به گزارش ایرنا، دکتر "سید محمد پورحسینی" روز پنجشنبه در همایش ملی خانواده، فرزندآوری و جوانی جمعیت در یزد افزود: سیاست اشتباه پیشگیری از فرزندآوری در گذشته، مانع از رشد جمعیت در شرایط فعلی شده و وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی با قوت، حل این موضوع را دنبال می کنند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت اظهار داشت: تاکنون بیش از ۲۲ نشست قرارگارهی با حضور نمایندگان مجلس و اندیشمندان و با فرماندهی مقام عالی وزارت تشکیل شده است.
به گفته وی همچنین تعداد ۹ کمیته جهت پیگیری اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تشکیل شده که دستاورد این نشست ها، ابلاغ ۵۳ دستورالعمل و آیین نامه می باشد.
وی اضافه کرد: با گذشت دو سال از ابلاغ قانون حمایت خانواده و جوانی جمعیت،اقدامات نسبتا خوبی در این زمینه صورت گرفته و از کاهش جمعیت تا حدودی جلوگیری شده است.
مشاور وزیر بهداشت یادآور شد: با پیگیری های انجام شده در حال حاضر در سراسر کشور، مراکز سطح دو و سه ناباروری فعال است و استان یزد هم از سالهای گذشته در این زمینه پیشتاز بوده است.
وی ادامه داد: حمایت بیمه ای از مادران باردار و شیرده تا هفت سالگی فرزند، رایگان شدن زایمان در بیمارستان های دولتی، افزایش ۳۰ درصدی خوابگاههای دانشجویی متاهلی،افزایش حقوق دستیاران پزشکی از دو میلیون تومان در ابتدای دولت به ۱۸ میلیون تومان،تقسیم بندی نیروی انسانی در دوران طرح و دیگر مشوق ها از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای ترویج فرزندآوری و جوانی جمعیت است.
به گفته وی با اجرای طرح نفس( نجات فرزندان سقط) با کمک گروههای مردمی و فرهنگ سازی عمومی تاکنون از وقوع چهار هزار سقط جلوگیری شده است و این روند باید ادامه یابد.
پورحسینی گفت: میانگین سنی کشوری اولین فرزند در پدر و مادر به ترتیب ۲۷.۳ و ۳۱ سال می باشد و این رقم در استان یزد یکسال کمتر و به ترتیب ۲۶ و ۳۰ سال است؛ در حال حاضر به یک وضعیت ثبات در رشد جمعیت رسیده ایم و آمار فرزندآوری همچنان باید رشد بهتری داشته باشد.
وی به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه نگهداشت و سلامت فرزند اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت سلامت در دوران کودکی،با مصوبات مجلس و از محل یک درصد ارزش افزوده،طرح رایگان درمان کودکان تا هفت سالگی آغاز شده و در همین راستا با اجرای برنامه سلامت خانواده که نظارت بهداشت بر شهرها را در بر دارد، تزریق واکسن روتاوریروس در هفت استان کشور در چند روز اخیر آغاز شده است.
وی افزود: همچنین تزریق واکسن پنوموکوک( ذات الریه) هم در حال اجرایی شدن است و علی رغم هزینه های بالا،این واکسن ها به صورت رایگان برای کودکان تزریق می شود تا از بار مالی ناشی از هزینه های پیشگیری و درمان در خانوارها جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و دانشکده داروسازی این دانشگاه، در سالی که به عنوان" رونق تولید" نامگذاری شده است شاهد تولید دارو و تجهیزات پزشکی هستیم.
همایش ملی خانواده، فرزندآوری و جوانی جمعیت از امروز پنجشنبه با هدف آگاهی بخشی به اهمیت فرزند آوری و رشد جمعیت با حضور ۵۳۰ استاد و دانشجوی این حوزه در سراسر کشور در یزد آغاز شده و تا فردا ادامه دارد.
نظر شما