۵۰۱ هزار مترمربع اراضی ملی سمنان از چنگال سودجویان آزاد شد

سمنان – ایرنا - فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: ۵۰۱ هزار و ۶۳ مترمربع از عرصه‌های منابع‌طبیعی استان توسط نیروهای یگان حفاظت این اداره کل در سه ماه نخست ۱۴۰۳ از دست متخلفان خلع، رفع تصرف و به اراضی ملی بازگردانده شد.

به گزارش ایرنا، سرهنگ علیرضا ابوطالبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ۳۱ فقره پرونده در زمینه تخریب و تصرف اراضی ملی استان سمنان به وسعت ۱۹۵هزارو ۶۸۰متر مربع در سه ماهه نخست ۱۴۰۳ در مراجع قضایی تشکیل شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری سمنان تصریح کرد: طبق قانون هرگونه تغییرکاربری، تخریب‌ و تصرف و ساخت وساز غیر مجازدر اراضی که جزو منابع‌طبیعی محسوب می‌شود ممنوع است.

وی ادامه داد: هرگونه قطع، آتش زدن، ریشه‌کن‌ کردن درختان جنگلی و گونه‌های گیاهی مرتعی نیز طبق قانون ممنوع بوده و با متخلقان برخورد می‌شود.

سرهنگ ابوطالبی با اشاره به مهمترین اقدام‌های انجام شده با هدف جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی در سمنان، اظهار کرد: دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی و ترویجی مختلفی برای جلب مشارکت‌های مردمی و کاهش عوامل موثر در تخریب اراضی و منابع طبیعی با مشارکت دهیاران و اعضای شورای روستاهای این استان امسال برگزار شد.

وی تصریح کرد: افزایش گشت‌ها و پررنگ‌تر شدن حضور فیزیکی عوامل یگان حفاظت در عرصه‌های منابع طبیعی سمنان و انجام اقدام‌های پیشگیرانه نقش مهمی در کاهش تعدی به اراضی و آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع این استان داشته است.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری سمنان خواستار همکاری و همراهی بیشتر مردم محلی با یگان حفاظت منابع طبیعی شد.

وی افزود: مردم می‌توانند گزارش‌های خود در ارتباط با هر گونه حوادث، جرایم و تخلف‌های مرتبط با عرصه‌های منابع طبیعی اعم از قطع درخت و بوته، آتش سوزی‌، تخریب و تصرف اراضی ملی، ساخت و ساز غیر مجاز، چرای غیر مجاز دام در مراتع و تخلفاتی از این دست را به سامانه‌های ارتباطی یگان حفاظت اعلام کنند.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری سمنان یادآور شد: ۲ سامانه تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به‌صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارشات علاقه‌مندان به منابع طبیعی است و همکاران این اداره کل به محض دریافت گزارش و اطمینان از بروز آن در اولین فرصت به محل اعزام و اقدام‌های لازم را اجرا می‌کنند.

به گزارش ایرنا، از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha