۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۳۳
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85451953
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح مولدسازی در روستاهای همدان آغاز شد

۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۳۳
کد خبر: 85451953
طرح مولدسازی در روستاهای همدان آغاز شد

همدان- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: طرح مولدسازی روستاها، با هدف احیای فعالیت های روستایی در قالب تولیدکننده دامداری، صنایع لبنی و بسته‌بندی در استان آغاز شد.

رضا بهراملو روز یکشنبه در آیین عملیاتی سازی جهش تولیدات کشاورزی با ایده مولدسازی روستاها، افزود: توسعه دامداری‌های سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستان‌ها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بسته‌بندی، ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس ۳۰۰ مترمربعی و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستایی از اهداف اجرای این طرح است.

وی با بیان اینکه در مبحث رشد تولید و دستیابی به خودکفایی تولید، با محدودیت زمین و بحران آب مواجه هستیم اظهار کرد: متناسب با رشد جمعیت افزایش تولید نیز باید عملیاتی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه طبق شاخص‌های جهانی هر ۴۰ سال، تولید باید دو برابر افزایش یابد افزود: همدان تنها استانی است که نقشه راه کشاورزی را تدوین کرده‌ است.

وی با تاکید بر اینکه باید از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برسیم گفت: نقشه راه کشاورزی در ۲۱ زیرتخصص مختلف و با حضور تشکل‌ها، بهره‌برداران، محققان و صاحب‌نظران با کارشناسی محقق شده است.

بهراملو خاطر نشان کرد: در گذشته روستاهای استان تولیدکننده بودند، به نحوی که در حوزه تولید گوشت و صنعت دام و طیور، نان کامل و صنایع تبدیلی علاوه بر روستا دیگران را تامین می‌کردند بنابراین در راستای رشد تولید و جهش تولید، طرح هر روستا یک دامداری مطرح شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: امروز سه مجوز تولیدی‌های کوچک روستایی اعطا می‌شود چراکه کلید حل مشکلات اقتصادی تولید و کلید جهش تولید با مشارکت مردمی محقق می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های شاخص کشاورزی استان گفت: از مساحت یک‌میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری استان یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۲۵ درصد اراضی آبی محسوب می‌شود.

بهراملو با تاکید بر اینکه تعداد دامداری‌های استان یک‌هزار و ۵۷۰ واحد، تعداد واحدهای تولید پرورش ماهی ۵۸۸ واحد و واحدهای صنایع تبدیلی دارای پروانه بهره‌برداری استان ۳۵۱ واحد است ادامه داد: این میزان تولید ۴.۸ درصد از تولیدات کشور به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: استان همدان در محصولاتی چون سیب زمینی، یونجه، گردو و انگور رتبه اول کشوری را از آن خود کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی‌ افزود: ایجاد تعامل و هم‌افزایی در مجموعه بزرگ جهاد کشاورزی استان، کسب رتبه سوم کشوری در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ و کسب رتبه برتر توسط ادارت کل و مدیریت‌های سازمان غله و عشایری همچنین روز جهانی خاک برخی از توفیقات این سازمان است.

وی با تاکید بر اینکه همدان تنها استان آزمونه (پایلوت) اجرای الگوی کشت و توسعه جهشی گلخانه‌هاست خاطرنشان کرد: کاهش ضایعات گندم از ۶ به چهاردرصد معادل ۱۰ هزار تن و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است و این مهم با مبارزه علیه سن غلات و کالیبراسیون کمباین برگ زرینی از توفیقات جهاد کشاورزی استان به شمار می‌رود.

بهراملو با اشاره به تهیه و تدوین ایده نقشه راه در ۲۱ زیرتخصص برای اولین بار در وزارتخانه و دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد: معرفی ۴۱ نخبه نمونه ملی و ۱۹ شرکت دانش‌بنیان شمار دیگری از فعالیت‌ها و اقدامات سازمان است.

وی به دیگر فعالیت‌های شاخص کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: احیا و به ظرفیت رساندن واحدهای راکد، افزایش جوجه‌ریزی در بخش طیور و شیلات، تدوین ایده دستورالعمل مولدسازی روستاها در بخش‌های دام و طیور، گلخانه‌های کوچک مقیاس و ایجاد صنایع روستایی شماری از این اقدامات است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از اتمام رفع تداخلات اراضی کشاورزی به زودی خبر داد و اظهار کرد: ظرف یک سال چهار برابر هفت سال کار انجام شده است.

بهراملو به ارتقای کیفیت تولیدات زراعی، باغی و دام و طیور پرداخت و یادآور شد: اهداف و برنامه‌های کشاورزی استان استفاده از توان فکری و ایده همه اعضای مجموعه کشاورزی استان، مراکز نمونه و تشکل‌ها است.

وی حفاظت از آب و خاک‌های حاصلخیز و ارتقای بهره‌وری مصرف آب از ۱/۵ به ۲/۵ کیلوگرم بر مترمکعب تا سال ۱۴۱۰ را جزو مهمترین برنامه‌ها برشمرد و افزود: کاهش ۱۰ درصدی ضایعات پس از تولید، توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و جلوگیری از خام فروشی از برنامه‌های این سازمان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha