ریل‌گذاری دولت در مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی فارس/ آخرین اقدامات چیست؟

شیراز-ایرنا - توسعه شهرک‌های صنعتی فارس در طول ۲سال گذشته در اولویت قرار گرفته و ریل‌گذاری دولت در مسیر ارائه خدمات به صنعتگران، سرمایه‌گذاران و فعالان تولیدی و صنعتی در مناطق مختلف درحال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهره‌گیری از ظرفیت شهرک‌های صنعتی نقش موثری در جهش تولید و رشد اقتصادی دارد، بر همین اساس استفاده از پتانسیل‌های این شهرک‌ها همواره در دستورکار دولتمردان در ادوار مختلف قرار گرفته است.

رئیس شهید دولت سیزدهم نیز در طول ۲سال گذشته با مدیران شرکت‌های بزرگ صنعتی کشور به صورت چهره به چهره دیدار داشت و همواره دستور رفع مشکلات آنان را صادر می‌کرد.

شهید آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در سفرهای استانی نیز بازدید از واحدهای تولیدی بسیاری در این شهرک‌ها را در اولویت کاری خود قرار می‌داد.

وی ۲۶خردادماه سال ۱۴۰۰ و در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم اعلام کرد:" برخی از شهرک‌های صنعتی در کشور با ۴۰درصد ظرفیت تولید معطل است؛ این در حالیست که بیش از ۴۰درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکارند و زیرساخت‌های لازم برای اشتغال فراهم است اما از این ظرفیت‌ها هیچ استفاده‌ای نمی‌شود که با مدیریت درست از این ظرفیت‌ها استفاده خواهد شد."

بدین ترتیب از ابتدای دولت سیزدهم تلاش‌ها برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها با جدیت بیشتری شکل گرفت.

فارس در مسیر صنعتی‌شدن

صنعتی شدن در استان فارس هم به‌عنوان یک تصمیم سرنوشت‌ساز به منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی استان در دستورکار متولیان اقتصادی است؛ این استان در حال حاضر از ۶۳شهرک و ناحیه‌صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی بهره می‌برد که تلاش برای توسعه این مناطق و نواحی صنعتی به صورت هفتگی در حال انجام است.

استاندار فارس هم از ابتدای شروع فعالیت‌های خود در دولت سیزدهم تاکنون تأکید بسیاری بر ضرورت رونق شهرک‌های صنعتی و استقرار هر چه سریعتر واحدهای صنعتی در این شهرک‌ها و حل مشکلات مربوط به واگذاری زمین در این شهرک داشته است.

محمدهادی ایمانیه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۰ در بازدید از ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک صنعتی بزرگ شیراز اعلام کرد که استانداری فارس مکلف به برطرف کردن مشکلاتی است که در شهرک صنعتی شیراز وجود دارد.

وی معتقد است اصلاح فرآیند واگذاری زمین در شهرک صنعتی شیراز ضرورت دارد و باید تدابیری لحاظ شود تا واگذاری‌ها قبل از صدور پروانه بهره‌برداری ممنوع شود.

شهرک‌های صنعتی نی‌ریز مهیای سرمایه‌گذاری؛ انعقاد ۱۴۵ قرارداد با سرمایه‌گذاران

در سفری هم که او اخیراً به نی‌ریز داشته در جلسه‌ای برای حل مشکلات شهرک‌های صنعتی این شهرستان شرکت کرده؛ جلسه‌ای که در آن تبدیل شهرک صنعتی غدیر نی‌ریز به عنوان ساختگاه تخصصی انرژی تجدیدپذیر به تصویب رسید، همچنین در این جلسه خط انتقال برق شهرک صنعتی سنگ نی‌ریز با تأمین اعتبارات طرح تعیین تکلیف و تصمیمات لازم برای راه‌اندازی خوشه سنگ نی‌ریز اتخاذ شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در این باره گفت: شهرستان نی‌ریز از ظرفیت بالایی در بخش‌های صنعتی و معدنی بهره می‌برد؛ این شهرستان پس از شیراز بیشترین تعداد قرارداردهای سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی استان را به خود اختصاص داده و بیش از ۱۴۵ قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی شهرستان منعقد شده است.

