به گزارش ایرنا، این واحد تولیدی با قدمت بالای ۴۰ سال، تاکنون و به دلایل متعدد از جمله کمبود تجهیزات پیشرفته تعطیل و به مرز ورشستگی رفته که آخرین بار در سال ۱۳۹۳ نیز احیا شد.
هم اینک و با وجود برخی تلاش ها و اهتمام ویژه دولت سیزدهم و مدیران و متولیان امر برای احیای واحدهای تولیدی و تمرکز بر رفع موانع تولید، اما این کارخانه روزهای ناخوشی را این روزها طی می کند و وضعیت این واحد بر اساس گزارش های رسیده بسیار بغرنج و در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفته است.
این کارخانه ظرف سه سال گذشته و بر اساس گزارش های اعلام شده اعضای هیات مدیره آن زیان ده بوده و برخی تجهیزات آن فرسوده و مستهلک شده است.
امروز و در سفر رئیس سازمان امور عشایر کشور هم نشستی با حضور اعضای هیات مدیره این کارخانه در محل این واحد تولیدی برگزار شد و آخرین وضعیت آن بررسی و راهکارهای لازم برای خروج این واحد از وضعیت موجود نیز ارایه شد.
شایان نادری رئیس سازمان عشایر کشور هم گفت: حیف است این واحد تولیدی تعطیل شود و استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیلی قطب بودن در حوزه دام و بسیاری از محصولات زراعی و کشاورزی و نقش محوری آن در تولید و تامین امنیت غذایی کشور نیازمند حمایت های ویژه تر از سوی سازمان های متولی در سطح ملی است.
وی گفت: باید تلاش کنیم و زمینه احیای مجدد این کارخانه را فراهم کنیم و سازمان امور عشایر هم از هیچ کمکی در راستای حل مشکلات آن دریغ نخواهد کرد.
معاون و حسابدار کارخانه خوراک دام امور عشایر به مشکلات این کارخانه پرداخت و اظهار کرد: ۱۰ سال از احیای دوباره این کارخانه میگذرد، هفت دوره سود کرده و سه سال زیان دیده و فروش چندانی نداشتیم.
بهروز اسدزاده به دلایل زیان ده کارخانه خوراک دام اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل اینکه ما دچار زیان شدیم این است که دامداران و عشایر ما به جای استفاده از کنستانتره از مواد خام برای دام خود استفاده میکنند و فرهنگ استفاده از کنستانتره ضعیف است.
وی تصریح کرد: در تمام شهرستانها کارخانه کنستانتره احداث و همین باعث شده که فروش ما کمتر شود.
وی در ادامه افزود: ظرفیت اسمی کارخانه ۴۸ هزار تن در سال بود و الان به ۱۲هزار تن رسیده است. تجهیزات و امکانات کارخانه فرسوده و مستهلک است و حدود ۴۰ سال عمر دارد.
خرم مدیرعامل اتحادیه دامداران سازمان امور عشایر گفت: من این صحبتها را توجیه میدانم.
فضل الله آذرفر مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این سخنان توجیه نیست. کارخانه مستهلک شده و تولید برای این کارخانه سود ندارد. از طرفی فرهنگ استفاده از کنستانتره هم ضعیف است.
باید کیفیت خوب و قیمت متعادل باشد تا از ما خرید کنند.
وی ادامه داد: به همین دلیل فروش کمتر شده است. البته عدم سوددهی کارخانه قابلپذیریش نیست و برای به سودرسانی کارخانه برنامهریزی جدید انجام بگیرد.
فضل خرم مدیرعامل اتحادیه دامداران سازمان امور عشایر از اعضای هیئت مدیره کارخانه خوراک دام امور عشایر سؤال کرد در سال ۱۴۰۳ چند جلسه برگزار کردهاید؟ یکی از اعضای هیئت مدیره پاسخ داد امسال هیچ جلسهای نداشتیم. خرم خطاب به آنها گف: دو ماه واندی از سال گذشته و جلسه هیئت مدیره را تشکیل ندادهاید و بعد توقع دارید که مشکلات کارخانه مرتفع شود و یا به سوددهی برسد.
یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره کارخانه خوراک دام امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد از نبود چارت سازمانی در کارخانه سخن گفت و بیان کرد: وقتی چارت سازمانی نباشد، انباردار وظیفه خودش را نداند و مسئول فنی نداشته باشیم، باید کارخانه به این روز بیفتد.
شایان نادری رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: بهجای اینکه از اورهال کارخانه و ارائه راهبردها برای بهرهوری سخن گفته شود حرفهای بیاساسی مطرح میشود.
وی افزود: همه بابت این وضعیت کارخانه مقصر هستید!
نادری گفت: اینکه از زیاندهی و عدم بازار فروش سخن میگوید، درست نیست استان کهگیلویه و بویراحمد به استانهای عشایری فارس، خوزستان، اصفهان دسترسی دارد باید تنوع ایجاد کنید و محصولات خود را به فروش برسانید.
رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: راهکارهای گره گشا ارائه شود نه اینکه یکدیگر را مقصر کنید و یا فقط حرف از بنبستها بزنید.
به گزارش ایرنا، مهرماه ۱۳۹۳ کارخانه خوراک دام و طیور دشتروم وابسته به امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با تولید روزانه ۷۰ تن و سالانه ۳۳ هزار تن کنسانتره راهاندازی شد. با راهاندازی این کارخانه به صورت غیرمستقیم تعداد ۲۰ نفر و غیر مستقیم ۵۰ نفر اشتغالزایی داریم. این کارخانه یکی از بهترین کارخانههای دام و طیور در سطح کشور است. از مزایای مهم راهاندازی مجدد این کارخانه این است که خرید علوفه کاهش پیدا میکند و شیردهی بیشتر و دو قلوزایی در میان دامهای عشایر ایجاد میشود. در سالهای اخیر کارخانه با مشکل فروش مواجه شده است.
نظر شما