به گزارش ایرنا، ۱۲۰ واحد مرغداری با ظرفیت تولید سه میلیون و ۳۵۲ هزار قطعه در هر دوره در خراسان شمالی وجود دارد که ۱۱۰ واحد مرغداری با ظرفیت هر دوره سه میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی فعال است.
همچنین سه واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت ۶ هزار و ۵۰۰ قطعه در دوره، سه واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت ۲۵۰ تن گوشت در سال و یک واحد پرورش کبک صنعتی با ظرفیت پنج هزار و ۶۷۰ قطعه در دوره فعالیت دارد و این شرایط موجب شده تا این استان در زنجیره تولید و ارزش در بخش دام سبک و طیور رتبه ۹ کشور را داشته باشد.
برنامه ریزی برای تامین مرغ استان به خصوص در مواقع نیاز در عید نوروز و ماه مبارک رمضان از دغدغه های مسوولان استان به شمار می رفت و از آنجایی که استان همواره در سالیان اخیر در تامین جوجه یکروزه واحد های مرغداری خود با مشکل مواجه بوده است با اعطای مجوز مرغ مادر گوشتی به این زنجیره گام های اولیه در این راستا برداشته شد به نحوی که در حال حاضر با پیگیری های سازمان جهاد استان و همراهی و مساعدت دستگاه های مربوطه فاز یک پرورش مرغ مادر گوشتی این زنجیره با ظرفیت ۲۳ هزار قطعه در شهرستان شیروان با حضور وزیر وقت جهاد کشاورزی به بهره برداری رسید و در مرحله تولید است که سالانه حدود چهار میلیون قطعه جوجه تولید خواهد داشت.
شرایط بازار مرغ حاکی از این است که برنامه ریزی مناسبی از سال ۱۴۰۲ تاکنون برای جوجه ریزی انجام شده و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.
افزایش ۱۲ درصدی جوجه ریزی
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان شمالی در این خصوص گفت: پارسال ۱۲ میلیون و ۷۸ هزار قطعه جوجهریزی در سالنهای مرغداری استان انجام شد که این رقم نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش دارد.
فرزین حسینی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۲۳ واحد مرغداری در استان وجود دارد و فعال است که از این تعداد ۱۱۸ واحد مرغداری گوشتی و مابقی تخمگذار تجاری و پرورش مرغ مادر است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۶۷ میلیون و ۲۲۰ هزار قطعه مرغ سال گذشته در واحدهای صنعتی استان علیه بیماری های مختلف واکسینه شدند که این رقم نسبت به سال ماقبل آن ۱۷ درصد افزایش یافت.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: مایه کوبی طیور در واحدهای صنعتی استان علیه بیماری های نیوکاسل، برونشیت عفونی و آنفلوانزا و اغلب به روش های آشامیدنی و اسپری و قطره چشمی و انجام شد.
شناسایی ۱۶۳ کانون بیماری طیور
وی با بیان اینکه پارسال ۱۶۳ کانون بیماری مربوط به طیور در استان شناسایی شد افزود: این رقم نسبت به سال ماقبل پنج درصد کاهش دارد و بیشتر اغلب کانون های بیماری طیور در سال گذشته مربوط به بیماری های مدیریتی و غیرعفونی است.
فرزین درباره اقدمات انجام شده در زمینه مبارزه با بیماری های طیور بومی و روستایی استان گفت: پارسال سه مرحله واکسیناسیون رایگان طیور روستایی و پایش سرمی بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: پارسال سه هزار و ۵۶۲ مورد نمونه برداری از طیور صنعتی و بومی استان در آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار گرفت.
سرانه مصرف گوشت مرغ در خراسان شمالی ۲۶ کیلوگرم است و روزانه بین ۵۵ تا ۶۰ تن گوشت مرغ گرم در سطح فروشگاه های این استان توزیع می شود.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمالشرق کشور واقع است.
نظر شما