دکتر نگار خوشنویس روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: سال گذشته در مجموع ۱۳ هزار و ۶۷۸ نفر با ادعای جراحات ناشی از نزاع و درگیری به مراکز پزشکی قانونی استان اردبیل مراجعه کردند.
وی اظهار کرد: از این تعداد مراجعه ۱۰ هزار و ۸۶ نفر مرد و سه هزار و ۵۹۲ نفر زن بوده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ که حدود ۱۴ هزار نفر بوده، هشت درصد کاهش داشته است.
وی بیان کرد: بیشترین تعداد مراجعین ناشی از نزاع و درگیری به پزشکی قانونی اردبیل در سال گذشته در تیرماه با هزار و ۵۴۷ نفر و کمترین مراجعین نیز در اسفند ماه با ۷۷۰ نفر بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با بیان اینکه بیشترین علت مراجعه به مراکز پزشکی قانونی این استان و حتی کشور نزاع و درگیری است، اضافه کرد: افراد بعد از مراجعه به مراکز انتظامی و قضایی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده و بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی و صدمات برای آنها گوهی صادر می شود.
دکتر خوشنویس ادامه داد: با توجه به اینکه در پزشکی قانونی هیچ گونه کار درمانی انجام نمیشود، لذا اولویت اول برای مصدومین ناشی از نزاع به ویژه در موارد پر خطر ، مراجعه به مراکز درمانی جهت اقدامات درمانی میباشد.
وی با بیان اینکه داشتن معرفی نامه از مراجع قضایی و انتظامی جهت پذیرش و ارائه نظریات پزشکی قانونی الزامی است، گفت: داشتن ظاهر خون آلود نه تنها تاثیری در نظریههای کارشناسی نخواهد داشت، بلکه معاینه دقیق تر زخم و جراحات را با مشکل مواجه خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار، بیشترین فراونی وقوع جرم در استان اردبیل مربوط به نزاع و درگیری خیابانی است، به طوری که خشونت به عنوان یک عامل ناپسند در رفتارهای اجتماعی هرسال افراد زیادی را در این استان اردبیل به دادگستری میکشاند.
این تعداد بر اثر رفتارها و برخوردهای نادرست و خشونتآمیز در مناسباتشان با دیگران در مکانهای مختلف از خانواده گرفته تا فضاهای کسب و کار ، معابر ، آموزشگاهها و نظایر آن کارشان به نزاع و درگیریهای انفرادی و یا گروهی کشیده میشود.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان، گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما