مصطفی حقیقی روز سه شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) همدان اظهار کرد: در دولت شهید آیت الله رییسی اتفاقات مبارک و کم سابقه ای در زمینه ایجاد زیرساخت به منظور جذب سرمایه گذاران بخش صنعت و توسعه شهرک های صنعتی رقم خورد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان یادآور شد: تا قبل از دولت سیزدهم به طور میانگین سالانه هفت مگاوات به ظرفیت برق رسانی در شهرک های صنعتی همدان افزوده می شود که این رقم در دوران دولت سیزدهم به میانگین ۷۰ مگاوات برای هر سال افزایش یافت.
این مسوول اظهار کرد: علاوه بر رشد ۱۰ برابری برق رسانی به شهرک های صنعتی همدان، در این دوران گازرسانی به چهار شهرک و ناحیه صنعتی استان نیز انجام شد.
همدان پیشتاز در استفاده از پساب برای صنعت
وی با بیان اینکه با توجه به محدودیت منابع آبی و ضرورت صرفه جویی در مصرف آب، رویکرد استفاده از پساب در بخش صنایع در دستور کار قرار داده شد و به دنبال آن در ابتدای دولت سیزدهم استفاده از یک میلیون متر مکعب پساب برای تامین آب صنایع مستقر در شهرک های صنعتی همدان با وزارت نیرو توافق شد که در ابتدای سال جاری یک میلیون متر مکعب به این ظرفیت افزوده شد و همچنین سه میلیون متر مکعب پساب نیز برای استفاده در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد مورد توافق قرار گرفته و تخصیص می یابد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان اظهار کرد: در حال حاضر آب مورد نیاز همه صنایع فولادی مستقر در شهرک صنعتی ویان همدان از پساب تامین می شود و کارخانجات فولاد مستقر در این شهرک از آب سطحی و زیرسطحی برای تولید استفاده ای ندارند.
این مسوول همچنین گفت: شهرک های صنعتی همدان و صنایع آن از استان های پیشتاز کشور در زمینه استفاده از پساب برای بخش تولید به شمار می روند.
وی یادآور شد: در دولت سیزدهم موفق به تامین ۷۵ لیتر بر ثانیه آب برای صنایع مستقر در شهرک های صنعتی استان همدان شدیم.
انجام مطالعات فاز سوم منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین در قالب بندرخشک
حقیقی با بیان اینکه ایجاد امکانات اولیه و زیرساختی نظیر تامین آب،برق و گاز و دیوارکشی در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین در دست اجراست،اظهار کرد: با این اقدامات زمینه جذب سرمایه گذاران در این نقطه فراهم شده است و بزودی شاهد استقرار واحد تولید خودروهای برقی در آن خواهیم بود.
وی اظهار کرد: تلاش داریم تا فاز سوم منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین در قالب بندر خشک مورد استفاده و بهره برداری قرار بگیرد و مطالعات آن در قالب یک پهنه ۲۰۰ هکتاری در دست انجام است تا زمینه شتاب بخشی به توسعه صنعتی و اقتصادی استان همدان بیش از پیش فراهم شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد تا پیش از دولت سیزدهم برای سالها مسکوت بود اما اکنون آماده حضور سرمایه گذاران شده است،افزود: این منطقه ویژه اقتصادی دارای هزار و ۳۰ هکتار مساحت است که ۱۰۰ هکتار آن به احیای پتروشیمی ابن سینا اختصاص یافته و ۱۰۰ هکتار دیگر نیز آماده واگذاری به سرمایه گذاران شده است.
نخستین شهرک صنعتی-صنفی مشارکتی کشور در همدان احداث می شود
این مسوول با اشاره به محدودیت زمین دولتی برای توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی همدان،اظهار کرد: در همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی و کوهستانی بودن و کمبود زمین دولتی با مشکلاتی در زمینه تامین اراضی برای ایجاد یا توسعه شهرک های صنعتی روبرو بودیم و باید زمین ها را از مستثنیات یا اراضی متعلق به مردم تامین و خریداری می کردیم و با توجه به اینکه باید برای هر منطقه نیاز به تامین و تملک ده ها هکتار زمین وجود داشت و با مالکان متعدد مواجه بودیم،کار سختی داشتیم.
وی ادامه داد: به منظور حل این مشکل و کمک به تحقق شعار سال با حمایت های استاندار، نخستین شهرک صنعتی-صنفی مشارکتی (دولتی-خصوصی) در همدان احداث می شود که آورده بخش دولتی ایجاد امکانات زیربنایی و آورده بخش خصوصی نیز زمین است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان با بیان اینکه پیش از شهرک های صنعتی در کشور و استان یا دولتی بوده یا خصوصی بودند و شهرک مشارکتی نداشتیم، ادامه داد: قرار است این شیوه و ابتکار به عنوان یک دستورالعمل در سایر استان ها نیز اجرایی و عملیاتی شود.
حقیقی با بیان اینکه با رویکرد دولت سیزدهم شاهد توسعه صنعتی و رشد جذب سرمایه گذار در شهرک های صنعتی همدان بوده ایم،افزود: در همین رابطه بزرگترین شهرک صنفی کشور در همدان احداث می شود و شاهد توسعه فاز دوم و سوم و حتی بیشتر در برخی شهرک های صنعتی استان هستیم.
وی اظهار کرد: با تملک اراضی و آماده سازی آنها در نواحی و شهرک های صنعتی در قالب توسعه یا ایجاد شهرک های جدید در نقاط مختلف استان همدان بستر لازم برای جذب سرمایه گذاران بخش صنعت فراهم شده است.
به گزارش ایرنا، استان همدان دارای ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی است.
نظر شما