"حشمت عزیزان" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۴۳.۷ هکتار از این مقدار را باغات بارور و ۱۵۵.۴ هکتار را باغات غیربارور پسته تشکیل داده است.
وی افزود: کاشت نهال بذری پسته در ایلام به صورت آزمایشی در سال زراعی ۹۴ - ۹۵ شروع شد و در سال ۹۷ عملیات پیوندکزنی این نهالها انجام گرفت.
عزیزان ادامه داد: پیوندکهای مورد نیاز استان ایلام از باغات پسته دامغان، یزد و کرمان تهیه و توسط تیمهای مجرب پیوندکزن این مرحله انجام شده است.
وی یادآور شد: باتوجه به اینکه فرایند رشد و ثمردهی باغات پسته طولانی مدت و زمان بر است، امسال ۳۱.۷ تن پسته از باغات ثمردار استان برداشت شد.
به گفته عزیزان باغات پسته غیربارور نیز به تدریج طی سالهای آتی وارد چرخه تولید محصول میشوند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام گفت:پیش بینی میشود برای سال های ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ ثمردهی اقتصادی و سودآور باغات پسته استان شروع شود.
وی یادآور شد: در استان نهال بذری ارقام پسته احمدآقایی، اکبری و عباس علی کشت شده است.
عزیزان تاکید کرد: بااینکه پسته یک گونه بومی برای استان ما نیست اما باتوجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی ایلام، کشت نهال این میوه در استان جواب داده و امروز شاهد ثمردهی باغات پسته هستیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام افزود: استان ایلام در صورت تقاضای کشاورزان، مستعد توسعه سطح باغات پسته است و در زمینه پیودکزنی نیز لزومی به تهیه پیوندک از استانهای دیگر نیست و از باغات کنونی استان پیوندکهای مورد نیاز دیگر باغات تامین میشود.
به گزارش ایرنا، باغاتی از شهرستان های سردسیر ایوان، چرداول، سیروان و ملکشاهی به زیر کشت نهال بذری پسته رفته است.
استان ایلام دارای بیش از پنج هزار هکتار باغات است که انگور، لیمو، انار، گردو و زیتون از جمله مهمترین میوههای تولیدی در استان ایلام به شمار می رود.
نظر شما