۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۸:۳۲
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85457827
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قهرمان جهان: کشتی همدان نیازمند سکان دار دلسوز و متخصص است

همدان- ایرنا- قهرمان کشتی آزاد جام جهانی باکو گفت: کشتی همدان نیاز به سکان دار دلسوز، متخصص و کارآمد دارد تا نواقص و عقب افتادگی‌های گذشته جبران شود.

به گزارش ایرنا، محمدحسین سلطانی چهره شناخته شده و مطرح برای خانواده ورزش همدان است.

مربی فعلی و کشتی‌گیر جسور و تکنیکی سبک وزن دهه‌های اخیر تیم ملی و کشتی کشور، هم دوره‌های سلطانی به خوبی کشتی‌های او را به یاد دارند، کشتی سبک وزن همیشه مملو از حریفان قدرتمند بوده و هست و سلطانی برای رسیدن به تیم ملی سال‌ها تلاش کرد و در این مسیر برد و باخت‌هایی هم داشت.

ملی‌پوش سابق و قهرمان کشتی آزاد جام‌جهانی ۲۰۱۲ باکو که در ترکیب تیم ملی توانست درخشش فوق العاده‌ای در این رویداد داشته باشد.

این روزها محمد سلطانی به کار مربیگری مشغول است، شاگردانش مسیر رسیدن به تیم ملی را پیدا کرده‌اند و خودش هم سابقه مربیگری در تیم‌های ملی را دارد.

گفت وگوی ایرنا با این پیشکسوت جوان و قهرمان با اخلاق کشتی همدان را بخوانید:

قهرمان جهان: کشتی همدان نیازمند سکان دار دلسوز و متخصص است

ایرنا: این روزها سخت مشغول آموزش هستید؟

سلطانی: بله همینطور است. کشتی عشق، زندگی و علاقه ما هست و نمی‌توانیم از این ورزش دور شویم. ما با کشتی بزرگ شده‌ایم و اکنون وقت آن رسیده که شاگرد تربیت کنیم.

ایرنا: مربیگری چه حسی دارد؟

سلطانی: قابل قیاس با دوره ورزشکاری نیست. زمانی که ورزشکار بودم، روی تشک فقط دغدغه خودم را برای کسب پیروزی داشتم اما هم اینک دغدغه همه شاگردانم را دارم. اینکه به لحاظ اخلاقی در ورزش خوب تربیت شوند و هم روی تشک کشتی بتوانند موفق باشند، بزرگ‌ترین خدمت است.

ایرنا: اما بعید می‌دانیم افتخارات دهه ۷۰ و ۸۰ تکرار شود؟

سلطانی: مگر آن زمان ما از کجا آمدیم. همه انگیزه داشتند در حالی که هیچ پولی نبود، ساختار هیات هم خوب بود.

مربیان هم از جان و دل کار می‌کردند. اما رفته رفته با سوءمدیریت و یکسری اختلافات و حواشی مواجه شدیم که عاقبتش شد همین که می‌بینیم و اکنون رؤیای حضور در قهرمانی آسیا را داریم.

ایرنا: به نظرت این وضعیت اصلاح می‌شود و قابل جبران است؟

سلطانی: چرا که نه،کشتی در پوست و خون همدانی‌ها هست و فقط مختص مازندرانی‌ها نیست.

همه یاد دارند که قبل از المپیک ۲۰۰۸ پکن سه وزن از هشت وزن تیم ملی همدانی بودند. دوران بسیار طلایی بود. حتی قبل از آن مسعود مصطفی جوکار در المپیک آتن نقره گرفت اما همینطور که گفتم کشتی همدان با حواشی ایجاد شده از ریل پیشرفت خارج و جبران سخت شد.

ایرنا: انتخابات هیأت کشتی همدان را در پیش داریم، نظرت چیست؟

سلطانی: سرنوشت چهار سال آینده کشتی همدان باید با رای اعضای مجمع مشخص بشود،سال قبل که در بلاتکلیفی بسر بردیم و انتخابات برگزار نشد.

اکنون هم فکر کنم ۲ نامزد داشته باشد. معتقدم کشتی به آدم‌های دلسوز واقعی نیاز دارد. افرادی که در کنار وقت گذاشتن، تجربه مدیریتی و فنی هم داشته باشند. یعنی در هر زمینه‌ای تخصص داشته باشند. ما به اندازه کافی مربی و کشتی گیر کاربلد و خوب داریم اما نیاز به مدیریت مناسب دارند و اینکه انگیزه لازم هم ایجاد شود.

ایرنا: چه مشکلاتی پیش روی کشتی است؟
سلطانی: مهم‌ترین مشکل ما نبود سالن در خور شأن کشتی گیران برای انجام مسابقات است. تا چه زمانی می‌خواهیم مسابقات را در خانه کشتی برگزار کنیم.

مهم‌ترین مشکل ما نبود سالن در خور شأن کشتی گیران برای انجام مسابقات است. تا چه زمانی می‌خواهیم مسابقات را در خانه کشتی برگزار کنیم.فضای خانه کشتی محدود است و پاسخ‌گوی کشتی گیر، همراهان و حتی خانواده آنها نیست، کشتی گیر در این فضا تصور می‌کند مقابل حریف تمرینی قرار گرفته و اصلاً جو مسابقه را ندارد. امیدوارم چاره‌ای در این خصوص اندیشیده شود.

در شأن یک کشتی گیر نیست که در این فضا کشتی بگیرد یا نفرات برتر استان را در این مکان مشخص کنیم. اینجا برای تمرین آموزش خوب است،همین.

قهرمان جهان: کشتی همدان نیازمند سکان دار دلسوز و متخصص است

ایرنا: چه انتظاری از رئیس جدید هیأت کشتی دارید؟

سلطانی: نسبت به پایه‌ها توجه خاص داشته باشد، در همین یکی دو سال اخیر با تلاش مربیان، رده پایه کشتی استان به خصوص نونهالان جهش کوچکی داشته است و می‌تواند خیلی بهتر از این‌ها باشد.

معتقدم راه‌اندازی لیگ نونهالان، نوجوانان و جوانان کشتی بسیار حایز اهمیت است چرا که این سن دوره طلایی برای ظهور و شکوفایی استعدادها به شمار می‌رود.

معتقدم راه‌اندازی لیگ نونهالان، نوجوانان و جوانان کشتی بسیار حایز اهمیت است چرا که این سن دوره طلایی برای ظهور و شکوفایی استعدادها به شمار می‌رود.لیگ نوجوانان باعث می‌شود تا نخبه‌های کشتی شهرستان‌ها با انگیزه بهتری تمرین کنند ضمن اینکه با رویارویی مقابل حریفان داخلی، توان فنی و تکنیکی آن‌ها به خوبی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

لیگ کشور بهترین فرصت برای نوجوانان است تا با ارائه قابلیت‌های فنی خود قدم‌های رسیدن به دوبنده تیم ملی را هموار سازند. دوره نوجوانی بهترین زمان برای رشد جهشی در ورزش کشتی است و امیدوارم از این فرصت نهایت استفاده را داشته باشند.

ایرنا: چقدر به تخصص اعتقاد دارید؟

سلطانی: در هر رشته‌ای اگر افراد متخصص باشند، به طور قطع موفق خواهد بود. کشتی هم این وضعیت را دارد. انتظار داریم افراد متخصص در کشتی قرار بگیرند. افرادی که از جنس کشتی باشند و گرم و سرد چشیده باشند. نباید جای افرادی باشد که دنبال اسم و رسم هستند.

کشتی نردبان سیاسی نیست و باید افراد دلسوزی و متخصص در آن حضور یابند، افرادی که شبانه روز وقت بگذارند و وارد گود باشند.

ایرنا: چه انتظاری از رای دهندگان دارید؟

سلطانی: به اسم و رسم‌ها توجه نکنند، واقعاً با آگاهی کامل در انتخابات حاضر شوند و احساسی تصمیم نگیرند. اگر غیر از این باشد کشتی از این خیلی بدتر و به ویرانه تبدیل می‌شود. زحمات مربیان را نباید به راحتی از دست داد.

همه نگاه‌ها به این است که ببینند چه کسی سکان هدایت کشتی را در دست می‌گیرد.

ایرنا: حرف پایانی؟

سلطانی: شما رسانه‌ها خیلی می‌توانید نقش آفرین باشید. برخی از این روزنامه های همدان که از دیرباز به کشتی پرداخته و تخصص و تسلط لازم را در شرح حال و هوای این ورزش دارد.
انتظار داریم رسانه‌ها همانند قبل حامی کشتی استان باشند و با دل و جان برای اعتلای این ورزش قلم بزنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha