به گزارش خبرنگار ایرنا، علی جورابلو روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: متولیان خرید گندم در شهرستان گرمسار به دلیل اهمیت محصول گندم در تامین نان مصرفی مردم، باید ساز و کار لازم را برای شتاب در تحویل گندم مازاد بر مصرف کشاورزان به مراکز فراهم کنند و کارشناسان تشخیص و ذیحساب جهاد کشاورزی در تمام مراحل بر خرید تضمینی گندم نظارت دارند.
وی افزود: ارقام گندم کشت شده در گرمسار بیشتر رقم سیوند است و پیشبینی میشود متوسط عملکرد گندم شهرستان در سال زراعی جاری چهار تن در هکتار باشد.
مدیر جهاد کشاورزی گرمسار گفت: به دلیل گرمسیری بودن گرمسار اولین برداشت گندم استان از این شهرستان انجام شد و کشاورزان به میزان رطوبت گندم تولیدی در هنگام برداشت توجه لازم را داشته باشند و از برداشت گندم با رطوبت بالای ۱۲ درصد خودداری کنند زیرا مراکز خرید تضمینی از دریافت آن خودداری میکنند.
وی یادآور شد:تیمهای نظارت بر برداشت متشکل از کارشناسان باتجربه مستقر در مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی این شهرستان، کارشناسان نظام مهندسی همگام با کشاورز بر کار برداشت و تنظیم کمباینها نظارت دارند.
وی خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای خرید گندم پیش بینی شده است و گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را کارخانه آرد و سه مرکز خرید گندم در شهرستان تحویل میگیرند.
«گندم» محصول راهبردی کشاورزی سمنان
نقاط شرقی و غربی استان سمنان شرایط اقلیمی مناسبی برای کاشت گندم دارند و عمده محصول گندم استان مربوط به شهرستانهای گرمسار در غرب و میامی در شرق استان سمنان است. امسال ۳۲ مرکز خرید تضمینی گندم در نقاط مختلف سمنان روند خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را انجام میدهند.
بر اساس آمار مسوولان استان سمنان، محصول سال ۱۴۰۲ گندم استان ۷۶ هزار تن به قیمت هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار ریال خریداری شد که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۱۹ درصدی داشت.
امسال و با توجه به میزان نزولات مطلوب آسمانی، پیشبینی تولید گندم در سمنان حدود ۱۱۶ هزار تن و برآورد میزان خرید تضمینی از گندمکاران حدود ۸۵ هزار تن است.
استان سمنان با بیش از ۵۳ هزار بهرهبردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید میکند که بخش عمدهای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.
از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.
تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید میشود.
بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.
نظر شما