به گزارش ایرنا، تیمور پورحیدری روز یکشنبه در جلسه ویژه بررسی روند فعالیت صنایع دریا محور گیلان در اداره کل صنعت، معدن و تجارت گفت: وجود ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر ظرفیتی بالقوه برای استان گیلان است که باید به طور کامل مورد بهره برداری قرار گیرد؛ در این راستا سرمایهگذاری شرکت کشتی سازی لوتوس روسیه در استان گیلان که پیش از این مطرح شده بود از طریق معاونت امور اقتصادی استانداری در حال پیگیری است.
وی تکمیل زنجیره ارزش تولیدات دریایی، پیش نیاز شکوفایی اقتصاد دریا محور دانست و افزود: بهرهمندی از ظرفیتهای گیلان برای توسعه صنایع دریایی با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور توسط مقام معظم رهبری در دستور کار است و در گام نخست باید ظرفیتهای مهم و آسیب شناسی این حوزه شناسایی شود.
وی بیان کرد: بهرهبرداری حداکثری از ذخایر زیست بوم دریایی مستلزم ایجاد زیرساختهای جدید و همسو شدن نهادههای مرتبط و تدوین سیاستهای یکپارچه برای توسعه فعالیتهای دریا محور است.
پورحیدری تصریح کرد: کارخانجات موجود در صنایع تبدیلی و کشتی سازی و سایر فعالیتها نیز باید بر اساس الگوی اقتصادی آمایش سرزمینی استقرار یافته و توسعه یابند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان با تاکید بر استفاده بیشتر از حمایتهای صندوق صنایع دریایی کشور برای ایجاد کارخانجات مرتبط گفت: تدوین سیاستهای یکپارچه و تقسیم کار برای دستگاههای متولی توسط دبیرخانه این کارگروه در سازمان برنامه بودجه استان میتواند روند سرمایهگذاری و مشارکت داخلی و خارجی در حوزه را تسهیل و تسریع کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور هم در این مراسم با بیان اینکه مطالعات زمین شناسی دریایی در پنج هزار پهنه از سواحل استان گیلان انجام می شود، گفت: در این طرح، اکتشاف از منابع معدنی داخل آب که دسترسی مردم عامی به آن کمتر است، اجرایی می شود.
تیرماه ۱۴۰۲ طرح مطالعات تحول زمینشناسی دریایی و منشاءیابی مخاطرات طبیعی گیلان با ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در گیلان کلید خورد.
هدف از اجرای این طرح توسعه مناطق کمبرخوردار در راستای رونق بخشی معدن و زیرساختهای عمرانی کشور، تولید اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی انسانی بومی و متخصص، تولید اطلاعات زیرساختی کاربردی متناسب با سیاستهای آمایش سرزمین در قالب تهیه نقشههای زمینشناسی نوین نسل دوم، اکتشاف سیستماتیک و هدفمند ذخایر معدنی، افزایش پوشش برداشتهای ژئوفیزیک هوایی در راستای تکمیل اطلاعات عمقی علوم زمین و کشف ذخایر جدید معدنی و نیز ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در بخش زیرساخت و معدن و افزایش بازدهی و بهرهوری آنها می باشد.
نظر شما