به گزارش ایرنا، چند سالی است که استخراج ارزهای دیجیتال به عنوان یک تجارت جدید بر پایه فناوری دیجیتال در بسیاری از مناطق کشور نقل محافل و جمعهای خانوادگی شده و روزی نیست که از گوشه و کنار خبرهایی در این باره شنیده نشود.
همه در مورد تولید پول مجازی با بهره گیری از برق خانگی، دامداری ها و یا واحدهای صنعتی صحبت می کنند، غافل از آنکه این روش تجارت مجازی چه خسارتی هنگفتی را می تواند متحمل بخش انرژی کند.
تا چندی پیش گرفتن برق از پشت کنتور و یا چاههای غیرمجاز دغدغه تولیدکنندگان برق بود اما امروزه ماینرها روی دست سارقان سنتی زدند و هزاران مگاوات از انرژی خراسان شمالی را به یغما می برند.
گزارشها حاکی از آن است که گروهی از افراد سودجو در گاوداریها، واحدهای راکد صنعتی و حتی با استفاده از برق فشار قوی زمینهای کشاورزی در خراسان شمالی مبادرت به استخراج ارز دیجیتال میکنند.
براساس آمار شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در سال گذشته ماینرهای غیرمجاز برق حدود هزار خانوار این استان را مصرف کردند و این در حالی است که تداوم این وضعیت در روزهای گرم سال روزهای ناخوشی را برای صنعت برق در خراسان شمالی نوید میدهد.
کشف ۱۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی می گوید: ۱۲۰ دستگاه غیرمجاز رمز ارز سال ۱۴۰۲ در این استان کشف و ضبط شد که فعالیت این دستگاه ها ۵۸ میلیارد ریال به شبکه برق استان خسارت زد.
حسن چاهی می افزاید: استفاده غیرمجاز از ماینرهای استخراج رمز ارز از معضلات شبکه برق کشور و استان محسوب می شود و مقابله با این روند امسال شدت می یابد.
وی با بیان اینکه ارزش دستگاه های کشف شده ۵۰ میلیارد ریال است، ادامه می دهد: سال گذشته ۱۲۰ دستگاه از ۱۴ مرکز غیر مجاز ماینر استخراج رمزارز کشف شد که این دستگاه ها با توان برق مصرفی ۲۴۰ کیلوات ساعت، معادل برق بیش از ۸۲۸ خانوار را استفاده می کردند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با بیان اینکه این دستگاهها به صورت غیرقانونی از برق شبکه سراسری استفاده می کردند، می گوید: نصب ماینرهای غیر مجاز برای کسب سود باعث ایجاد نوسان و ضعف ولتاژ در شبکه توزیع برق می شود که موجب وارد شدن خسارت به تأسیسات الکتریکی و وسایل برقی مشترکین می شود.
پاداش به معرفی کنندگان استخراج
مدیرگروه نظارت و کنترل لوازم اندازه گیری شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی می گوید: بیشتر کشفیات مربوط به دستگاه های ماینر غیرمجاز با گزارشات مردمی حاصل شده است به گونه ای که ۵۲ درصد کشف رمز ارزها با مشارکت شهروندان بوده است.
علیرضا دلبری می افزاید: بخش توانیر در ۳۰ درصد کشف ها و بخش داده کاوی نیز در ۹ درصد کشف های رمز ارز نقش داشته است.
وی ادامه می دهد: پرونده ها پس از کشف، به منظور تعیین تکلیف به مرجع قضایی ارجاع می شوند که پس از تعیین میزان انرژی مصرفی با تعرفه اعلامی شرکت توانیر و بر اساس نظریه کارشناسان رسمی تعیین جریمه انجام می شود.
دلبری یادآور می شود: کلیه افرادی که دارای دستگاه های استخراج رمزارز هستند باید نسبت به اخذ مجوزهای لازم از نظر مشخص کردن وضعیت کالا از نظر امکان فعالیت مجاز و اخذ پروانه بهره برداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت اقدام کنند.
وی با اشاره به پرداخت پاداش به معرفی کنندگان مراکز استخراج غیرمجاز در خراسان شمالی می گوید: توانیر با هدف تشویق بیشتر مردم، پاداش ۱۰۰ میلیون ریالی برای معرفی استفاده غیرمجاز از برق در نظر گرفته است.
ماینر چیست
ماینر، دستگاه تولیدکننده رمز ارز (نوعی دارایی دیجیتال) است که به صورت غیرمتمرکز تولید و نگهداری میشود و برای استخراج آنها باید محاسبات ریاضی پیچیدهای توسط رایانه بهصورت مستمر انجام شود که مستلزم مصرف برق زیادی است.
متوسط انرژی مورد نیاز برای استخراج هر بیتکوین به عنوان اولین رمزارز ساخته شده، حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت برآورد میشود که این انرژی به صورت متوسط معادل مصرف برق بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک روز است.
در سراسر جهان افرادی که به کار استخراج رمزارزها اعم از بیتکوین یا سایر ارزهای رمزنگاری شده مشغول هستند، ماینر میگویند و آنها تلاش میکنند با استفاده از ابزارهای متنوع استخراج به تعداد بیشتری از رمزارزهای استخراج نشده دست یابند و با فروش آنها به سود و درآمدزایی دست پیدا کنند.
به گزارش ایرنا، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و روستایی استان خراسان شمالی از برق برخوردارند و ۳۸۵ هزار مشترک برق در بخشهای تجاری، خانگی، ادارای و صنعتی و کشاوزی وجود دارد.
نظر شما