مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویی در جهان شده است

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اعتراضات دانشجویی به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: مساله فلسطین به محور بازسازی جنبش دانشجویی در سراسر جهان‌ تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه علم و آموزش ایرنا به مشهد، عبدالحسین کلانتری امروز (سه شنبه) در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر ۱۳) در سالن دانشکده علوم دانشگاه فردوسی اظهار داشت: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی دارد؛ تاریخچه ای در جهت کشف حقیقت، آزادی، استقلال که با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم شکل گرفته و جان‌مایه آن حقیقت طلبی و آزادی خواهی است.

وی با اشاره به جنبش‌ دانشجویی در فرانسه سال ۱۹۶۷ افزود: جنبش دانشجویی در آن سال از قلب اروپا، فرانسه و آمریکا تا جنبش های دانشجویی در دیگر کشورها و حتی ایران در تقابل با رژیم منحوس شاه گسترده شد و جنبش دانشجویی در ایران در بدو انقلاب در جهت تثبیت آرمان های انقلاب تاکنون فعال بوده است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: این تاریخ پُرافتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانان است که در دانشگاه ها در پرتو اندیشه های متعالی صیقل خورده و به همین دلیل همواره مخاطب اصلی پیامبران و همه رهبران حقیقت جوی عالم، جوانان بوده اند. البته این جنبش بعد از سال ۱۹۶۸ به اشکال مختلف سرکوب شد و نظام سرمایه داری با تمهیدات نهادی و سرمایه داری این جنبش را در درون خود مضمحل کرد.

مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویی در جهان شده است

جنبش دانشجویی دهه ۷۰ و ۸۰ اروپا توسط نظام سرمایه‌داری مضمحل شد

وی تاکید کرد: جنبش های دانشجویی دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ در اروپا به تدریج به جنبش های سبک زندگی تبدیل شد و تکثیر اوقات فراغت و صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی و توان های جوانان را در مسیر انحرافی سامان داد که این خواست دول سلطه بود و آرمان های بلند دانشجویی به حاشیه رفت.

کلانتری به وضعیت جنبش دانشجویی بعد از پایان دفاع مقدس در ایران اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی در این میان اتفاق بزرگی بود و تاثیراتی در متن جامعه اروپا، خاورمیانه و ملل خواهان استقلال داشت اما دولت پس از جنگ، روند عادی سازی روابط را در پیش گرفت و به این شکل بسیاری از ظرفیت های جنبش دانشجویی را به درون معطوف کرد و مانع از گسترش این ظرفیت عظیم شد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: اما در طول تاریخ مسأله فلسطین همواره مساله اصلی جنبش دانشجویی ایران و جهان بوده است و به رغم کاربست تمام ابزارها برای سرکوب آن، امروزه مساله غزه و فلسطین به مساله محوری جریان های دانشجویی دنیا تبدیل و مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویان شده و به تدریج بسط و گسترش خواهد یافت و تبدیل به جنبش ضدسلطه می شود که دامن غرب و آمریکا را می گیرد.

وی با طرح این سوال به سخنان خود ادامه داد که وظیفه ما در این کارزار رسانه ای دشوار چیست و در پاسخ گفت: ما در شرایط نابرابر رسانه ای هستیم و در جبهه رسانه ای ضعف داریم‌. البته داشته های ما زیاد است اما در مقایسه با جبهه دشمن با مالکیت اکثر پلتفرم ها (سکوهای نشر اخبار) قابل مقایسه با توان و داشته های ما نیست.

کلانتری ادامه داد: توان و داشته های ما در متن جوامع تکثیر شده و باید این امر را پاس داریم، توانی که فراتر از مناسبات در سطح رسمی و سازوکارهای اداری است. دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا هسته های مقاومت را با کارزار رسانه ای در متن جوامع تکثیر و هسته های مقاومت و حمایت از ملت فلسطین را شکل دهند.

وی گفت: قطع و یقین نماد عقلانیت و مدنیت در متن دانشگاه ها مجموعه های رسانه ای و نشریات دانشجویی هستند، این هم به این علت است که اساسا نوشتار فضلی بر گفتار دارد و گفتار پیچیده بر احساسات است.

همه اندیشه‌ها باید اجازه بیان داشته باشند

معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: نگاشتن همراه با تفکر و طمأنینه است، عاقبت اندیشی در نوشتار بیشتر از گفتار است و مهار احساسات که گفتار را به خود می پیچد در نوشتار بسی کمتر است؛ بنابراین تلألو حقیقت در نوشتار بیش از گفتار است و باید این حقیقت طلبی و حقیقت جویی و حقیقت نگاری را پاس داشت.

وی افزود: دانشجویان این امر را در نشریات خود تکثیر کرده و نشریات عقلانیت را در دانشگاه ها تکثیر می کنند. کسی که اهل تفکر است، نمی تواند خشونت طلب باشد و صلح جو و حامی ارزش های اصیل انسانی و الهی نباشد؛ بنابراین باید چنین ظرفیت هایی را پاس داریم‌. همچنین اخذ مجوز نشریات را بیشتر تسهیل کنیم تا هر اندیشه ای فرصت ارائه نقد و نظر خود را داشته باشد و فضایی برای گفت و گوی مکتوب و معقول باشد. اگر چنین کاری کنیم، متن جامعه هم از این مواهب برخوردار خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خطاب به دانشجویان نشریات دانشجویی گفت: خواهشمندم خط قرمزهای خودساخته بنده و سایر مسئولان را کنار بگذارید و طاقت و تحمل خود را بالا ببرید، باید به جوانانی که امام و رهبری به آنها اعتماد کرده اند، اعتماد کرده و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویی در جهان شده است

بخشی از امور دانشگاه‌ها به دانشجویان واگذار شود

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: دانشگاه فردوسی در دوره جدید اهدافی را تا افق ۱۴۰۴ در نظر دارد؛ از جمله واگذاری بخشی از مدیریت و تصمیم گیری ها در دانشگاه ها به دانشجویان. جشنواره هایی مانند جشنواره تیتر که دانشجویان در آن مشق نوشتن و مدیریت فضای دانشگاه می کنند، باید به دانشجویان سپرده شود.

مسعود میرزایی شهرابی ادامه داد: فضای دانشگاه ها باید طوری باشد که نقد سازنده در آن انجام شود. ما نیز در دانشگاه فردوسی بارها اعلام کرده ایم که از تشکل ها و انجمن های حمایت کامل می کنیم و گوش شنوای نظرهای دانشجویان هستیم تا دانشگاه ها را به سمت دانشگاه نسل چهارم هدایت کنیم.

وی ادامه داد: برای تحقق این هدف باید ارتباط قوی بین اعضای هیات علمی، یاوران علمی (کارکنان دانشگاه ها) و دانشجویان برقرار باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha