به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام اسماعیل صادقی نیارکی روز دوشنبه در نشست با مدیران رسانه ای استان با اشاره به وضعیت پسماند و فاضلاب در گیلان اظهار کرد: هر یک از مسئولانی که در این سالها در استان مسئولیت داشتند، حرفهای بهداشتی و پرجاذبه زدند اما کاری از پیش نبردند اما اینک تلاش های خوبی در این حوزه شروع شده است.
وی به وضعیت نامناسب و بوی نامطبوع رودخانههای زرجوب و گوهررود رشت اشاره کرد و افزود: این رودخانهها میتوانست ظرفیت گردشگری ویژه باشد اما امروز وضعیت نامناسب و بوی نامطبوع آن قابل تحمل نیست.
رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه ایجاد تصفیهخانه و جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانهها راه حل مشکل آلودگی در آنهاست، عنوان کرد: برای انجام ندادن وظیفه در حوزه فاضلاب و تصفیهخانهها چند پرونده تشکیل شد؛ که یکی از آنها منجر به برکناری مدیر مربوطه شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مدیر باید به وظایف قانونی خود عمل کند، اظهار کرد: نظارت بر دستگاههای اجرایی جزو برنامههاست که در همین دوره هفت ماهه مسئولیتم چند پرونده علیه فساد اداری مدیران از دستگاه نظارتی و بازرسی به قوه قضایی صادر و رسیدگی قاطع انجام شدهاست.
نظارت باید مستمر و قاطع باشد
حجتالاسلام صادقی نیارکی با بیان اینکه نظارت امری لازم است و باید مستمر و قاطع باشد، اظهار کرد: نگذارید در دستگاههای اجرایی فساد صورت گیرد؛ این مهم اولویت نخست دادگستری گیلان است ضمن اینکه در این امر اعتمادسازی و همراهی مردم اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد باید ادامهدار و همراه با تدبیر باشد و در این راه مصمم هستیم، اضافه کرد: در موضوع فساد به کسی فرصت نخواهیم داد و اصلا خط قرمز نداریم.
وی با اشاره به موضوع رودخانهها و پسماند رشت خاطر نشان کرد: سالها چه بلایی سر رودخانه آوردند و چه افرادی پشت این فساد بودند اما جانانه در برابر این فساد ایستادیم و دست همه کسانی را که آلوده شده بودند قطع کردیم وکوتاه نیامدیم و مشکل ۴۰ ساله را حل کردیم؛ اکنون می توانیم عدم تعرض به رودخانهها را جشن بگیریم؛ این خدمت خیلی بزرگی است البته بازسازی آن سالها طول میکشد.
رئیس کل دادگستری گیلان در ادامه سخنانش با بیان اینکه گزارش فساد خیرات دارد و از ورود خسارت به بیتالمال جلوگیری میکند، اضافه کرد: پیگیری و اقدام در مورد چند مورد از فسادهای شناسایی شده در دستور کار قرار دارد؛ خبرنگاران نیز میتوانند فساد را کشف و از طریق سامانه مربوطه گزارش دهند.
وی ضمن درخواست از خبرنگاران رسانهها برای مطالعه قانون حمایت از گزارشگران فساد و قانون ارتقاء سلامت نظام ادارای و مقابله با فساد اظهار کرد: هر فردی که علیه فساد در سیستم ما در گیلان گزارش دهد، در امنیت کامل است.
حجتالاسلام صادقی نیارکی با بیان اینکه ۸۰ درصد برنامههای ما دغدغه خبرنگاران بوده که به یافتههایمان قوت داده است، افزود: ارتباط با رسانهها باید تنگاتنگ باشد؛ از اینرو ایجاد یک شعبه ویژه در همه حوزه قضایی استان که جنس رسانه را بشناسند، ضرورت دارد و باید تشکیل شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه خانه مطبوعات باید در صورت تشکیل پرونده قضایی برای یک رسانه یا فعال رسانه ای از آن مطلع باشد، اظهار کرد: خانه مطبوعات ضمن با خبرشدن باید از رسانه حمایت و پیگیری لازم را انجام دهد.
تکثر رسانه نعمت و یکدست کردن آن سم است
رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه تکثر رسانه نعمت و یکدست کردن آن سم است، با تاکید بر اینکه نگاه و دیدگاههای مختلف باید شنیده شود، افزود: ارزش رسانه باید ارتقاء یابد؛ باید باور کرد که مجموعه پرقدرتی به عنوان رسانه میتواند برای رسیدن به اهداف یاریگر باشد.
وی با تاکید بر این مطلب که نقد خوب است و تخریب نه اظهار کرد: برای قوت جمهوری اسلامی حرف و قلم زدن خوب است اما هوشیاری و هوشمندی برای همصدا نشدن با دشمن مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام صادقی نیارکی با بیان اینکه در پاسخگویی و شنیدن انتقادها نباید رنجور شد، اضافه کرد: پیشبرد انقلاب و اسلام با هدایتهای امامین انقلاب بوده و هست امروز ما در کشوری آزاد زندگی میکنیم که حرفها به راحتی زده میشود و آزادی بیان وجود دارد.
وی خطاب به خبرنگاران با تاکید بر اینکه در کشور اسلامی باید پایبند به ارزشهای اسلامی باشیم، ادامه داد: در قلم زدن مقید باشید؛ پاسخگونبودن مسئولان حل مساله نیست مدیران باید پاسخگو باشند.
نظر شما