شوراها، شهرداران را در حوزه اقدامات محیط زیست استیضاح کنند

همدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: شوراهای شهر و روستا از دهیاران و شهرداران عملکرد محیط زیستی و حفاظت از منابع آب و خاک را مطالبه و آنها را استیضاح کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیده مریم محمدی یکشنبه شب در نشست شوراهای اسلامی شهر و روستا در فرهنگسرای آیت الله بهاری بیان کرد: شوراهای شهر مطالبه داشته باشند شهرداران از بودجه های در اختیار چه میزان برای حفاظت محیط زیست و ارتقای شاخص های این حوزه هزینه کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی که حفظ محیط زیست را آحاد مردم می داند از شوراهای اسلامی شهر و روستا انتظار می رود نظارت، پیگیری و مطالبه کنند.

محمدی ادامه داد: نخستین وظیفه ای که وزارت کشور به دهیاران محول کرده حفظ محیط زیست روستا است اگر دهیاری به موضوع تهدیدهای زیست محیطی از جمله تخلیه فاضلاب در رودخانه ها تخریب و تصرفات اراضی و امثالهم توجهی نکنند نمی تواند دهیاری مناسبی باشد و شوراها باید این دهیار را جابجا کنند.

وی گفت: دهیاران با حفظ محیط زیست و منابع پایدار روستا شامل آب، خاک، هوا و گیاه و پوشش گیاهی می توانند روستاها را تبدیل به مقصد گردشگری کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان افزود: با توجه به موقعیت راهبردی این شهرستان، از جمله شرایط ویژه آب و خاک، صنعت و کشاورزی در حال توسعه، باید توجه ویژه ای به محیط زیست شهرستان بهار داشت.

وی افزود: بی توجهی به توسعه پایدار این شهرستان، امکان دستیابی به توسعه بلند مدت را در بخش صنعت و کشاورزی بهار ناممکن می کند بنابراین باید در جهت توسعه همگون متناسب با توانایی منابع زیستی حرکت کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: وجود شهر جهانی لالجین به عنوان تولید سفال، این منطقه را مقصد شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی کرده است که این مهم توجه به حفاظت محیط زیست و منابع پایدار را دو چندان و پر اهمیت می کند.

محمدی تاکید کرد: یکی از تکالیف و ماموریت های محوله وزارت کشور به دهیاران، حفظ محیط زیست روستا است و در صورت حفظ منابع زیستی در روستاها شاهد مهاجرت به مناطق شهری نخواهیم بود.

وی بهره گیری از مشارکت های مردمی برای بهسازی، حفاظت و بازسازی محیط زیست روستایی را از تکالیف دهیاران دانست و اظهار کرد: همچنین ارتقای شناخت مردم نسبت به عوامل آلودگی در محیط زیست روستا، برگزاری دوره های آموزشی برای حفظ زیست بوم ارزشمند روستا ضروری است.

وی از شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست به عملکرد دهیاران در راستای حفاظت از منابع زیستی، آب، خاک، گیاه و هوا نظارت و شهرداران را به رعایت الزامات زیست محیطی مکلف کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش سرانه فضای سبز و دیگر مولفه ها از جمله تکالیف شهرداران است.

محمدی گفت: در مناطق شهری اولین نیاز در راستای تحقق حقوق شهروندی داشتن محیط زیست سالم است بنابراین شهرداران در راستای افزایش سرانه فضای سبز، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، بهبود وضعیت آب، هوا و خاک تلاش کنند.

وی اضافه کرد: در شهرستان بهار با این همه موضوع و معضلات و توسعه صنعتی به طور حتم نمی توان با تعداد محدود نیرو، محیط زیست بهار را حفظ کرد و در امر خطیر حفظ محیط زیست نیازمند همراهی و مشارکت تعامل و همفکری با شوراها هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: شوراهای اسلامی روستایی در ایران، از پشتوانه قانونی و حقوقی برخوردار هستند و داشتن وجه مردمی این مجموعه باعث شده که به عنوان یک ظرفیت قابل توجه برای حفاظت مشارکت محور از منابع زیستی باشند.

محمدی از اعضای شورای اسلامی شهر و روستا خواست به عنوان منتخبان مردم و بازوی توانمند برای محیط زیست نسبت به شاخصه های زیست محیطی محل ماموریت حساس باشند.

وی ادامه داد: تعامل و همکاری شوراهای شهر و روستا با مجموعه محیط زیست به ویژه محیط بان روز به روز افزایش یابد و در صورت مشاهده آلودگی زیست محیطی، تخریب و تصرف، صید و شکار، و بروز آسیب به طبیعت شهر و روستا، با همکاری هم موضوعات را حل کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha