وجود ۲.۵ میلیارد مترمکعب آب در دریاچه ارومیه نویدبخش است

تبریز- ایرنا- استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه اکنون دریاچه ارومیه با داشتن ۲.۵ میلیارد مترمکعب آب، وضعیت نویدبخشی دارد، گفت: برای پایداری و احیا دریاچه ارومیه به عزم و همکاری مردم و مسئولان نیاز است.

مالک رحمتی روز پنجشنبه در جریان بازدید از آخرین وضع دریاچه ارومیه به همراه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، اظهار کرد: امیدواریم تا مرحله پایداری که بیش از ۱۶ میلیارد مترمکعب آب لازم است، همه کمک کنند تا این کار انجام شود.

وی با اشاره به عزم جدی دولت، مجلس و مدیران استانی برای اجرای برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه، گفت: برای رسیدن به مرحله پایداری این دریاچه، تلاش زیادی لازم است و اتحاد، یکپارچگی و همدلی دولت، مجلس و آحاد مردم را می‌طلبد.

رحمتی برای احیای دریاچه ارومیه چندین کار مهم از جمله رهاسازی آب باید انجام شود که امسال با توجه به وعده دولت، همه توان دولت، وزارت نیرو، مجلس و مجموعه مدیران استانی برای این کار بسیج شده است.

وی با بیان اینکه هنوز آغاز کار احیای دریاجه ارومیه است و تا رسیدن به مرحله پایداری باید تلاش زیادی کرد، افزود: امروز نیازمند یک اتحاد و یکپارچگی و همدلی هستیم و دولت، مجلس و آحاد مردم باید کمک کنند تا در این راستا اقدامات مناسبی انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد: بازدیدهای میدانی و پیگیری‌هایی که نمایندگان مجلس برای تامین منابع مورد نیاز انجام می‌دهند و فعالیت‌های شبانه‌روزی دولت و سازمان‌های مرتبط برای رساندن آب به پیکره دریاچه و کمک تشکل‌های مردمی، همه و همه می‌توانند در احیای دریاچه ارومیه موثر باشند.

استاندار آذربایجان شرقی برداشت‌های غیرمجاز را یکی از چالش‌های احیای دریاچه ارومیه برشمرد و گفت: هر اقدام خوبی که دولت انجام می‌دهد با برداشت‌های غیرقانونی و حفر چاه‌های غیرمجاز با چالش مواجه می‌شود که در این زمینه، فعالان و تشکل‌های مردم‌نهاد می‌توانند با نظارت و فرهنگ‌سازی به کمک دریاچه ارومیه بشتابند.

وی، اتمام عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز را یکی از مباحث مهم در زمینه احیای دریاچه ارومیه دانست و گفت: بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب برای انتقال به دریاچه ارومیه از این تصفیه‌خانه برنامه‌ریزی شده است.

رحمتی افزود: این طرح در سال ۹۵ آغاز شده و یک طرح ۳۶ ماهه بوده که تا انتهای سال ۹۸ باید تمام می‌شد، اما متاسفانه دولت‌های قبلی خیلی از کارها را انجام نداده‌اند و الان نمی‌شود تبعات آن را جبران کرد.

وی اظهار کرد: کل این پروژه با یکهزار و ۸۲۰ میلیارد ریال اعتبار قابل انجام بود؛ اما تاکنون بیش از پنج هزار میلیارد ریال هزینه شده و نیاز به پنج هزار میلیارد ریال دیگر برای افتتاح بخش مایع و ۳۰ هزار میلیارد ریال هم برای مرحله پایانی طرح یعنی بخش لجن نیاز است.

رحمتی گفت: بخش مایع، ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تزریق پنج هزار میلیارد ریال اعتبار افتتاح خواهد شد که امیدواریم با کمک مجلس در تامین منابع لازم به زودی شاهد افتتاح آن باشیم.

وی خاطرنشان کرد: آن‌چه تاکنون برای احیای دریاچه ارومیه انجام شده در نتیجه اتحاد، انسجام و اراده جمعی دولت، مجلس، مدیران استانی و مردم بوده و امیدواریم خوشحالی مردم از وضع موجود دریاچه، با احیای قطعی دریاچه کامل‌تر شود.

مجلس با جدیت پیگیر اجرای طرح های احیاء دریاچه ارومیه است

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه مجلس با جدیت پیگیر اجرای طرحهای احیاء دریاچه ارومیه است، افزود: مجلس در بودجه و برنامه هفتم توسعه اعتبارات خاصی برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده و دستگاه‌های متولی را مکلف کرده است برای احیاء، اصلاح و بازسازی دریاچه پای کار بیایند.

محمد جواد عسگری با اشاره به کم کاری‌ها و ضعف برنامه ریزی و مطالعات در سال‌های گذشته در اجرای طرح‌های مختلف حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: امسال شاهد ورود آب به دریاچه بودیم که از نظر روحی و روانی رضایت مردم استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی را در پی داشته، اما این کافی نیست و باید ماموریت دستگاه‌های متولی و زمان بندی اجرای طرح‌ها مشخص شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های تشکل‌های مردم نهاد به ویژه در حوزه زیست محیطی در اجرای طرح‌های احیای این دریاچه تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شده و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است.

اردیبهشت سال گذشته ۹ راهبرد جدید برای تسریع در نجات این پهنه آبی و استمرار روند فعلی با ۲۳هزار میلیارد ریال اعتبار تصویب شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است به تراز اکولوژیک خود برسد این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha