بیژن نوباوهوطن در گفت و گو با خبرنگار مجلس ایرنا در واکنش به گزارشهای جهتدار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی علیه دولت مردمی که مورد استقبال روزنامههای منتقد و رسانههای معاند قرار گرفت، گفت: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در واقع بازوی پژوهشی در مجلس است و عملکرد آن میتواند مقوم تصمیمات تقنینی نمایندگان در کشور باشد که جایگاه بسیار مهمی است و نتایج تحقیقات این مرکز میتواند بسیار کارساز باشد.
وی افزود: اما در این زمینه چند مورد همواره مورد توجه و خطر بوده است. اول اینکه چقدر از دادههای مرکز پژوهشهای مجلس دادههای کاملاً علمی و مبتنی بر آمار و ارقام و واقعیتها است و اینکه اصولاً در هر نوع تحقیق و پژوهشی که میخواهد منتج به تصمیم کلان شود اساسا ساختار راستی آزمایی آن تحقیقات چیست؟ ما چگونه میتوانیم بگوییم که تحقیقاتی که صورت گرفته تحقیقاتی هستند که ۱۰۰ درصد درست انجام شده و بدون شائبه سیاسی و خط و خطوط سیاسی است؟
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته مواردی مانند ماجرای عفاف و حجاب، طرح ساماندهی فضای مجازی وجود داشته که من در این مجلس شاهد آن بودم که متاسفانه مرکز پژوهشهای مجلس کارهایی انجام داد که مغایر با قانون مجلس بود و بسیاری از این اطلاعات را قبل از اینکه در اختیار نمایندگان قرار دهد در اختیار بخشهای دیگر خارج از مرکز قرار میداد و منتشر میکرد اینها اقداماتی است که وجود دارد یعنی همه در داخل مجلس از آن اطلاع دارند.
نوباوهوطن ادامه داد: البته مرکز پژوهشهای مجلس زحمات بسیار زیادی میکشد همه بخشها و همه تحقیقات اینگونه نیستند و بسیاری از این تحقیقات راهگشا است. اما بزرگترین اشکالی که محصولات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را با شک و شبه مواجه میکند نبود مدیریت آگاهی است که بتواند این تولیدات را راستیآزمایی کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد مطمئنا شروع آن میتواند از این مرکز باشد از جمله دادن اطلاعات ناصحیح و نابهنگام میتواند در تصمیمات نمایندگان اثر بگذارد ما در چند مورد دخالتهای برخی از افراد این مرکز در مسائل بودجه، مسائل برنامه هفتم را از نزدیک دیدهایم که خارج از حیطه وظایف قانونی خودشان صورت گرفته است ما این مسائل را با رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در میان گذاشتیم و خود وی هم نسبت به برخی از اینها اذعان دارند و تلاشهایی هم صورت میگیرد اما در عین حال این مسئله وجود دارد.
نوباوهوطن افزود: ما باید مطمئن باشیم که همه جوانب تولیدات مرکز پژوهشهای مجلس سنجیده شده است و نه اینکه نتیجه تفکر خاص است که میتواند در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اثرگذار باشد.
به گزارش ایرنا، در دو سال گذشته شاهد تغییر رویکرد مرکز پژوهشهای مجلس از یک نهاد مطالعاتی و بازوی مشورتی کمیسیون ها و نمایندگان مجلس به عنوان مرکزی برای فعالیتهای رسانهای هستیم.
گزارشهای جهتدار این مرکز که در ادامه به نمونههایی از آن اشاره میشود، بازوی پژوهشی مجلس را به یک رسانه سیاسی تبدیل کرده است. نکته مهم آن است که گردانندگان مرکز پژوهشهای مجلس شاید به دنبال انتقاد از دولت باشند، اما خروجی کار آنها تهیه خوراک برای رسانههای ضدانقلاب بوده است.
نظر شما