تایید تلف شدن چندین راس دام عشایر در شرق کرمان+فیلم
عکس آرشیوی است

کرمان- ایرنا- چندین رأس دام سبک و سنگین از هشت خانوار عشایری که به منطقه ییلاقی شهرستان گُنبکی کوچ کرده بودند در بارندگی‌های شدید چند روز اخیر شرق استان کرمان بر اثر بارش باران، تگرگ و رعد و برق تلف شده است.

رییس اداره عشایری شهرستان تازه تاسیس گُنبکی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این عشایر مربوط به گُنبکی و ریگان نیستند و منطقه قشلاق آنها در جنوب کرمان بوده است که به این منطقه آمده بودند.

حمیدرضا آهنگران بیان کرد: این افراد در زمان بارندگی قصد تردد از مسیر کوهستانی را داشتند که متاسفانه دچار این حادثه شدند.

خود عشایر تعداد دام های تلف شده را ۵۰۰ راس اعلام می کنند و مسئولان عشایر می گویند کارشناس به منطقه اعزام کرده اند.

رییس اداره عشایری گُنبکی اظهارداشت: با توجه به اینکه اداره عشایری شهرستان ریگان کارهای مربوط به گُنبکی را هم انجام می دهد این عشایر تاکنون هیچ خدماتی از اداره عشایری این شهرستان ها دریافت نکرده اند.

آهنگران عنوان کرد: اداره عشایری گُنبکی نیز کارشناسی را برای برآورد مالی و میزان خسارت به منطقه کوهستانی که این عشایر در آن جا مستقر بوده اند فرستاده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه به دلیل صعب العبور بودن مسیر و اینکه راه ارتباطی تردد خودرویی ندارد و مسیر مال‌رو است هنوز کارشناس ما به گنبکی نرسیده است.

رییس اداره عشایری گُنبکی افزود: ما به عشایر مناطق خودمان که خدمات دریافت می کردند هشدارهای لازم را داده بودیم اما این عشایر به دلیل اینکه از منطقه قشلاق مردهک جنوب کرمان به این منطقه آمده بودند با آنها آشنایی نداشتیم.

قشلاق عشایر مردهک در جنوب کرمان است

در ادامه صابری رییس اداره عشایری بم نیز گفت: تعدادی از خانوارهای این عشایر سهام دار شرکت تعاونی عشایر بم هستند اما قشلاق این افراد به درخواست خودشان روستای بهبود سرجنگل از بخش مردهک عنبرآباد است و ییلاق آن ها روتکین و زمین سیب است که این مناطق در حوزه استحفاظی بم نیست.

وی اظهارداشت: این عشایری آرد مصرفی خود را از اداره عشایری بم دریافت می کنند و بعد از باخبر شدن از حادثه بلافاصله توسط هلال احمر و عشایری بم مقداری چادر و کمک های اولیه در اختیار این عشایر قرار دادیم.

رییس اداره عشایری بم عنوان کرد: بخشی از طایفه این عشایر در روتَک تاج آباد بم مستقر هستند اما این افراد قشلاق آنها مَردَهک است که در اردیبهشت ماه به سمت رودکین (زمین سیب) و شِشتَک گُنبکی کوچ می کنند.

صابری اضافه کرد: دام های این عشایر بیمه نبودند و اگر عشایر دام خود را بیمه کرده بود خسارت خود را طبق تعرفه بیمه دریافت می کردند.

وی بیان کرد: مدیرکل عشایری استان کرمان با مدیرکل عشایری جنوب کرمان نیز رایزنی کرده تا بتوانند اقداماتی برای رفع مشکل این عشایر انجام دهند.

مجید امینیان فرماندار گُنبکی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: قشلاق این عشایر در جنوب کرمان بوده و برای ییلاق به سمت گُنبکی حرکت کرده بودند و در ۱۰ کیلومتری زیارت بَنه گُنبکی استقرار داشتند که راه دسترسی ندارند و این مسیر مال‌رو است.

وی افزود: این عشایر از اداره عشایری ریگان و گُنبکی که یک اداره عشایری دارد تاکنون هیچ خدماتی دریافت نکرده اند و خدمات خود را از عشایری بم می گرفته اند.

امینیان بیان کرد: عشایر متعلق به هر منطقه ای باشد جزو استان کرمان محسوب می شوند و ما باید در راستای رفع مشکلات آن ها اقدامات لازم را انجام دهیم.

علی سالاری از عشایر شهرستان بم که از اقوام نزدیک این هشت خانوار عشایر خسارت دیده است نیز گفت: این عشایر هر ساله از جنوب کرمان به سمت مناطق ییلاقی گُنبکی کوچ می کنند و حتی عشایری که دخترانشان در جنوب کرمان گم شده و تلفات دام داده بودند نیز از همین عشایر هستند.

وی مدعی است که اطلاع رسانی هشدار سیل به این افراد نشده بوده است.

سالاری با اشاره به اینکه دام های این عشایر بیمه نبودند بیان کرد: شرایط خسارت بیمه هرساله سخت می شود و عشایر برای دریافت خسارت بیمه باید جسد دام را به اداره عشایری ببرند که به دلیل سختی عبور و مرور و حمل جسد دام تلف شده دیگر عشایرها تصمیم گرفتند دام خود را بیمه نکنند.

وی عنوان کرد: ییلاق این عشایر هر ساله منطقه زمین سیب بوده که قبلا در تقسیمات کشوری جزو شهرستان بم محسوب می شده اما از زمانی که گُنبکی به شهرستان تبدیل شد این منطقه نیز در تقسیمات کشوری جزو گنبکی شده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان گُنبکی در سال ۱۴۰۲ تاسیس شده و به دلیل تازه تاسیس بودن هنوز برخی ادارات در آن دایر نیستند و کارها توسط ادارات شهرستان ریگان انجام می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha