به گزارش روز پنجشنبه ایرنا؛ «محمدطیب صحرایی» در نشست برنامهریزی پیرامون خدمت رسانی موکبهای اربعین که با حضور معاونین عمرانی و سیاسی و امنیتی استانداری و دکتر مجید نامجو جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات و رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین برگزار شد؛ عنوان کرد: با نزدیک شدن به ایام محرم و پدیده مبارک اربعین، مدیریت ارشد استان با جدیت در حال فراهم کردن مقدمات این میزبانی بسیار بزرگ در کرمانشاه است.
وی افزود: بخشی از این مقدمات آماده سازی زیرساختها، استقرار مناسب موکبها و فراهم شدن شرایط برای پذیرایی بهتر از زوار عزیز حسینی است.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: خوشبختانه نشست خوبی با حضور دکتر نامجو رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین به منظور آمادگی بیشتر موکبها و روان سازی ترددها برگزار شد.
وی یادآور شد: با توجه به خدمات رسانی مناسب به زوار حسینی در مرز خسروی در اربعین سال گذشته، طبیعی است که امسال شاهد حضور تعداد بیشتری از زوار حسینی در این مرز باشیم.
صحرایی گفت: در این شرایط ما نیازمند فراهم کردن مقدمات بیشتر و خدمات رسانی همراه با سرعت و کیفیت بهتر هستیم.
وی اظهار کرد: در نشست با حضور آقای نامجو توافقات خوبی در زمینه توسعه پارکینگها و استقرار بهتر و گسترده تر موکبها در مسیر خسروی صورت گرفت و امیدوارم امسال شاهد یک سفر اربعینی بسیار خوب و پر خیر و برکت و در عین حال آسان و روان برای مردم عزیز باشیم.
رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین کشور
در ادامه این نشست رییس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین کشور عنوان کرد: خسروی یکی از مرزهای تاریخی ایران برای عبور زائران به عتبات عالیات است و باید امکانات و زیرساختهای لازم را برای این مرز به خوبی فراهم کنیم.
«مجید نامجو» افزود: مردم عزیز ما در سال ۱۴۰۲ از سفر اربعین از خسروی راضی بودند و امسال هم تلاش میکنیم رضایت بیشتری را برای مردم فراهم کنیم.
وی ادامه داد: برای برنامهریزی بهتر لازم بود که وضعیت زیرساخت ها در استان کرمانشاه و به ویژه مرز خسروی از نزدیک و در خدمت استاندار کرمانشاه بررسی شود و امکانات لازم را برای زوار عزیز فراهم کنیم.
رییس کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین کشور اضافه کرد: یکی از برنامههای ما در مسیر عراق ارائه خدمات توسط موکب های عراقی با پشتیبانی موکبهای ایرانی است.
نامجو ادامه داد: در داخل کشور هم حدود سه هزار موکب داریم که تلاش می کنیم با ادغام موکبهای کوچک با موکبهای بزرگ شاهد خدمات رسانی بهتری به زوار حسینی در اربعین امسال باشیم.
براساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی ستاد اربعین استان کرمانشاه؛ سال گذشته بیش از یک میلیون نفر زائر از طریق مرز خسروی وارد کشور عراق شدند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
به گزارش ایرنا؛ مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
نظر شما