۴۰ تفاهم نامه بین استان فارس و هیات‌های خارجی در نمایشگاه اکسپو مبادله شد

شیراز- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: طی مدت زمان برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴)، افزون بر ۴۰ تفاهم نامه بین این استان و هیات های خارجی مبادله شد. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، حسن شیخ نیا چهارشنبه در حاشیه آخرین روز برگزاری این نمایشگاه به خبرنگاران افزود: انعقاد تفاهم نامه‌های اقتصادی با هیات‌های خارجی بیانگر امنیت سرمایه گذاری در استان فارس است.

وی، اکسپو ۲۰۲۴ را زمینه ساز ایجاد تحولات عمیق در حوزه سرمایه گذاری فارس دانست و ادامه داد: در این رویداد پنج روزه بالغ بر ۱۶۰ هیات تجاری از غرفه استان فارس بازدید کردند که از این تعداد، ۱۱۰ هیات از هیات‌های بلندپایه خارجی بودند که پیامد حضور آنها انعقاد بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی بود.

او اظهار کرد: در نمایشگاه اکسپو مقدمات اولیه اجرایی شدن برخی از تفاهم‌نامه‌های مبادله شده انجام شد و در هفته آتی نیز حداقل ۲ مورد از این تفاهم نامه‌ها وارد فاز اجرایی می‌شود.

۴۰ تفاهم نامه بین استان فارس و هیات‌های خارجی در نمایشگاه اکسپو مبادله شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: در جریان این رویداد، بسته‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری این استان در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به مخاطبانی که از کشورهای مختلف به نمایشگاه آمده بودند معرفی شد و توانستیم بخشی از این توانمندی‌ها را به مرحله تفاهم نامه برسانیم.

شیخ‌نیا افزود: بیشترین تفاهم نامه‌ها در حوزه‌های صنعت و معدن، گردشگری و کشاورزی منعقد شد بطوری که در حوزه صنعت و معدن ۲ تفاهم نامه و یک تفاهم‌نامه نیز در زمینه تامین مالی به امضا رسید.

او ادامه داد: همچنین در حوزه کشاورزی و گردشگری تفاهم نامه‌های خوبی با کشورهای روسیه، چین، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس امضا شد.

وی گفت: فارس به عنوان بهشت سرمایه‌گذاری مورد توجه همگان قرار گرفته که امیدواریم بتوانیم آنها را به نتیجه برسانیم.

او اظهار کرد: از جمله موفقیت هایی که در نمایشگاه امسال برای استان فارس حاصل شد این بود که تفاهم نامه های مبادله شده هم جنبه سرمایه‌گذاری و هم جنبه تامین مالی برای پروژه ها داشتند و علاوه بر این شاهد استقبال ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه گذاری بودیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: استان فارس با شعار ‘توسعه زنجیره ارزش در فناوری‌های نوین’ در این رویداد ملی حاضر شد و تبیین ظرفیت‌های کم نظیر خود را در دستور کار قرار داد.

شیخ نیا گفت: تکمیل زنجیره های ارزش علاوه بر افزایش بهره‌وری به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش کمک می‌کند.

۴۰ تفاهم نامه بین استان فارس و هیات‌های خارجی در نمایشگاه اکسپو مبادله شد

رونمایی از کتاب راهنمای اولویت‌ها و سرمایه گذاری در فارس
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس نیز گفت: براساس آمایش صورت گرفته، برای هر یک از شهرستان های استان سه فرصت و ظرفیت سرمایه‌گذاری تعریف و این فرصت‌ها در قالب کتاب راهنمای اولویت‌ها و سرمایه‌گذاری در استان فارس تدوین و با حضور استاندار در نمایشگاه رونمایی شد.

حمید رضا ایزدی افزود: در این کتاب برای هر شهرستان به مشخصات کامل سه فرصت سرمایه‌گذاری به همراه راهبردها و فرایندهای اخذ مجوز و در مجموع به ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری اشاره شده است.

وی ادامه داد: همچنین در بحث بهره‌برداری از معادن مس در شهرستان‌های بوانات و داراب نیز اقداماتی انجام شده که از جمله می‌توان به راه‌اندازی واحد کنسانتره مس در بوانات اشاره کرد.

او اظهار کرد: در این خصوص رایزنی هایی برای خرید تجهیزات و تکنولوژی لازم برای تبدیل کنسانتره به شمش مس در حال انجام است.

۴۰ تفاهم نامه بین استان فارس و هیات‌های خارجی در نمایشگاه اکسپو مبادله شد

اختصاص ۳۷ هزار هکتار به کاشت گیاهان دارویی
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم گفت: هم اینک حدود ۳۷ هزار هکتار از اراضی زراعی و منابع طبیعی استان به کاشت گیاهان دارویی اختصاص یافته و زمینه اشتغال مستقیم و فصلی ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر را نیز فراهم کرده است.

مجتبی دهقان‌پور افزود: ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی در استان فارس وجود دارد که از این تعداد بالغ بر ۵۰ گونه قابلیت کشت زراعی و دارویی دارد.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ واحد فرآوری گیاهان دارویی در فارس فعالیت دارد و ظرفیت اشتغال ایجاد شده این واحدها نیز یک هزار و ۷۰۰ نفر است.

او اظهار کرد: در مجموع حدود هفت هزار تن از گیاهان دارویی فرآوری شده به ارزش ۲۰ میلیون دلار به کشورهای آلمان، ترکیه، هند، پاکستان، انگلستان، عمان، کویت، بلژ یک، قطر و امارات صادر می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، یکی دیگر از ظرفیت های قابل توجه این استان را در زمینه تولید گل محمدی، گلاب و اسانس دانست و گفت: بزرگترین دشت گل محمدی دیم جهان با هشت هزار و ۶۰۰ هکتار وسعت در لایزنگان داراب قرار دارد.

دهقان پور، بزرگترین چالش تولیدکنندکان و واحدهای فرآوری گیاهان دارویی را فراهم نبودن بازارهای ثابت و بذرهای اصلاح شده عنوان کرد و افزود: می‌کوشیم با تکمیل زنجیره‌های ارزش زمینه دسترسی آسان تر به بازارهای داخلی و خارجی را فراهم کنیم.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) از هشتم تا دوازدهم فروردین ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha