فرشید شبانی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه آفت ملخ موجود در منطقه بومی است، افزود: میانگین جمعیتی این آفت در منطقه هر سال با توجه به وجود کانونهای آن در منطقه متغیر است و مبارزه با این آفت براساس جمعیت انجام میشود.
مبارزه با ملخ مراکشی
وی با بیان اینکه ملخ مراکشی نوع دیگری از ملخهای بومی است، اظهار داشت: این نوع ملخ در منطقه ابواسحاق فلارد (بخشی از مناطق مرتعی و مزارع و باغات) مشاهده شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هرچند با توجه به بارشهای پیشبینی شده انتظار میرود بخش زیادی از این آفت از بین برود اما برای اینکه جمعیت آفت از این استان به استان دیگر سرازیر نشود عملیات مبارزه به صورت مشترک انجام میشود.
شبانی اضافه کرد: پیشبینی میشود مبارزه با آفت ملخ مراکشی در منطقه ابواسحاق شهرستان فلارد در سطح ۲۰۰ هکتار انجام شود.
آلودگی ۱۵ هکتار از منطقه لندی به ملخ
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۵ هکتار از منطقه لندی شهرستان اردل آلوده به آفت ملخهای بومی شاخک بلند شده است.
به گفته شبانی، منطقه آلوده به آفت ملخ در لندی منطقهای جنگلی، پرشیب و غیرقابل دسترس است که کشاورزان با شخم غیرقانونی اقدام به کشت کردهاند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ملخهای محلی و بومی در عرصههای جنگلی به صورت عادی وجود دارد و به وسیله سایر عوامل طبیعی تحت کنترل است اما شخم زدن و تبدیل این عرصهها به زمینهای کشاورزی موجب افزایش جمعیت آفت شده که برای کشاورزی مضر و خسارتزا است.
وی اظهار داشت: در خصوص کمک به کشاورزان منطقه لندی با توجه به تخلف صورت گرفته از سوی کشاورزان باید تصمیمگیری شود.
شبانی یادآوری شد: هرچند با توجه به بارشها و اراضی شیبدار احتمال تلفات زیاد آفت ملخ در منطقه لندی وجود دارد اما در صورت گسترش آفت و احتمال خطر سرایت و آلودگی مزارع پایین دست؛ به طور حتم برای مبارزه با آن وارد عمل میشویم.
به گفته شبانی، تخریب اراضی جنگلی تخلف به شمار میرود و مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری باید متخلفان با هدف حفظ عرصههای جنگلی مقابله کند.
وی در خصوص آلودگی سایر مناطق چهارمحال و بختیاری به آفت ملخ افزود: سالانه مبارزه با آفت ملخ بومی و محلی در سطح ۲۰۰ هکتار از شالیزارهای برنج در منطقه بارز و شوارز لردگان لردگان انجام میشود.
به گفته شبانی، افزون بر این هر سال درمناطق بازفت، صمصامی، شیخ علی خان از توابع شهرستان کوهرنگ مبارزه با ملخ انجام میشود که تاکنون گزارشی مبنی به افزایش جمعیت این آفت دریافت نشده است.
ویژگیهای آفت ملخ بومی و محلی
مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق دستورالعمل ملخ جزو آفتهای عمومی است که در صورت افزایش جمعیت با توجه به اشتها و تغذیه زیادی که از سبزینگی گیاه دارد از قدرت تخریب بالایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: بیشتر آفتهای ملخ استان در مرحله پورگی و نوزادی قرار دارند و برای جلوگیری از حالت طغیانی کار کانونکوبی انجام میشود.
وی با بیان اینکه براساس نُرم تعیین شده از سوی سازمان حفظ نباتات وجود بیش از ۱۲ عدد پوره ملخ در یک مترمربع نیاز به مبارزه دارد و کمتر از این میزان اقتصادی نیست گفت: بررسیها نشان میدهد هرچند جمعیت ملخ های بومی در تمامی مناطق و کانونهای آلوده استان در حالت طغیانی نیست ولی در برخی مناطق به نرم مبارزه رسیده که مبارزه با آنها باید با دقت و لحاظ کردن مسائل زیست محیطی انجام شود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته یک هزار و ۳۲۰ هکتار مبارزه با ملخ انجام شده و امسال نیز پیش بینی میشود مبارزه با این آفت در سطح یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار انجام شود.
نظر شما