۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۱۹
کد خبرنگار: 3118
کد خبر: 85462902
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پلاک‌های ریزدانه بافت فرسوده شهر اصفهان مشمول بسته تشویقی می‌شوند

اصفهان- ایرنا- معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: پلاک‌های ریزدانه محله‌های فرسوده این کلانشهر می‌توانند از «بسته تشویقی شهرسازانه» استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، پلاک‌های ریزدانه به پلاک‌های متراژ کوچک بافت فرسوده گفته می‌شود.

مرتضی حسام‌نژاد روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: پلاک‌های ریزدانه بافت فرسوده شهر اصفهان که امکان تجمیع یا رسیدن به حد نصاب برای استفاده از ظرفیت‌های طبقه‌های مازاد یعنی ۱۳۰ متر مربع را ندارند می‌توانند در قالب بسته تشویقی شهرسازانه از امکان افزایش سطح اِشغال احداث درِ اضافه و همچنین احداث واحدهای کمتر از حد مجاز فراهم‌ شده استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه بسته تشویقی شهرسازانه با رویکرد ارائه ظرفیت‌های مازاد به‌ همه پلاک‌های واقع در بافت فرسوده تصویب شده است، ادامه داد: شهرداری اصفهان ظرفیت‌های بیشتری برای اشخاصی که اقدام به تجمیع کنند در مصوبه‌های خود اضافه کرده است.

وی، برخی از این ظرفیت ها را افزایش سطح اشغال مجاز تا ۷۰ درصد به‌شرط تجمیع پلاک بالای ۲۰۰ متر مربع و همچنین امکان افزایش طبقه‌های مجاز تا ۲ طبقه به‌شرط تحقق تجمیع پلاک بالای ۴۰۰ متر مربع اعلام کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: بسته تشویقی شهرسازانه به‌منظور صرفه اقتصادی در نوسازی بناهای ناپایدار در نظر گرفته شده است زیرا بسیاری از شهروندان به‌دلیل مقرون‌ به‌ صرفه نبودن، تمایلی به نوسازی و بازآفرینی شهری در بافت قدیمی و فرسوده ندارند.

حسام‌نژاد اضافه کرد: امکان ارائه ظرفیت‌های ساخت‌ و ساز مازاد بر تراکم مجاز مصوب با ارائه این بسته تشویقی ایجاد شده است که امکان اعطای یک یا ۲ طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه استقرار بنا و بهره‌مندی از درب اضافه را فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: همه شهروندان که پلاک‌های منزل آنها در محدوده بافت‌های فرسوده مصوب قرار گرفته است می‌توانند با مراجعه به شهرداری‌های مناطق از این ظرفیت تشویقی در صدور پروانه بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: به شهروندان پیشنهاد می‌شود به‌منظور بهره‌مندی از حداکثر ظرفیت‌های تشویقی مصوب نسبت به تجمیع اقدام کنند زیرا معاونت شهرسازی و معماری به‌منظور تسریع در اعطای ظرفیت‌های کالبدی تشویقی به پروانه‌های درخواست شده در بافت فرسوده، اقدام به راه‌اندازی کمیته رفع موانع صدور پروانه در محدوده این محله‌ها و ارائه مشاوره به شهروندان با هدف بازآفرینی شهری کرده است.

به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده شهری در استان اصفهان وجود دارد که بیشترین حجم آن مربوط به مرکز استان، شهر کاشان، خمینی شهر و نجف‌آباد است.

حدود ۲ هزار هکتار بافت فرسوده در کلانشهر اصفهان وجود دارد و ۵۳ لکه بافت فرسوده در ۱۵ منطقه شهرداری شناسایی شده است.

کلانشهر اصفهان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha