۲۵ تیر ۱۳۹۷، ۷:۴۱
کد خبر: 82971914
T T
۰ نفر

امسال افزون بر 400 تن ميگو در چابهار برداشت شد

۲۵ تیر ۱۳۹۷، ۷:۴۱
کد خبر: 82971914
امسال افزون بر 400 تن ميگو در چابهار برداشت شد

چابهار- ايرنا - معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: از ابتداي سالجاري تاكنون افزون بر 400 تن ميگو از استخرهاي پرورش ميگو گواتر چابهار برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

ميران صداقتي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: امسال 45 مزرعه 20 هكتاري به زيركشت ميگو رفته است.
وي با بيان اينكه برداشت ميگو تا مرداد ادامه دارد، خاطرنشان كرد: پيش بيني مي شود تا پايان فصل برداشت بيش از هزار و500 تن ميگو برداشت شود.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: سطح زير كشت ميگو در سالجاري نسبت به مدت مشابه سال قبل بيش از 300 هكتار افزايش داشته است.
وي ادامه داد: از مجموع 400 تن ميگوي برداشت شده بيش از40 تن ميگو به كشورهاي عمان و امارات متحده عربي صادر شده است.
صداقتي بيان كرد: به طور متوسط هر هكتار مزارع پرورش ميگو زمينه اشتغال 2 نفر را فراهم كرده است و پيش بيني مي شود از هر هكتار با سيستم هوادهي بيش از 2 تا سه تن برداشت شود.
وي با بيان اينكه براي نخستين بار 250 ميليون پست لارو (بچه ميگو) در مركز تكثيرميگوي آبزي پرور كنارك در جنوب سيستان و بلوچستان توليد شده است، خاطرنشان كرد: توليد پست لارو در اين شهرستان دسترسي آسان پرورش دهندگان براي افزايش سطح زير كشت و پرورش ميگو را در استان فراهم كرده است.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: 20 سايت مستعد پرورش ميگو با مساحت حدود 42 هزار هكتار در سواحل چابهار و كنارك شناسايي شده است.
وي اظهار داشت: منطقه گواتر با ساحلي پاكيزه و بدور از آلودگي هاي صنعتي و شهري بهترين مكان براي پرورش ميگو در كشور است.
صداقتي با بيان اينكه چابهار به دليل نزديكي به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب است خاطر نشان كرد: درجه حرارت سواحل اين شهرستان در هشت ماه از سال مناسب براي پرورش ميگو است كه اين امر سبب شده تا كارشناسان اين منطقه را به بهشت آبزي پروي تشبيه كنند.
وي افزود: سايت پرورش ميگو گواتر با چهار هزار هكتار مساحت 660 هكتار تاسيسات زيربنايي دارد كه به 2 فاز شمالي و جنوبي تقسيم بندي شده است.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان ادامه داد: فاز شمالي 107 مزرعه با تيپ 20 هكتاري طراحي شده كه هم اينك 92 مزرعه با سطح مفيد حدود هزار و 410 هكتار به بهره برداري رسيده است.
وي اظهار داشت: 6 مزرعه 200 هكتاري در فاز جنوبي نيز طراحي شده كه هم اينك سه مزرعه كامل و يك مزرعه تا 50 درصد با سطح مفيد 430 هكتار به بهره برداري رسيده است.
صداقتي با بيان اينكه تمامي زيرساخت ها براي سرمايه گذاري در بخش پرورش ميگو در سايت گواتر چابهار فراهم شده است خاطرنشان كرد: 47 كيلومتر جاده دسترسي آسفالته، 19 كيلومتر دايك حفاظتي به ارتفاع بيش از پنج متر، 33 كيلومتر كانال آبرساني، 39 كيلومتر كانال زهكش و 50 كيلومتر شبكه برق در سايت گواتر تا كنون اجرا شده است.
به گزارش ايرنا حدود 24 هزار صياد در قالب 34 تعاوني صيادي در آب هاي ساحلي شهرستانهاي كنارك و چابهار به وسيله 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قايق مشغول صيد و صيادي هستند.
سيستان و بلوچستان به سبب گستردگي منابع آبي داراي 2 اداره كل شيلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان(آبهاي داخلي) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظيفه كنترل و حمايت از منابع آبي داخلي و اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهاي درياي عمان فعال است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقيانوسي ايران و سرزمين موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 3 شهر به نام هاي چابهار، پلان و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043**3213