به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بروز مشکلات آبی در برخی شهرهای کشور وضعیت ناگواری را ایجاد کرده بود؛ این وضعیت تداوم داشت تا آنکه دولت سیزدهم سکان مدیریت کشور را به دست گرفت و رئیس جمهور شهید در نخستین سفر استانی خود به خوزستان، از نزدیک در جریان مشکلات آبی این استان قرار گرفت و بر برطرف کردن آنها تأکید کند.
یکی از شهرهایی که مشکلات آبی داشت، شیراز بود که رئیسجمهور شهید با سفر به استان فارس برای برطرفکردن مشکلات این شهر تأکید و دستورات لازم را صادر کرد.
بحران کمآبی و خشکسالی در فارس، افزایش روزافزون جمعیت کلانشهر شیراز، قطعیهای مکرر آب در مناطق مختلف این شهر و ضرورت استفاده و بهرهمندی از آب آشامیدنی مطمئن، سالم و پایدار ضرورت بهرهبرداری از پروژههای آبی را دوچندان کرد.
بر همین اساس، روز جمعه ۲۱ مهر ماه سال گذشته همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور به استان فارس سامانه آبرسانی به شهر شیراز از سد درودزن افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۹۰ آغاز و مقرر شده بود که طی مدت چهار سال به بهرهبرداری برسد، اما با گذشت سالها این طرح مسکوت ماند و با آغاز فعالیت دولت سیزدهم و تاکید بر تسریع و تکمیل این پروژه مهم، به بهرهبرداری رسید و تامین آب شرب پایدار بیش از ۴۰ درصد جمعیت کلانشهر شیراز، کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی از جمله دستاوردهای بهرهبرداری این طرح است.
این پروژه، بزرگترین پروژه آبرسانی استان فارس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که ۴۰ درصد آب شرب مصرفی کلانشهر شیراز و حومه آن را تامین میکند.
همان زمان علیاکبر محرابیان وزیر نیرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام کرد که افتتاح سامانه آبرسانی به شهر شیراز از سد درودزن از جمله مهمترین طرحها برای رفع مشکلات کمآبی شیراز بود که با تأکید رئیسجمهور اجرایی شد.
وی خاطرنشان کرده بود: طرح آبرسانی به شهر شیراز از جمله پروژههای مهمی است که در سفر رئیس جمهور به استان فارس به بهرهبرداری رسید. این سامانه بهمنظور افزایش تأمین آب شرب شهر شیراز با ظرفیت ۹۰ میلیون مترمکعب در سال، برای جمعیت ۲ میلیوننفری شیراز و از منابع سطحی دریاچه سد درودزن اجرایی شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای احداث این پروژه ۷۸ کیلومتر حفاری در مسیر کوهستانی صعبالعبور انجام شده است، گفته بود: این پروژه شامل، ساخت خط لوله، تأسیسات ایستگاه پمپاژ، تصفیهخانه، تونل و مخازن ذخیره است.
محرابیان گفت: تأمین آب شرب پایدار بیش از ۴۰ درصد جمعیت کلانشهر شیراز، کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی از جمله دستاوردهای بهرهبرداری این طرح است.
وی آبرسانی به شهرهای ارسنجان و ۱۰ روستای انتهای مسیر را از دیگر پروژهها دانست که با حضور رئیسجمهور بهصورت رسمی افتتاح و به مرحله بهرهبرداری رسید، میزان آب تخصیصدادهشده از پروژه واقع در محدوده طرح ۲۲۰ لیتر در ثانیه برای ۶۷ هزار و ۸۷۰ نفر است.
وزیر نیرو با بیان اینکه پروژه آبرسانی قیر هم در سفر رئیسجمهور به استان فارس افتتاح و به بهرهبرداری رسید، گفت: هدف پروژه تأمین آب شرب سالم و پایدار شهر قیر در افق سال ۱۴۱۵ از سد سلمان فارسی تعیین شده است.
افتتاح سامانه آبرسانی به شرق شیراز
محرابیان همچنین از افتتاح سامانه آبرسانی شرق شیراز خبر داده و گفته بود: مجموع اعتبار هزینه شده این پروژه بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد ریال بودکه با افتتاح و بهرهبرداری از این سامانه، علاوه بر تکمیل بخشی از طرح رینگ مخازن شهر شیراز، ذخیره و انتقال آب به ۲۵ هزار خانوار میسر شده است.
وی خاطرنشان کرده بود: هشت طرح بزرگ آب و فاضلاب با اعتباری بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال نیز بهرهبرداری شد که با بهرهبرداری از این طرحها جمعیتی بالغ بر ۳۰۱ هزار نفر در پنج شهر و ۳۴ روستا در هشت شهرستان استان فارس از مزایای آن منتفع شده اند.
نظر شما