به گزارش ایرنا؛ ملایر به عنوان قطب تئاتر استان همدان، مهد پرورش هنرمندان بسیاری بزرگی است که در سطح کشوری و بینالمللی میدرخشند و امروز «تماشاخانه باران» در تلاش برای غنا بخشیدن به مسیر روشن فرهنگی و هنری این شهرستان است.
سال گذشته به همت هنرمندان شاخص ملایری که امروز در عرصه ملی و بینالمللی حرف برای گفتن دارند، در حرکتی بینظیر اقدام به تاسیس و راهاندازی «موسسه فرهنگی و هنری باران» کردند تا ضمن آموزش و تربیت هنرجویان، تولیدات فاخر هنری و نمایشی، تعداد زیادی جشنوارهها، مسابقات فصلی و رویدادی برای توسعه، تربیت و پرورش استعدادهای هنری این شهرستان گامهای استواری بردارند.
در همین رابطه مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فعالیتهای این موسسه را در ۱۲ فصل تعریف کردیم که یکی از آن تماشاخانه است، سالن پلاتو و محیط تولید و اجرای نمایش، برگزاری جشنوارهها، نشستها، پژوهشها، سمینارها، تجهیز و آمادهسازی سالنها از دیگر هدفها و فعالیتهایی است تا بتوانیم سهم ملایر را حوزه هنر و فرهنگ بگیریم.
«محمد قاسمی» با اشاره به آغاز فعالیت تماشاخانه تئاتر باران از اول مهرماه سال گذشته و پذیرش هنرجو، گفت: سال گذشته ۶ کار موفق در تماشاخانه باران تولید و اجرا شد.
وی تولید و اجرای نمایش «آماسه»؛ نمایش «خالهقزی کفش قرمزی» و جُنگ ویژه شب یلدا و برنامه عیدانه ویژه دهه فجر را از جمله تولیدات این موسسه عنوان و بیان کرد: نمایش «خالهقزی، کفش قرمزی» در چهار نوبت اجرا شد و اولین نمایش پُرمخاطبی بود بیش از سه هزار نفر بازدیدکننده داشت و ۲۵ شب مداوم و چند اجرای تکی داشت.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران با بیان اینکه جُنگ عیدانه و فجر با مشارکت و همکاری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری انجام شد؛ ادامه داد: علاوه بر این، موفق به برگزاری ۲ جشنواره شدیم که تماشاخانه باران یکی از ارکان مهم میزبانی ملایر در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی بود و نخستین جشنواره استانی «تئاتر تک» را در این موسسه برگزار کردیم که ۱۶ گروه شرکت کننده حضور داشتند و در نهایت یک گروه از ملایر و همدان به جشنواره تئاتر سراسری ارسباران معرفی شدند.
قاسمی همچنین به تولید و اجرای نمایش «خانومهای خونه خانم جون» با حضور ۱۸ نفر از هنرجویان این موسسه اشاره کرد و افزود: این نمایش ۱۰ اجرا در اسفندماه ۱۴۰۲ و ۶ اجرا در فروردین و چندین اجرا در اردیبهشت داشت که با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد.
وی با بیان اینکه طی ۶ ماه گذشته ۹۰ هنرجو در موسسه باران ثبتنام و دورههای آموزشی را سپری کردند، ادامه داد: کلاسهای موسسه شامل نمایشنامهنویسی، گریم، بازیگری کودک و نوجوان و بزرگسال است و تمامی کسانیکه شرکت کردند، در حال سپری کردن دورههای تکمیلی و مقدماتی هستند و پس از اتمام دوره به جامعه هنری ملایر تزریق میشوند.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران خاطرنشان کرد: اگر پرورش استعدادهای هنری در ملایر رخ نمیداد، بدون شک این هنرجویان و علاقهمندان با هزینه گزاف به شهرهای دیگر و پایتخت مهاجرت میکردند و علاوه بر تحمیل هزینه گزاف به خانوادهها، این مهاجرت قطعا مشکلات دیگری را به همراه داشت.
نیازمند حمایت همهجانبه مسوولان برای اعتلای فرهنگ و هنر ملایر هستیم
قاسمی یادآور شد: اگرچه هزینههایی که در کلاس بازیگری ملایر دریافت میکنیم، یک پانزدهم هزینه در شهرهای بزرگی همچون تهران است، اما ما از این اتفاق بسیار خوشحالیم و امروز ۹۰ جوان علاقهمند سرگرم انجام کارهای هنری هستند و از مباحث اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریها به دور هستند و بستر و محیط امنی برای جوانان و نوجوانان مهیا شده تا با فراغ بال در کنار خانواده، علایق خود را دنبال کنند.
وی با اشاره به اینکه خانوادگی این موسسه را اداره میکنیم، از همراهی و همکاری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری ملایر قدردانی کرد و گفت: ظرفیتهای فرهنگی ما در مابقی ادارات خاموش است و از این جهت که هر ادارهای یک مسوول واحد فرهنگی دارد و از آنها درخواست داریم تعامل دوطرفه برقرار شود، چراکه ما برنامههای بزرگ فرهنگی بسیاری را طراحی کردهایم و دیدگاه و ایدههای جدیدی به این شهر آوردهایم که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران با تاکید بر اینکه هدف من این است که یک اتفاق بزرگ هنری را در ملایر رقم بزنیم، تاکید کرد: درصدد هستیم جشنواره «تئاتر تک» و «تئاتر عاشوراییان» با کمک و حمایتهای مسوولان در این شهر تکرار شود تا این هنر قدمتدار تداوم یابد، یک قسمت آن تعزیهخوانی است و این هنر باید در ملایر پایلوت شود و گروههای برجسته کشوری را دعوت کنیم و مردم با شکل درست عزدارای و سوگواری آشنا شوند.
قاسمی یادآور شد: در خلال این برنامهها چند کلاس پایان دوره کارگاهی، مقدماتی و پیشرفته داشتیم و برای هر دوره نمایشهایی همچون «سوگواره سرد سکوت» را آماده و برای هنرجویان موسسه اجرا شد که کار خودم است و سال ۱۳۹۰ تهیه و تولید شد و یک گروه ۱۲ نفره از هنرجویان این نمایش را آماده و یک شب اجرا کردند.
وی از دیگر برنامههای این موسسه به برگزاری جلسه «سهشنبههای نقد تئاتر» اشاره کرد و گفت: هر هفته نمایشی که در تهران اجرا میشود را در موسسه پخش میکنیم و از تحصیل کردکان نمایش دعوت کردیم تا آن نمایش را نقد و بررسی کنند.
تولید هشت کار فاخر هنری در تماشاخانه باران
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران با بیان اینکه در همین مدت کوتاه، مخاطبان هنرجوی بسیاری و خانوادههای زیادی با ما در ارتباط هستند، ادامه داد: اگرچه کلایههایی و انتقادهایی از نبود حمایت برخی مسوولان داریم، اما اتفاقات بسیار خوب هنری در این شهرستان رقم خورده و تاکنون ۹۰ هنرجو را تربیت کردیک که امسال این تعداد به ۲۰۰ نفر خواهند رسید و این بدان معنا است که ۲۰۰ خانوادهای که درگیر مسائل هنری هستند، از بزههای اجتماعی دور میشوند،همچنین در بحث شهروندی کمک میکنیم که شهری عاری از بزه و آسیب داشته باشیم.
قاسمی همچنین به فعالیتهای خیرخواهانه این موسسه در محلههای کمبرخوردار و حاشیه شهر با کمک شهرداری اشاره و اظهار کرد: یکسری از افراد ممکن است استعداد و علاقهای به کارهای هنری و فرهنگی داشته باشند، اما هیچگاه فرصت برایشان مهیا نشده، موسسه باران آماده تربیت این هنرجویان است، به طوریکه با پیشنهاد ما و حمایت شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۰ نفر را از یکی از محلههای حاشیه شهر به صورت رایگان در این تماشاخانه آموزش میدهیم.
وی یادآور شد: علاوه بر این، برای پیش دبستانی، مدارس و اماکنی که از نظر مالی در تنگنا هستند، به صورت رایگان اجرا داشتیم و یکی از کارهای ما با محوریت ترافیک، مسائل شهرنشینی و شهر تمیز ما، در دست اجرا داریم و میخواهیم ملایر را به عنوان یک شهر تمیز معرفی کنیم و برای سنین پنج تا ۱۰ سال به صورت رایگان انجام میدهیم.
قاسمی گفت: امسال در نظر داریم تعداد زیادی از جشنوارههای تئاتر داخلی را شرکت کنیم و دعوتنامهای هم از فستیوالی در مغولستان داریم که برای حضور در این فستیوال، کاری را برای اجرا آماده میکنم.
وی با بیان اینکه اجراهای مستمری را در تماشاخانه طراحی کردهایم و اجراهای ما هیچگاه تعطیل نیست، از مردم و هنردوستان این شهرستان دعوت کرد: به تماشاخانه باران سری بزنند و اگر احساس میکنند در هر زمینههای هنری مرتبط استعداد دارند، ما پذیرای آنها هستیم.
نظر شما