۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۴۱
کد خبرنگار: 1086
کد خبر: 85469151
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نشریات دانشجویی توان نشر دستاوردهای علمی دانشگاه‌ها را در سطح ملی دارند

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نشریات دانشجویی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند. 

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه علم و آموزش ایرنا به مشهد، محمدعلی زلفی گل روز سه شنبه همزمان با برگزاری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی(تیتر ۱۳) در دانشگاه فردوسی مشهد در پیامی به این جشنواره تاکید کرد: اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست. دانشگاه ها به دلیل داشتن مجموعه های دانشجویی ظرفیت های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند. حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال های اخیر در دانشگاه ها به حدی است که می تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی منجر شود.

وی افزود: انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی انجام می شود که رسانه و نشریات با ظرفیت بومی به آن بپردازند. رسانه ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند با پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وزیر علوم تصریح کرد: رونق نشریات دانشجویی در سال های اخیر و توجه آنها در عرصه های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگناهای موجود، پویا، دغدغه مند و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی است.

زلفی گل خاطرنشان کرد: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌ های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مشهد مقدس، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار "فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی" جهش نوینی در تولید آثار رسانه ای دانشجویی با رویکرد حل مساله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاوردهای آن منتشر شود و از همه داوران، استادان، مدیران مسئول، سردبیرها و هیات های تحریریه نشریات دانشجویی به ویژه دانشجویان فعال برگزیده جشنواره سیزدهم، اصحاب رسانه و مطبوعات، همکاران دانشگاه فردوسی مشهد و همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وزارت بهداشت برای برگزاری این دوره از جشنواره تقدیر کرده است.

نشریات دانشجویی توان نشر دستاوردهای علمی دانشگاه‌ها را در سطح ملی دارند

پدیده‌ «دانشجو-خبرنگار» نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی به سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی گفت: پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی مانند «دانشجو-خبرنگار»، اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است.

محمدمهدی اسماعیلی با تاکید بر نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رسانه‌ها و طرح پیشنهاد بازبینی و به‌روزرسانی اسناد و متون حقوقی گذشته، این اقدام را در راستای به رسمیت شناخته شدن فعالیت‌های رسانه‌ای دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی دانست.

وی تصریح کرد: سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» که امسال در مشهد مقدس و در کنار مضجع شریف علی‌ابن موسی الرضا(ع) برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی است تا دانشجویان عزیز، مدیران و سردبیران این نشریات در کنار کارشناسان نشریات دانشجویی و مدیران کوشا در دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعاملی پویا و هدفمند به تبادل تجربیات گران‌سنگ خود بپردازند و با حقوق و تکالیف خود در عرصه تولید آثار دانشجویی بیشتر آشنا شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام خاطرنشان کرد: تنوع آثار و گوناگونی موضوعات در رشته‌های این جشنواره حکایت از گستردگی فعالیت نشریات دانشجویی و روند روبه رشد آن دارد. در سال‌های اخیر، ایجاد تنوع در قالب‌های رسانه‌ای و پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی نظیر «دانشجو ـ خبرنگار» که اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است، ایجاب می‌کند در عرصه‌های مختلف به نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رهنمون شویم. از این منظر پیشنهاد می‌شود اسناد و متون حقوقی گذشته با نگاه تازه بازبینی و به‌روزرسانی شوند؛ اقدامی که در پرتو آن فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و «رایانه سپهر» (فضای مجازی) هم به عنوان عرصه‌های جدید فعالیت رسانه‌ای دانشجویی به رسمیت شناخته خواهد شد. در این مسیر که تدبیر و همراهی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را طلب می‌کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه و همیار دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.

اسماعیلی تاکید کرد: این نکته مهم است که دانشجویان عزیزمان، فعالیت در نشریات دانشجویی و قلم زدن در این عرصه نسبتاً محدود را مقدمه و تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه‌ای در آینده و در سطح ملی و بین‌المللی بدانند. این تجربه بی‌شک مسیر رسانه‌نگاری در عرصه‌های بزرگ‌تر را برای آنان تسهیل خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر ۱۳) با حضور نمایندگانی از نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha