عضو شورای عالی جهاد سازندگی: ۱۰ طرح پیشران اقتصادی اجرا می‌شود

تربت حیدریه – ایرنا - عضو حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی گفت: اجرای ۱۰ طرح پیشران اقتصادی در کشور با کمک مردم در سال جاری برنامه‌ریزی شده است.

صادق میرزاده مفرد روز پنجشنبه در حاشیه تاسیس دفتر جهاد سازندگی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این برنامه ها در حوزه جهش تولید و با مشارکت مردم بوده که بر اساس پهنه بندی اجرایی می‌شود و هر دو تا سه استان یک پهنه محسوب می‌شود که نخستین آن با حضور رییس جمهور شهید رونمایی شد.

عضو حقیقی شورای عالی جهاد سازندگی ابراز کرد: علاوه بر این، ۵۳ شهرستان در کشور به عنوان نقاط هدف شورای عالی جهادسازندگی انتخاب شده که اقدام های اقتصادی در این شهرستان ها با یک هزار میلیارد ریال آورده در حوزه های عمرانی در حال انجام است.

وی اشاره کرد: کمیته های موضوعی جهادسازندگی هم در سیاست گذاری ها و طراحی ها کار می کنند که خروجی کارشان تبدیل به آیین نامه، مصوبه شورای عالی جهادسازندگی و یا اقدام های فراگیر ملی خواهد شد.

میرزاد مفرد گفت: به عنوان مثال کمیته مهارت آموزی به طرح نهضت مهارت آموزی رسیده است که به احتمال فراوان اجرای آن در سال جاری آغاز خواهد شد.

جهاد سازندگی، نهادی انقلابی است که به فرمان امام خمینی (ره)، در ۲۷ خرداد ۱۳۵۸ با شعار رسیدگی به مناطق محروم و دور افتاده کشور تاسیس شد و خدمات بسیار زیادی در رسیدگی به روستاها و مناطق محروم از خود به جای گذاشت.

این نهاد انقلابی بعدها به وزارت جهاد سازندگی تبدیل شد و در نهایت در سال ۱۳۷۹ با ادغام در وزارت کشاورزی رفته رفته رو به افول رفت، اما گفتمانِ جهادی با درایت‌های مقام معظم رهبری با محوریت گروه‌های جهادی و مردمی استمرار یافت.

پس از تشکیل دولت سیزدهم، احیای جهاد سازندگی و ساماندهی حرکت عظیم جهادی در گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی دولت مردمی مطرح شد.

بعد از برگزاری جلسات هم‌اندیشی با صاحب نظران و دریافت پیشنهادهای مختلف در خصوص چگونگی احیای این امر، شورای عالی اداری در ۱۶ دی ماه ۱۴۰۰، تشکیل "شورای عالی جهاد سازندگی، امور عشایر و توسعه روستایی" را تصویب کرد.

این شورا به منظور هماهنگی در سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان بین همه دستگاه های اجرایی، نهادهای انقلابی و تشکل های مردمی فعال در امور جهادی و به منظور احیای جهادسازندگی و ساماندهی حرکت عظیم جهادی در گام دوم انقلاب اسلامی، رسیدگی منسجم تر به حرکت های جهادی در مناطق کمتر توسعه یافته، روستایی و عشایری در همه عرصه های آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، امنیتی- انتظامی، خدماتی- عمرانی و همچنین برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، بهبود زندگی و احیای فرهنگ و سنت های اسلامی و اصیل در همه ارکان جامعه بویژه در مناطق حاشیه ای، جوامع روستایی و عشایری تشکیل شد.

تربت‌حیدریه با جمعیتی افزون بر ۲۲۵ هزار نفر در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha