به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله مصطفی محامی روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور شهید آیت الله دکتر رئیسی و همراهان و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: یکی از اموراتی که کار تعلیم و تربیت را آسانتر میکند، نشان دادن نمونه و الگوسازی است به گونه ای که شما کمالات و ارزشهای اخلاقی را برای متربی ذکر میکنید که این از حیث تئوری و عملی تاثیرگذار است اما چیزی که تاثیر فزاینده دارد اینست که یک نمونه عینی و الگو معرفی کنید تا متربی آنچه را که خوانده و شنیده در این نمونه ببیند و برای او ملموس باشد.
وی افزود: خداوند متعال نیز به همین اصل تربیتی عمل کرده و اگر پیامبر را برای هدایت جامعه بشری و تربیت انسانها مبعوث کرده و قرآن را برای هدایت و تعلیم و تربیت در اختیار او قرار داده الگوهایی هم معرفی میکند از جمله حضرت ابراهیم(ع)، جناب مریم(س) و همسر فرعون و سایر بزرگان و پیامبران و در ادامه یک الگوی عینی حاضر هم معرفی می کند و عنوان میدارد الگوی خوب شما پیغمبر اکرم(ص) است و هر آنچه پیامبر برای شما سخن گفته و هر آنچه از ناحیه خداوند برای شما در آیات قرآن آمده تبسم و تجسم آن در حضرت محمد(ص) وجود دارد.
امام جمعه زاهدان بیان کرد: برای همین است که وقتی از همسر پیامبر(ص) سوال پرسیدند او را توصیف کن در پاسخ عنوان کرد: "اخلاق پیامبر قرآن بود و اگر بخواهی قرآن را به صورت انسان در بیاوری میشود پیامبر و اگر بخواهی پیامبر را به صورت مکتوب عرضه کنی میشود قرآن".
لزوم معرفی الگو در زمینه تعلیم و تربیت
وی ادامه داد: ما برای تعلیم و تربیت در کنار حرفهایی که می زنیم باید الگو هم معرفی کنیم و باید توجه داشته باشیم که الگوها دارای مراتب هستند و در کنار پیامبران و ائمه(ع) سایر بزرگان در طول تاریخ را پیدا و معرفی کنیم تا برای دانش آموزان نمونه و الگو باشند.
آیتالله محامی تصریح کرد: برخی از الگوها برای گذشته دور هستند و ممکن است دانش آموزان نتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند اما اگر الگوهای دوره معاصر را برای آنها معرفی کنیم بهتر آن را درک کنند.
وی گفت: یک نمونه رزمندگان دفاع مقدس و شهدا هستند که به فرمان امام لبیک گفته و جان در کف دست گرفتند از جمله شهیدان حسین فهمیده و سبیل اخلاقی که برای دفاع از اسلام و میهن اسلامی جان خود را تقدیم کردند.
امام جمعه زاهدان افزود: از ابعاد مختلف میتوانیم برای الگودهی به نسل جدید استفاده کنیم برای مثال فرزندی در یک خانواده محروم در یکی از نقاط حاشیه شهر مشهد متولد میشود در پنج سالگی پدر را از دست داده و خانواده او با وضعیت سخت معیشتی روبرو میشوند و این فرزند به جایی میرسد که در جایگاههای مختلف کشور از جمله ریاست قوه قضائیه و ریاست قوه مجریه نقش آفرینی میکند و این نمونه بارز شعار ما میتوانیم است و ما باید این احساس را به شاگردان بدهیم که ما هم میتوانیم چرا که بسیاری از بزرگان و شخصیتها از همین خانوادههای محروم بودهاند.
وی ادامه داد: فرد دیگری در شهر خمین متولد و بزرگ شده سپس در قم تحصیل میکند و بعد استاد حوزه علمیه و مرجع تقلید میشود و در نهایت با رهبری خود انقلاب اسلامی را به پیروزی میرساند.
آیتالله محامی بیان کرد: نمونهای دیگر رهبر معظم انقلاب هستند که در ایام نوجوانی در مشهد مقدس طلبه میشوند، در جوانی به ایرانشهر تبعید میشوند و به مردم خدمت رسانی میکنند و در آن دوران چه کسی فکر میکرد که ایشان در ابتدا رئیس جمهور و سپس به عنوان رهبر انقلاب اسلامی انتخاب شوند.
وی تصریح کرد: باید چنین الگوهایی را به نسل جوان معرفی کنیم الگوهایی از لحاظ کار برای خداوند متعال با وجود شنیدن تهمتها و جوسازیهای مختلف و اینکه انسان اهل انجام وظیفه و مرد میدانهای سخت باشد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: شهید آیتالله رئیسی در جایگاه ریاست قوه قضائیه قرار داشت و میتوانست وارد عرصه ریاست جمهوری نشود و دنبال دردسر نباشد اما میدانست که میتواند برای مردم کاری انجام دهد و وارد عرصه شد و با سختیهای زیادی روبرو شد اما خداوند متعال به ایشان کمک کرد.
وی بیان کرد: شاهد ابراز احساسات مردم و حضور میلیونی در تشییع جنازه شهیدان بزرگوار بودیم و باید توجه داشت که اگر فرد ویژه و خدایی نباشد برای شهادت انتخاب نخواهد شد و این شهیدا و تشییع پیکر میلیونی آنها یک نمونه و الگو است.
نظر شما