محسن سلمانپور روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: توضیحات بهداشتی لازم درباره بیماری تب دنگی به مردم داده شده و کادر بهداشت و درمان کل مجموعه، از آمادگی کامل برای خدمت رسانی برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: به طور کلی لازم است برای پیشگیری از شیوع این بیماری و دفع پشه «آئدس» علاوه بر رعایت مسائل بهداشت از انباشت آب های راکد و گندآب ها جلوگیری شود.
سم موثری برای نابودی «آئدس» وجود ندارد
سلمانپور افزود: در جلسه ای که با مسئولان شهرستان لارستان داشتیم، پیشنهاد سم پاشی نیز مطرح شد که باید گفت سم چندان موثری برای نابودی این پشه به دلیل نوع لارو و تخم هایش وجود ندارد؛ هر چند که این موضوع جزو وظایف دانشکده علوم پزشکی نیست.
هفت ابتلای قطعی و دو مورد مشکوک
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز گفت: تا ساعت ۱۵ روز گذشته(پنجشنبه) هفت مورد قطعی و دو مورد مشکوک به ابتلای بیماری تب دنگی در مناطق تحت پوشش این دانشکده شامل اوز، جویم و لارستان گزارش شده است.
حسن فزونی ادامه داد: از مجموعه دانشکده علوم پزشکی شهرستان همجوار ما یعنی "گراش" نیز دو مورد ابتلای قطعی به این بیماری و یک مورد مشکوک گزارش شده که متاسفانه یک نفر از آنها فوت شد.
علائم این بیماری مواردی از جمله تب طولانی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، تهوع، ضایعات زیرپوستی خون ریزی دهنده، خون ریزی از لثه و بینی، التهاب پوستی و حتی خونریزی های گوارشی و افت فشار استوی افزود: این بیماری ویروسی توسط پشه ای موسوم به "آئدس" به انسان منتقل می شود که این پشه در منطقه ما شناسایی نشده است، اما علائم بیماری مشاهده شده است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: علائم این بیماری مواردی از جمله تب طولانی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، تهوع، ضایعات زیرپوستی خون ریزی دهنده، خون ریزی از لثه و بینی، التهاب پوستی و حتی خونریزی های گوارشی و افت فشار است.
به گفته وی، این بیماری از طریق انسان به انسان منتقل نمی شود و کسانی که به تازگی از سفرهای خارجی خصوصا کشورهای حاشیه خلیج فارس باز گشتند، حتی در صورت نداشتن علائم به استان ها و شهرستان هایی که پشه در آنها شناسایی شده مانند عسلویه، چابهار، استان هرمزگان و حتی استان شمالی گیلان سفر نکنند و برای مراقبت یا احیانا درمان در شهر خود بمانند.
روز گذشته، نشست تحلیل وضعیت فعلی تب دنگی در معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی با حضور کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت برگزار شد.
شهرستان لارستان به مرکزیت شهر لار در فاصله ۳۴۰ کیلومتری شیراز در جنوب استان فارس قرار دارد و شهر گراش با ۳۹ هزار نفر جمعیت در جنوب استان فارس واقع شده است.
نظر شما