به گزارش جمعه شب ایرنا از "الجزیره انگلیسی" وی گفت: «تعداد معدودی از گذرگاههای زمینی به سمت غزه بهعنوان راه نجات برای تأمین غذا، دارو، سوخت و سایر مایحتاج وجود دارند که باید مردم ناامید و وحشت زده غزه به آنها دسترسی داشته باشند.»
ترک ادامه داد؛ من از همه طرفها میخواهم که گذرگاههای غیرنظامی و کالاهای لازم برای بقای مردم غیرنظامی در عملیات نظامی در معرض خطر قرار نگیرد.»
به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جریان بازدید از نایروبی کنیا گفت که یک حمله زمینی گسترده به رفح «تلاشهای ما برای کمک به مردم غزه جهت جلوگیری از قحطی متوقف خواهد کرد» و افزود که وضعیت در این شهر جنوبی غزه «در لبه پرتگاه» است.
دبیرکل سازمان ملل متحد با تکرار درخواستهای خود برای بازگشایی گذرگاههای رفح و کرم شالوم (کرم ابوسالم) گفت: «ما فعالانه با همه دست اندرکاران برای ازسرگیری ورود کمک های حیاتی- از جمله سوخت بسیار مورد نیاز - از طریق گذرگاههای رفح و کرم شالوم (کرم ابو سالم) در ارتباط هستیم.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تایید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بست.
این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما اسرائیل ادعا کرد که این پیشنهاد خواستههای ضروری این رژیم را تامین نمیکند.
به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، تاکنون نزدیک به ۳۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدهاند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.
نظر شما