ریل‌گذاری دولت در مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی فارس/ آخرین اقدامات چیست؟

سید مسعود عظیمی افزود: در شهرستان نی ریز سه شهرک و ناحیه صنعتی سنگ نی‌ریز، ۱۰ فاضل و غدیرگه ایجاد شده و تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی در این شهرستان مورد توجه ویژه است.

عظیمی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهرک صنعتی غدیر نی‌ریز نظیر وجود پست برق، این شهرک به زودی به ساختگاه تخصصی انرژی خورشیدی تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس گفت: باتوجه به برنامه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و نیز موقعیت شهرستان نی ریز به عنوان یکی از قطب‌های صنعتی و معدنی استان، راه‌اندازی ساختگاه تخصصی انرژی تجدیدپذیر و استقرار طرح‌های مرتبط با تولید انرژی در آن می‌تواند بخشی از ظرفیت مورد نیاز انرژی برق شهرستان را تأمین کند.

او یادآور شد: شرکت شهرک‌های صنعتی با همکاری با دستگاه‌های حاکمیتی زمینه لازم را برای توسعه صنعتی و اشتغال فراهم می‌کند و به دنبال ایجاد هم‌افزایی و تعامل با سایر دستگاه‌هاست تا روند توسعه صنعتی و جهش تولید در استان شتاب گیرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در خصوص تکمیل ظرفیت واگذاری اراضی در شهرک صنعتی سنگ نی‌ریز گفت: طرح‌توسعه این شهرک‌های صنعتی به مساحت ۷۰هکتار در دست اقدام است که مقرر شد ۲۰هکتار آن جهت ساختگاه استقرار طرح‌های سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی و ۵۰هکتار آن نیز با اولویت تشکیل شهرک صنعتی غیر دولتی تحت مدیریت یک شرکت ذیصلاح در اختیار متقاضیان قرار گیرد و درصورت تشکیل نشدن شرکت، مراحل الحاق کامل اراضی به شهرک صنعتی سنگ انجام شود.

از تعیین تکلیف اجرای طرح خط انتقال برق تا راه‌اندازی خوشه سنگ نی‌ریز

وی به بیان مشکلات شهرک صنعتی سنگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: شهرک صنعتی سنگ نی‌ریز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شهرک‌های تخصصی سنگ کشور است که دارای ۱۸۴ قرارداد سرمایه‌گذاری با فعالیت ۱۵۰ واحد و اشتغال یک هزار و ۸۰۰ نفر است که این حجم از سرمایه‌گذاری در این شهرک صنعتی بیانگر اهمیت ویژه شهرک صنعتی سنگ نی ریز در زمینه صنایع جانبی مرتبط با سنگ است، به همین دلیل نیز تکمیل زیرساخت‌ها و رفع نواقص این شهرک صنعتی در دستورکار این شرکت قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس از تعیین تکلیف اجرای طرح خط انتقال برق شهرک صنعتی سنگ نی‌ریز به عنوان یکی از مصوبات سفر استاندار فارس خبر داد و گفت: اعتبارات این طرح بصورت مشارکتی توسط شرکت‌های توزیع برق فارس، شرکت برق منطقه‌ای فارس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و شرکت شهرک‌های صنعتی فارس تأمین خواهدشد.

عظیمی همچنین بر اهمیت رفع مشکل طرح توسعه ناحیه صنعتی ده فاضل نی ریز تأکید کرد وگفت: با دستور استاندار فارس مقرر شد طرح توسعه این ناحیه صنعتی به صورت ۱۵هکتار جهت واحدهای نمایشگاهی سنگ و ۱۶ هکتار نیز بصورت شهرک صنعتی غیر دولتی پیگیری و اقدام شود.

وی در خصوص برنامه این شرکت برای اجرایی شدن خوشه سنگ نی‌ریز هم گفت:خوشه سنگ نی‌ریز تا یک ماه آینده راه‌اندازی می‌شود تا زمینه‌ساز جهش تولید و صادرات در صنایع سنگ این شهرستان شود.

ریل‌گذاری دولت در مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی فارس/ آخرین اقدامات چیست؟

ناحیه صنعتی بیرم آماده جذب سرمایه‌گذار

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس همچنین اخیراً در سفر به لارستان بازدیدی از ناحیه صنعتی بیرم انجام داد که در این بازدید نیز از آمادگی این ناحیه صنعتی برای جذب سرمایه‌گذار خبر داد.

عظیمی گفت: زیرساخت‌های تولید در این ناحیه صنعتی فراهم است و آماده استقبال از سرمایه‌گذاران هستیم؛ انتظار است سرمایه‌گذاران این منطقه از امکانات ایجاد شده برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی استفاده کنند.

وی درباره اجرای طرح خط انتقال برق ناحیه صنعتی بیرم گفت: با برنامه‌ریزی انجام شده این طرح بزودی تکمیل می‌شود.

عظیمی همچنین از اجرای طرح شبکه داخلی برق با ۲میلیارد تومان اعتبار خبرداد و گفت: پیمانکار شبکه روشنایی نیز انتخاب شده و به زودی عملیات اجرایی پروژه را آغاز خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس یادآور شد: با انعقاد قرارداد باشرکت آبفا به میزان ۱۵ میلیارد ریال، آب مورد نیاز برای فاز نخست و گاز ناحیه صنعتی نیز تأمین شده و مشکلی برای جذب سرمایه‌گذار وجود ندارد.

به گفته عظیمی این ناحیه صنعتی با مساحت ۴۳ هکتار ظرفیت استقرار ۱۴۰ واحد صنعتی با پیش‌بینی اشتغال ۷۰۰ نفر را خواهد داشت و هم‌اکنون نیز ۲قرارداد سرمایه‌گذاری در ناحیه صنعتی بیرم منعقد شده و یک واحد تولیدی نیز به مرحله بهره برداری رسیده است.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس ضمن بررسی پروژه‌های زیرساختی، از واحد صنعتی تولید نایلون و نایلکس در ناحیه صنعتی بیرم بازدید کرد.

ریل‌گذاری دولت در مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی فارس/ آخرین اقدامات چیست؟

انعقاد ۱۹۰ قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی لار

انعقاد ۱۹۰قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی لار نیز از اتفاقات خوبی است که اخیراً در شهرک‌های صنعتی فارس رقم خورده است.

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در ادامه سفر به لارستان ضمن بازدید از زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی این شهرستان و بررسی میدانی مسائل و مشکلات صنعتگران، در جلسه مجمع عمومی عادی شرکت خدماتی شهرک صنعتی لار شرکت کرد.

در این جلسه که معاون استاندار و فرماندار ویژه لار نیز حضور داشتند افزون بر تصویب موارد مطروحه در دستورکار، مسائل و مشکلات شهرک‌های صنعتی لارستان و صنعتگران مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در این باره گفت: واگذاری امور شهرک صنعتی به شرکت خدماتی که سهامداران آن از صنعتگران مستقر در آن شهرک صنعتی هستند هم از لحاظ کمی و هم کیفی به نفع صنعتگران و فعالان تولیدی است، نقش شرکت شهرک‌های صنعتی نیز تقویت و حمایت از شرکت‌های خدماتی است .

وی که معتقد است شهرک صنعتی لار دارای تمامی امکانات زیرساختی است افزود: این شهرک صنعتی ظرفیت مناسبی را برای سرمایه‌گذاری در شهرستان لار فراهم کرده است.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس اضافه کرد: در شهرک صنعتی لار تعداد ۱۴۴قرارداد سرمایه‌گذاری با متقاضیان منعقد شده و در قالب این قراردادها ۴۹ هکتار زمین واگذار شده و تاکنون ۸۹واحد با اشتغال ۹۵۰ نفر نیز در مرحله بهره‌برداری قراردارد.

ریل‌گذاری دولت در مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی فارس/ آخرین اقدامات چیست؟

حل دغدغه‌های صنعتگران لار؛رفع مشکل ۳۰ نفر

عظیمی با تاکید بر رفع مشکلات صنعتگران و فعالان تولیدی شهرک های صنعتی لار گفت:در پنج ماه اخیر و با پیگیری‌های فرماندار ویژه لار چهار جلسه رفع موانع تولید ویژه صنعتگران برگزار و به مشکلات حدود ۳۰نفر رسیدگی شده و در بازدیدهای میدانی نیز بررسی و رفع مشکلات در برنامه قراردارد.

در این برنامه مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و معاون استاندار و فرماندار ویژه لار بصورت میدانی از ۶واحد تولیدی و صنعتی در شهرک صنعتی لار بازدید کردند و مشکلات این واحدها را مورد بررسی قرار دادند.

همچنین در بازدید میدانی مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس از نواحی صنعتی حسن لری و پشت سنگر لار بر تسریع در رفع موانع و شتاب‌بخشی به تکمیل طرح اصلاح و بازسازی خط انتقال آب به این نواحی صنعتی تاکید شد.

عظیمی پس از بازدید از زیرساخت های این نواحی صنعتی ،در جلسه با صنعتگران مستقر ضمن بررسی مسائل ومشکلات بر رفع موانع تولید تاکید کرد.

وی مهمترین مشکل این نواحی صنعتی را فرسودگی خط انتقال آب دانست وگفت:این طرح با اعتبار حدود ۲میلیارد تومان آغاز و بخشی از خط انتقال انجام شده اما بعلت موانع اجرایی در طول مسیر متوقف شده که این مشکل بزودی رفع و عملیات اجرایی پروژه آغاز خواهدشد.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس همچنین از واگذاری امور راهبری نواحی صنعتی حسن لری و پشت سنگر به صنعتگران مستقر در این نواحی صنعتی در قالب تشکیل شرکت خدماتی خبر داد و گفت: مراحل قانونی تشکیل شرکت خدماتی درحال انجام است و این امر در آینده نزدیک محقق خواهدشد.

عظیمی افزود:با واگذاری این نواحی صنعتی به شرکت خدماتی افزون بر کاهش تصدی‌گری بخش دولتی، مشارکت صنعتگران در اداره امور نواحی صنعتی حسن لری و پشت سنگر افزایش خواهد یافت.

ریل‌گذاری دولت در مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی فارس/ آخرین اقدامات چیست؟

اجرای طرح تکمیل شبکه روشنایی نواحی صنعتی حسن لری و پشت سنگر

وی همچنین از اجرای طرح تکمیل شبکه روشنایی نواحی صنعتی حسن لری و پشت سنگر با ۶۰۰میلیون تومان اعتبار خبر داد و با اشاره به انجام طرح توسعه نواحی صنعتی حسن لری وپشت سنگر لار به مساحت ۶۶ هکتار گفت: سند اراضی طرح توسعه نیز در مرحله صدور است و پس از آن عملیات اجرایی توسعه زیرساخت‌ها در دستور قرار می‌گیرد تا ظرفیت واگذاری اراضی به متقاضیان افزایش یابد.

طبق آخرین گزارش‌ها در نواحی صنعتی حسن لری و پشت سنگر لار ۴۳ قرارداد با سرمایه گذاران منعقد شده که از این تعداد ۱۲واحدتولیدی با اشتغالزایی ۱۴۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.

از ابتدای دولت سیزدهم و با هدف توسعه کیفی شهرک‌های صنعتی فارس تا شهریورماه سال ۱۴۰۲ حدود ۲۱۵پروژه زیرساختی با اعتبار ۶۵۰میلیارد تومان آغاز شد و ۱۹۰پروژه با اعتبار ۲۷۰میلیارد تومان نیز اتمام و به بهره‌برداری رسیده است.

اگر چه این اقدامات همچنان ادامه دارد اما نیاز است توسعه این شهرک‌ها بیش از پیش مورد توجه متولیان امر قرار بگیرد چراکه استقرار صنایع در شهرک‌های صنعتی افزون بر تأمین امکانات زیربنایی به شکل مناسب، کامل، توجیه‌پذیر و اقتصادی این زمینه را فراهم می‌کند تا ضمن حفظ مسائل زیست‌ محیطی با تجمیع واحدهای صنعتی در کنار یکدیگر، شرایط ایجاد همکاری‌های جدید میسر و هم‌افزایی واحدهای صنعتی بیشتر شود.

بدون شک ایجاد شهرک‌های صنعتی می‌تواند در تثبیت و نگهداشت جمعیت در نواحی مختلف، تأمین اشتغال و افزایش درآمد مؤثر باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha