۱۴ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۱۱
کد خبرنگار: 2645
کد خبر: 85496794
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساده زیستی، درسی که امام‌خمینی(ره) به حاکمان جهان داد

نوشهر- ایرنا- ساده زیستی از جمله ویژگی های ممتاز بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایشان بهترین درس برای همگان به ویژه حاکمان جوامع مختلف بوده که ضروری است در زندگی عصر جدید به این راهبرد امام راحل توجه ویژه شود.

به گزارش ایرنا، حضرت امام به حق یکی از نادرمردان احیاگر دینی و ‌مصلحان اجتماعی تاریخ معاصر جهان به شمار می رود که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران راه نجات جوامع امروزی در گرو اجرای دقیق سیرۀ‌ ‌بینانگذار جمهوری اسلامی است، ‌

امام راحل با بینش عمیق‌ ‌دینی کوشیده است با تکیه بر ظرفیت های دانش دینی خود از جمله فقه، ‌ ‌فلسفه، کلام، عرفان به عنوان مرزبان توانای عقیده و عقلانیت دینی، ‌ ‌مدینه ای فاضله بر اساس قواعد و قوانین دینی و آموزه های تاریخی، بنیان‌ ‌نهد.

امام خمینی(ره) از امکانات دنیا هیچ چیزی برای خود نخواست و هنگام رحلت تنها سرمایه وی کتاب‌هایش بود و همه مسوولان انقلاب اسلامی باید همانگونه که ایشان از نیازمندان و مستضعفان حمایت می‌کرد خود را خدمتگزار مردم و حامی نیازمندان بدانند و از تشریفات، زرق و برق‌ها و تجملات اجتناب کنند.

حضرت امام (ره) الگوی عالم عامل، وقت شناسی، مدیریت، شجاعت، خوش رفتاری، مردمداری، پارسایی و ساده زیستی بودند و جمهوری اسلامی در دنیای امروز به اعتقاد بسیاری از کارشناسان الگویی برای آزادیخواهان جهان و ملت های مظلوم دنیا است که این چنین حکومتی به دست رهبری با شاخصه‌های مدیریتی خاص تشکیل شده است.

امام راحل الگو و اسوه ساده زیستی بود و همه جوانان و نسل جدید باید با خصوصیات اخلاقی ایشان بیشتر آشنا شده و از این الگوی متعالی درس زندگی بیاموزند. این ویژگی‌های امام موجب شد تا او را در بین رهبران دنیا متمایز و متفاوت کند.

در خاطرات مکتوب حجت الاسلام عبدالعلی قرهی با امام راحل آمده است: در بیرونی منزل امام خمینی(قدس سره)، یعنی اتاقی که شب ها آقا برای ملاقات مردم تشریف می بردند فرش ها ناقص بود، یعنی قسمتی از اتاق، خالی بود. خدمت آقا عرض کردم اجازه بدهید یک فرش برای اینجا تهیه شود. فرمودند: «توی اندرونی هست.» عرض کردم آنجا گلیم است و با این، جور در نمی آید. فرمودند: مگر منزل صدراعظم است.

آیت الله امامی کاشانی آورده بود : یکی دیگر از چیزهایی که جلب توجه می کرد، طرز لباس پوشیدن امام بود. آنچه که در ذهنم می آید، به طور مثال یک عبای مشکی رشتی که هر سال زمستان ما می دیدیم روی دوش امام است، قبا هم همان قبای همیشگی بود. عبای زمستان امام هم همان عبای تابستانی همیشگی بود که می دیدیم، خیلی هم خوب از لباس هایشان نگه داری می کردند که در عین حال که همان لباس بود، ولی تمیز بود و همیشه کفش هایشان نیز برق می زد.

آیت الله جعفر سبحانی هم در این ارتباط گفته بود: خانه ای که حضرت امام در آن زندگی می کردند، خانه متوسطی بود که از خشت ساخته شده بود و هم اکنون نیز موجود است. امام تا حدود بیست سال خانه نداشتند. یعنی برای زمانی میان سال های ۱۳۰۱ تا ۱۳۲۴ خانه امام اجاره ای بود. در طول ۶۳ سالی که در خدمت امام بودم، غیر از مدتی که از نظر ظاهری، ارتباط من با ایشان به خاطر تبعیدشان قطع شد، هرگز ندیدیم که ایشان آجری را بر روی آجر بگذارند.

پروفسور حامد الگار استاد مطالعات اسلامی و زبان فارسی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا یادآور شد : آیت الله خمینی کسی است که به دعوتش، در عرض چند دقیقه میلیون ها ایرانی از خانه ها به خیابان ها می آیند. با این حال، فیض حضور او را در محل کار و یا اقامتگاهشان می یابی و می بینی که بر زمین ساده نشسته اند و میز کوچکی پیش رویشان قرار دارد. این تمامی اسباب و اثاثیه دفتر کار ایشان است.

بهترین الگو برای حاکمان جهان

یک روحانی اهل ایزدشهر نور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به راهبرد ساده زیستی امام گفت: مسوولان جمهوری اسلامی باید در همه ادوار از راهبرد ساده زیستی امام راحل و رهبر معظم انقلاب الگو بگیرند.

حجت الاسلام سید حسین رضوی یادآور شد: امروز نهادینه شدن فرهنگ ساده زیستی امام خمینی (ره) در بین نسل جدید جامعه امر ضروری است و نهادهای فرهنگی باید برای تحقق این مهم تلاش وافر داشته باشند.

ساده زیستی، درسی که امام‌خمینی(ره) به حاکمان جهان داد

وی تصریح کرد : ساده زیستی امام راحل برای همه از مردم گرفته تا مسوولان و حتی خارجیان نیز جذاب بوده به همین دلیل مشتاقان زیارت او بی شمار بوده است و باید کتاب ها در این ارتباط نوشته شود.

امام از جهات عبادت، سیاست، زهد و تقوا و ساده زیستی ممتاز بود و این روحانی نوری، زندگی امام را بهترین الگویی برای ملت های جهان دانست چرا که ایشان به باور دینی رسیده بود که باید ازتجملات پرهیز کرد تا سبکبال به سوی ابدیت پرواز کرد.

رضوی اضافه کرد : نظام آموزشی کشورمان باید برای نهادینه کردن سجایای اخلاقی و رفتاری و ساده زیستی امام در بین نسل کنونی که به تجملات و ظواهر زندگی گزارش دارند، برنامه ریزی جدی داشته باشد.

به گفته این روحانی غرب مازندرانی، امام به آنچه می گفت و رفتار می کرد باور قلبی داشت و همین روش او سبب می شد تا همگان مجذوب شخصیت کاریزماتیک او شوند.

وی بیان کرد: حضرت امام با زندگی و مدیریت و رهبری خود دنیا را تحت تاثیر قرار داد و ساده زیستی اش بزرگترین امتیاز ایشان محسوب می‌شد.

ضرورت نهادینه سازی ساده زیستی امام در جامعه

میثم حاجی پور پژوهشگر امور دینی در مازندران با بیان این که مردم‌داری، یکی از جنبه‌های مهم و محوری زندگی انبیا، اوصیا و اولیا الهی است که لازمه آن ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی است، گفت : ساده زیستی، مردم‌داری و پرهیز از تجمل‌گرایی به خوبی با مطالعه و بررسی زندگی پیامبران الهی قابل مشاهده است که امام سیره اولیای خدای را سرلوحه زندگی خود قرار داده است.

حاجی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: انسانهای ساده زیست، بی تکلف و سهل الوصول هستند و همیشه با مردم و در بین آنان هستند و مردم نیز با آنان بدون هیج دردسری ارتباط برقرار می کنند و امام همینگونه بود.

وی گفت: کتابها سرمایه زندگی امام خمینی (ره) بود و این رهبر بزرگ جهان معاصر در واقع انسانی ساده زیست بود و همواره توصیه به همراهی با کوخ نشینان داشت و مسوولان جمهوری اسلامی را به رعایت این امر مهم توصیه می کرد.

این پژوهشگر امور دینی گفت : امام راحل می فرمودند من یک موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمی‌دهم و جهان باید به چنین رهبرانی افتخار کند و ببالد و حاکمان جهان باید از امام درس بگیرند.

به گفته وی به طور قطع مشاهده بعضی از بی توجهی‌ها نسبت به محرومان جامعه، ناشی از دوری مسوولان از ساده زیستی است.

وی خاطرنشان کرد : امروز رهبر معظم انقلاب همچون امام خمینی (ره) به مردم و بویژه مسوولان در مورد ساده زیستی سفارش و تاکید دارند و نوجوانان و جوانان باید از ساده زیستی امام راحل و معظم له الگو بگیرند.

حاجی پور بر ضرورت کارهای تحقیقاتی از سبک زندگی، توصیه‌ها و کتاب زندگی امام خمینی (ره) در جامعه تاکید کرد و گفت : نظام آموزشی باید در این ارتباط جدی ورود کنند.

یکی از شاخصه های ممتاز امام

علی اکبر احمدی معلم بازنشسته چمستانی افزود: امام خمینی(ره) یک رهبر الهی بود و و ساده زیستی یکی از شاخصه های مهم یک رهبر دینی است و لذا در هر کجا حضور داشت با مردم بود و برای یافتن راه سعادت بشر و گسترش دین تلاش وافر داشت.

احمدی در گفت و گو با خبرگار ایرنا افزود: امام راحل به عنوان یک الگو با ساده زیستی خود حجت را برای مردم و مسوولان جامعه تمام کردند.

این فرهنگی بازنشسته تصریح کرد: هر مسوولی که گرفتار فرهنگ اشرافی شد، خود را نسبت به اموال عمومی محق می‌داند و نمی‌تواند برای مردم کار کند و جهاد در راه خدا و رفع گرفتاری مردم برای او شعاری بیش نیست.

احمدی تصریح کرد: امام فیلسوف، شاعر، سیاستمدار و یک رهبر دینی و الهی بود و برای همه در ادوار تاریخ یک الگو و نمونه یک انسان واقعی است و برای همیشه در تاریخ یکی از رهبران تاثیرگذار در جهان ماندگار خواهد بود.

به اعتقاد کارشناسان علم سیاست، مکتب سیاسی این حضرت مبتنی بر اصول و ارکانی بنیادین بوده و آرا و اندیشه‌های او راهنمای اندیشه و تفکر اصیل اسلامی است که با گذشت بیش از ۲ دهه از ارتحال امام خمینی (ره) این اندیشه‌ها همچنان مورد تفسیر قرار می‌گیرند.

امام خمینی (ره) به گفته صاحبنظران یک شخصیت چند بعدی است که در مسائل فلسفی، انسانی توانمند، در مسائل عرفان و اخلاق، شخصیتی به طور کامل شناخته شده و در اندیشه سیاسی، شخصیتی جهانی است.

در بین ابعاد زندگی امام راحل بعد سیاسی ایشان بسیار روشن و واضح است چراکه بنیانگذار جمهوری اسلامی انقلاب عظیمی ایجاد و بر مبنای آن، یک نظام تشکیل داده است.

ساده زیستی، درسی که امام‌خمینی(ره) به حاکمان جهان داد

شرکت ۱۰ هزار نفر مازندرانی در مراسم سالگرد امام

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران گفت: ۱۰ هزار نفر از مردم مازندران برای شرکت در مراسم سالگرد امام راحل همراه با اجرای برنامه‌های فرهنگی اعزام شدند.

حجت الاسلام علی اصغر اصغری ولوجایی افزود: مراسم سالگرد امام راحل و آیین گرامیداشت ۱۵ خرداد در مساجد و حسینیه‌های شهرها و بخش‌های استان همراه با مداحی و سخنرانی در روزهای ۱۳ و ۱۴ خرداد برگزار می شود.

وی ادامه داد: برپایی غرفه و توزیع بسته‌های پذیرایی و نیز فرهنگی از جمله بروشورهای حاوی چکیده‌ای از زندگینامه امام راحل و وصیت‌نامه ایشان در مراسم محوری شهرستان‌ها از دیگر برنامه‌ها است.

حضرت امام خمینی (ره) الگوی عالم عامل، وقت شناسی، مدیریت، شجاعت، خوش رفتاری، مردمداری، پارسایی و ساده زیستی ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه شب سیزدهم خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.

آیین تشییع پیکر امام راحل با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر (نزدیک به یک ششم جمعیت آن زمان کشور) نیز به عنوان بزرگترین تشییع جنازه تاریخ، در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha