اختتامیه نشست رایزنان علمی در منزل شهید امیرعبداللهیان+فیلم

تهران- ایرنا- ششمین نشست سالیانه رایزنان علمی کشور با هدف حمایت از دانشجویان، اساتید، اندیشمندان و متخصصان وجذب دانشجویان بین‌الملل از پنجم خرداد در تهران برگزار شد و در پایان این نشست رایزنان با حضور در منزل شهید امیرعبداللهیان به همسر این شهید ادای احترام کردند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ششمین نشست سالیانه رایزنان علمی کشور به مدت پنج روز و از روز شنبه (پنجم خردادماه) با حضور وزیر علوم در تهران برگزار شد و رایزنان علمی بعد از دیدار با مقامات مختلف از جمله معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهور، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در روز پایانی نشست به همراه هاشم داداش پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان با حضور در منزل شهید امیر عبداللهیان با اهدای لوحی به همسر ایشان ادای احترام کردند.

به گفته جعفر رزاقی سرپرست معاونت بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان هدف از برگزاری این نشست ارائه گزارش فعالیت رایزنان علمی جمهوری اسلامی در حوزه های دیپلماسی فعال علمی از جمله ارتباطات علمی دانشگاهی، حمایت از دانشجویان، اساتید، اندیشمندان و متخصصان ایرانی خارج از کشور و جذب دانشجویان بین الملل خواهد بود.

مطابق برنامه‌ریزی های انجام شده رایزنان جلسات متعددی با مسئولان دانشگاهی و کشوری داشتند تا علاوه بر ارائه مسائل و مشکلات حوزه فعالیت شان، از ظرفیت و پیشنهادات مسئولان در راستای تقویت حوزه فعالیت خود بهره‌مند شوند.

اختتامیه نشست رایزنان علمی در منزل شهید امیرعبداللهیان+فیلم

تلاش برای جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی

در افتتاحیه این نشست محمد علی زلفی گل وزیر علوم گفت: رایزنان علمی در تعامل با رایزنان فرهنگی می‌توانند نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های تحصیل در دانشگاه‌های ایران و جذب دانشجوی بین المللی داشته باشند.

وی همچنین خطاب به رایزنان علمی کشور تاکید کرد که در راستای دیپلماسی بین المللی، رایزنان علمی، آن دسته از مجلات علمی و پژوهشی را که به زبان‌های خارجی هستند و نمایه بین المللی دارند به اساتید و دانشجویان کشورهای محل ماموریت معرفی کنند.

وزیر علوم افزود: این اقدام موجب عضویت اساتید خارجی در هیات‌های تحریریه این مجلات و ارسال مقاله به آنان شود که در افزایش رتبه‌بندی بین المللی آنها و دیپلماسی علمی مهم است.

وی درباره وظایف رایزنان علمی باین کرد: گسترش زبان فارسی در سایر کشورها، از ماموریت‌های رایزنان علمی است و سازمان امور دانشجویان با همکاری مرکز همکاری‌های علمی و بین المللی و مرکز نشر دانشگاهی، بسته آفلاین و آنلاین آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان را با تدریس اساتید برجسته تهیه و در امر آموزش استفاده کند.

زلفی گل با اشاره به اهمیت جذب دانشجوی بین المللی گفت: وزارت علوم درصدد جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی در برنامه هفتم توسعه کشور است و رایزنان علمی باید ظرفیت‌های علمی و پژوهشی ایران را در کشورهای محل ماموریت تشریح و به جذب دانشجو کمک کنند.

ضرورت بازنگری در ماموریت رایزنان علمی

قائم مقام وزیر علوم در این نشست با تاکید بر بازنگری در ماموریت رایزنان گفت: هر کشوری اقتضائات علمی، فرهنگی و اجتماعی متفاوتی دارد و باید در تعیین ماموریت رایزنان علمی به این شرایط توجه شود. رایزنان علمی باید شرایط تحصیل در ایران را که هم نسبت به دنیا ارزان است و هم دانشگاه‌های ما رتبه‌های علمی بالایی دارند را به دنیا معرفی و در جذب دانشجو نقش آفرینی کنند.

محمد سلیمانی به رایزنان علمی توصیه کرد شیوه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌های خارج به‌ویژه در حوزه مهارت آموزی و کارورزی به دانشجویان را استخراج کنند.

بازتعریف فعالیت رایزنان علمی

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه دولت سیزدهم به بازتعریف اهداف و فعالیت‌های رایزنان علمی پرداختیم و با رویکرد جدید دایره فعالیت رایزنان را از حداقلی به حداکثری رساندیم، گفت: با تغییر در ماموریت‌ها تلاش کردیم به تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و در جهت نیل به افق‌های تعریف شده گام برداریم.

هادی داداش‌پور اظهارداشت: رایزنان علمی باید در کشورهایی مستقر شوند که تعداد دانشجویان ما بیشتر هستند و طبق آخرین آمار حدود ۳۵ هزار دانشجو در آلمان و ایتالیا داریم، بنابراین طبیعی است برای این کشورها رایزن علمی تعریف و اعزام کنیم.

اختتامیه نشست رایزنان علمی در منزل شهید امیرعبداللهیان+فیلم

گسترش مرزهای دیپلماسی علمی به کمک رایزنان علمی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در دیدار با رایزنان علمی گفت: صادرات فناورانه با هدف گسترش فرهنگ ایرانی- اسلامی و اقتدارآفرینی فناورانه ضروری است.

روح الله دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر ضرورت هم‌افزا کردن ابزارها، منابع و امکانات تمامی نهادها در تحقق موضوع راهبردی صادرات فناوری و به تبع آن صدور اندیشه ایرانی اسلامی گفت: باید برنامه ها و سیاست‌ها را یک سو کنیم و همکاری با مجموعه‌های دست‌اندرکار از جمله سازمان دانشجویان، هدف راهبردی معاونت علمی در دیپلماسی علم و فناوری است که مورد تأکید دولت مردمی و شخص آیت‌الله رییسی و شهید امیرعبداللهیان به عنوان پیشانی دیپلماسی کشور بود.

وی با اشاره به آمادگی معاونت علمی، برای همکاری و شبکه‌سازی منسجم با تمام ظرفیت‌های موجود از جمله رایزنان علمی گفت: سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی قطعا با تخصص و تجربه در زمینه تعاملات فناورانه در عرصه بین‌الملل، می‌تواند در یک همکاری خوب و هم‌افزا با رایزنان، زمینه را برای افزایش عمق صادرات محصولات فناورانه و به دنبال آن صادرات فرهنگی ایران فراهم کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha