مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیرو مصوبه کمیته کاری کارگروه گندم و آرد و نان استان با موضوع بررسی پخت نان کامل در سطح شهرستان ها، سه نانوایی مورد تایید کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قرار گرفت.
نسرین علیزاده افزود: این نانوایی ها آزادپز هستند که نان با آرد کامل ( چهار درصد سبوس گیری) پخت و عرضه می شود.
وی با اشاره به فواید مصرف نان کامل، گفت: وجود سبوس در نان موجب پیشگیری از مشکلات گوارشی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، جلوگیری از سکته مغزی و کاهش وزن می شود.
علیزاده ادامه داد: نان سبوس دار به دلیل وجود پوسته و جوانه و داشتن فیبر، ویتامین E، ویتامین گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی یکی از بهترین گزینهها برای امنیت غذایی است.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی خاطرنشان کرد: همچنین مصرف نان کامل احساس سیری زودهنگام، کند شدن هضم و جذب نشاسته، کاهش جذب مواد قندی و چربی ها و کاهش اکسایش لیپیدها را در پی دارد.
به گزارش ایرنا، در خراسان شمالی یک هزار و ۳۲۴ واحد نانوایی فعال است که از این تعداد ۶۴۸ واحد شهری و ۶۷۶ واحد روستایی است.
تعداد نانوایی های نوع یک ۶۶۴ واحد روستایی و ۴۴۰ واحد شهری و تعداد نانوایی های نوع ۲ شهری ۲۰۸ واحد و ۱۲ واحد روستایی است.
در استان خراسان شمالی به ازای حدود ۶۶۰ نفر یک واحد نانوایی راه اندازی شده است که این رقم در کشور بر اساس آخرین آمار، ۲ برابر است.
نظر شما