اختراع نخبگان شیرازی در تولید کیسه جمع‌آوری خون و محاسبه دقیق خونریزی حین جراحی

شیراز -ایرنا- نخبگان شیرازی موفق به اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی و محاسبه دقیق خونریزی شدند که موجب حفظ حیات بیمار شده و این محصول به صورت عمده در اتاق عمل و حین جراحی در بیمارستان ها و مراکز درمانی کاربرد دارد.

به گزارش ایرنا، سه مخترع جوان شیرازی در جدیدترین اختراع خود موفق به اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی و محاسبه دقیق خونریزی شدند.

اختراع نخبگان شیرازی در تولید کیسه جمع‌آوری خون و محاسبه دقیق خونریزی حین جراحی

علی بینا، یکی از این مخترعین جوان در این رابطه و در تشریح جزئیات اختراع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: یکی از وظایف تیم بیهوشی در اتاق عمل حفظ و نگهداری حیات بیمار است زیرا بیماری که بیهوش می شود کاملا وابسته به دستگاه تهویه تنفسی و مانیتورهای موجود در اتاق عمل برای بررسی علائم حیاتی است و تیم بیهوشی شامل متخصص بیهوشی به صورت لحظه ای علائم حیاتی بیمار شامل ضربان قلب و ریتم نمودار نوار قلب، فشار خون و تغییرات لحظه ای فشار خون، درصد اشباع اکسیژن خون و غیره را تحت نظر دارند و بر اساس این علائم تصمیم گیری های مختلفی انجام می دهند.

او افزود: یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت است مقدار خونریزی بیمار و درصد کاهش هموگلوبین حین جراحی است به همین دلیل در اختراع صورت گرفته که شامل یک کیسه پلاستیکی استریل و مدرج و دارای قدرت چسژندگی است با چسباندن این کیسه به اطراف ناحیه جراحی و پوشش کامل منطقه جراحی کوچکترین مقدار خونریزی از نظر متخصص بیهوشی و پرستار بیهوشی دور نمانده و می‌توانند به صورت لحظه ای حجم عروقی و کاهش هموگلوبین بیمار را اصلاح کنند.

او خاطرنشان کرد: ABL که مساوی حجم خون بیمار*وزن بیمار*(هموگلوبین قابل قبول -هموگلوبین بیمار) هست مقدار خونریزی قابل قبول را برای ما مشخص می کند یعنی بیمار در حین عمل تا چه اندازه می تواند خونریزی کند و اگر خونریزی از این مقدار بیشتر باشد ارگان های حیاتی بیمار و وضعیت سلامتی بیمار به خطر می افتد.

وی در ادامه گفت: از طرف دیگر خون‌های ریخته شده از محل جراحی به دلیل هدایت نشدن به مکانی خاص، بر روی زمین و حتی بر روی پاهای تیم جراحی می‌ریزد، این اتفاق باعث آلودگی البسه و حتی موجب انتقال بیماری های مختلف و همچنین ریختن خون کف اتاق عمل موجب پخش شدن آلودگی و انتقال میکرو ارگانیسم های مختلف در اتاق عمل می شود که این موارد از جمله مسائلی بوده است که این تیم را به سمت اختراع محصول یادشده هدایت کرده است.

اختراع نخبگان شیرازی در تولید کیسه جمع‌آوری خون و محاسبه دقیق خونریزی حین جراحی

علی محمدی دیگر مخترع این محصول به اهداف اختراع فوق اشاره کرد و گفت: تخمین دقیق میزان خونریزی بیمار که در هر لحظه قابل محاسبه دقیق توسط تیم بیهوشی است از مزایای این اختراع است.

او افزود: اصلاح دقیق تر جایگزینی مایعات تزریقی برای بیمار از دیگر اهداف اختراع بوده و بدین منظور که وقتی تیم بیهوشی تخمین کاملا دقیقی از میزان خونریزی بیمار داشته باشد متخصص بیهوشی و پرستار بیهوشی بهتر می توانند تصمیم بگیرند که بیمار چه میزان سرم کریستالوئید و کلوئید نیاز دارد تا بتوان قبل از زمان رسیدن به خونریزی قابل قبول، حجم عروقی بیمار را توسط این محلول ها در حد طبیعی نگهداشت و در صورت رسیدن به میزان خونریزی قابل قبول تزریق خون صورت گیرد.

محمدی هدف دیگر این اختراع را تزریق خون صحیح و به موقع به بیمار عنوان کرد و گفت: به صورتی که اگر تخمین خونریزی به صورت حدس و گمان بیشتر از مقدار واقعی باشد و تزریق خون صورت گیرد بیمار را در معرض بیماری های قابل انتقال از طریق خون قرار می دهیم و اگر به اشتباه تخمین کمتر از میزان واقعی باشد بیمار در معرض خطرات ناشی از کمبود حجم و هموگلوبین قرار می گیرد.

او به هدف دیگر این اختراع یعنی ممانعت از ریختن خون بر روی پاها و لباس های تیم جراحی نیز اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه خون مستقیم وارد کیسه می شود محافظی در برابر تماس تیم جراحی با خون ایجاد می شود.

محمدی ممانعت از آلودگی محیط اتاق عمل با میکروارگانیسم های قابل انتقال از طریق خون مانند HIV,HBS,HCV ، را دیگر هدف اختراع عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه خون بر روی زمین نمی ریزد، از بسیاری آلودگی ها جلوگیری می شود، لذا هدف اصلی از طراحی و ساخت کیسه ذخیره خون، تخمین دقیق میزان خونریزی و جلوگیری از آلودگی تیم جراحی و محیط اتاق عمل با خون بیمار است در نتیجه جنس کیسه را از نوع پلاستیک یکبار مصرف انتخاب شده تا قابلیت انتقال آلودگی از بین برود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha