، کابل و سایر لوازم جانبی ترانس در جاده ها از جمله گردنه اسدآباد، زاغه، همدان و مسیر شهرستان ها کردند که این اقدام آنها هزینه زیادی را به این مجموعه تحمیل کرده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان ادامه داد: این مجموعه با بهره گیری و نصب حفاظ های فلزی دور تجهیزات برق و ترانس، نصب دزدگیر و تغییر کابل کشی از زمینی به هوایی توانسته میزان سرقت را تا حد قابل توجهی کاهش دهد اما به صفر نرسیده است.

آهکی اضافه کرد: برخی مواقع ماموران انتظامی و کارکنان راهداری موفق به شناسایی و دستگیری سارقان می شوند اما چون بسیاری از این افراد جزو اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه هستند نمی توانند خسارت وارده را جبران کنند.

استان همدان دارای پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع راه شامل بزرگراه، آزاد راه، راه اصلی و فرع و روستایی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha