شهرداری بندرعباس طی یک سال گذشته شاهد تحولات قابل توجهی بوده است منتهی شاید به دلیل اتفاقات مهم در سطح کشور و جهان و همچنین عدم اطلاعرسانی بموقع اقدامات در خبرگزاریهای رسمی، کمتر کسانی از مدیریت موفق یک شهر بندری و گردشگرپذیر اطلاع داشته باشند، از این رو بخشی از عملکرد شهرداری بندرعباس را باهم مرور کنیم.
مهدی نوبانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه توسعه و گردشگری شهر و توریسم یکی از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است افزود: بهبود کیفیت فضاهای شهری که امروزه در کنار توسعه پایدار مطرح می شود از اهداف اصلی شهرداری هاست و از ارکان اصلی شکوفایی و ارتقای کیفیت زندگی و توسعه اجتماعی اقتصادی است.
وی با اشاره به تحقق ۳۴ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریالی اعتبارات سال ۱۴۰۲ افزود: در سال گذشته بودجه تعریف شده برای شهرداری بندرعباس ۴۸ هزار میلیارد ریال بود که از این میزان ۳۴ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال تحقق یافت و بسیاری از فعالیت های شهرداری در مسیر توسعه پایدار رقم خورد.
نوبانی به احداث مراکز متعدد گردشگری و تفریحی شهر بندرعباس در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۲ مراکز و اماکن گردشگری مانند بوستان ارمغان مالیاتی در ورودی شهربندرعباس، بوستان نخل در شهرک پیامبر اعظم (ص)، پارک دانشجو در بلوار دانشگاه، نخستین باغ وحش مصنوعی ساوانا در پارک شهید دباغیان احداث و راه اندازی شد.
وی با اشاره به فعالیت های عمرانی شهرداری بندرعباس، خاطر نشان کرد: بهبود کیفیت زندگی شهری بدون وجود بزرگراهها، شبکههای حملونقل ریلی، فرودگاهها، شبکههای تامین آب، شبکههای فاضلاب، تلفن، برق و شبکههای اینترنت و موبایل غیرقابل تصور است و وجود این ساختارها به مانند نور آفتاب، درختان و هوای پاک برای شهروندان ضرورت دارد.
شهردار بندرعباس با اشاره به ۱۸ هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی شهرداری بندرعباس در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی شهرداری بندرعباس بود که از این میزان ۱۱ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
شهردار بندرعباس به پروژه های عمرانی شهرداری بندرعباس طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: تقاطع غیر همسطح شبدری مهرگان، تقاطع غیر همسطح پیامبر اعظم (ص)، پل رودخانه ای پیامبر اعظم (ص)، عملیات تخریب و بازگشایی معابری مانند خیابان ۲۰ متری محله چاهستانی ها، معبر ۱۶ متری نایبند جنوبی، خیابان اسلام آباد، خیابان آزادگان، میدان انبه تا میدان امام علی (ع) از جمله پروژه های عمرانی این شهرداری بود که در سال گذشته احداث و راه اندازی شد.
نوبانی ادامه داد: زیرساختها نه تنها برای رفع احتیاجات همگانی روزمره مورد نیاز هستند، بلکه عامل رفع احتیاجات دیگر نیز هستند. این موارد نسبت به سایر تأسیسات به سرمایهگذاری بیشتری احتیاج دارند؛ بنابراین از یک طرف توسعه آنها رافع نیازهایی گستردهتر از نیازهای همگانی روزمره است و از طرف دیگر مبدا، ملزوم و موجد فعالیتهای اقتصادی و صنعتی هستند.
شهردار بندرعباس با بیان اینکه تغییر در زیرساختهای شهری باید با اولویت دهی به حمل و نقل عمومی انسان محور همراه باشد، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی و همچنین ساختار خطی و طولی شهر بندرعباس شاید استفاده از دوچرخه و یا پیاده روی فقط در فصل معینی از سال امکان پذیر باشد، لذا استفاده از حمل ونقل عمومی از محدود گزینه های در دسترس برای بهبود وضعیت آلودگی هوای شهر است. در همین این راستا ۲۷ دستگاه ون و ۱۰ دستگاه اتوبوس در سال گذشته به ناوگان حمل و نقل شهر افزوده شد.
نوبانی از عضویت در مجمع شهرداران آسیایی و شرکت در اجلاس این مجمع به دعوت مسئولان هند در شهر احمدآباد این کشور خبر داد و گفت: حضور در اجلاس مجمع شهرداران آسیایی گوشیه ای از فعالیت های بین المللی شهرداری بندرعباس بود.
تعاملات شهرداری با کنسولگری های چین ، هند و قزاقستان در بندرعباس برای توسعه ارتباطات فرهنگی و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری، همچنین پنج درخواست تفاهم نامه خواهرخواندگی از سوی شهرهای مومبای هند، کراچی پاکستان، آستراخان روسیه، نینگبو چین و آکتائو قزاقستان از دیگر اقدامات شاخص در حوزه امور بین المللی شهرداری بندرعباس در سال گذشته بوده است.
نظر شما