به گزارش ایرنا، کارگران و مدیران گروه ماشین سازی و ریخته گری تبریز خاطرات خوشی از حضور چندین باره رئیس جمهور شهیدشان در این مجموعه دارند حضور و پیگیری هایی که باعث سرپا ماندن و احیای ماشین سازی و فراهم شدن زمینه اشتغال مجدد کارگران در این گروه شد.
طبق اعلام معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی، در آغاز دولت سیزدهم یکهزار و ۴۰۰ واحد راکد در آذربایجان شرقی شناسایی و از این تعداد ۹۰۰ واحد قابل احیا تشخیص داده شد که با همت کارگروه تسهیل و حمایت دولت سیزدهم و در راس آن شهید احیاگر صنعت، تاکنون حدود ۴۶۴ واحد در استان احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است.
بر اساس اعلام مسئولان و کارشناسان اقتصادی استان، در سالجاری نیز۲۵۰ واحد در صف احیا قرار دارند و در صورت حمایت شبکه بانکی، این واحدها نیز وارد چرخه تولید خواهند شد.
یکی از واحدهای قدیمی و ریشه دار صنعت آذربایجان شرقی که با حضور به موقع شهید آیت الله رئیسی به چرخه تولید بازگشت و از ورشکستگی و انحلال آن جلوگیری شد گروه ماشین سازی و ریخته گری تبریز سال ۱۳۹۸ و زمانی که شهید آیت الله رئیسی ریاست قوه قضاییه را برعهده داشت در بازدید از گروه ماشین سازی و بررسی نحوه واگذاری این گروه به بخش خصوصی، دستور به توقف و خلع ید بخش خصوصی که اهلیت صنعتی نداشت، صادر شد و در سال ۱۳۹۹ این گروه صنعتی با تصمیم قوه قضاییه به دولت بازگردانده شد.
در نتیجه تصمیم درستی که در آن موقع گرفته شد و حمایت ها بعدی که در زمان تصدی ریاست جمهوری از سوی شهید آیت الله رئیسی صورت گرفت این واحد تولیدی که در آستانه ورشکستگی بود امروز به واحدی پویا تبدیل شده است و تولیداش روز به روز بیشتر و بهتر می شود.
امروز مراسم یادبودی در گروه ماشین سازی تبریز به یاد رئیس جمهور و هیات همراهش برگزار شد و کارگران این گروه صنعتی، یاد خادمان و دلسوزان ملت را گرامی داشتند .
شهید رئیسی حق بسیار بزرگی برگردن ماشین سازی تبریز دارد
مدیرعامل گروه ماشین سازی تبریز با بیان اینکه شهید آیت الله رئیسی حق بسیار بزرگی بر گردن صنعت به ویژه ماشین سازی تبریز دارد، گفت: خبر شهادت وی، ضایعه بزرگی برای اهل صنعت بود چون شهید رئیسی صنعت را به خوبی می شناخت و برای احیای واحدهای راکد زحمات بسیاری کشید.
داود یعقوبی بقا ادامه داد: زمانی که این گروه در سال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد به دلیل اینکه این واگذاری غلط انجام شده بود و فرد مورد نظر اهلیت فنی و صنعتی نداشت، این موضوع مورد اعتراض کارگران واقع شد که بلافاصله شهید رئیسی که در آن زمان رئیس قوه قضاییه بود به تبریز سفر کرد و بازدیدی از کارخانه ماشین سازی داشت.
وی افزود: شهید رئیسی در این بازدید وضعیت نامتناسب کارخانه را دیدند و از نزدیک به درد و دل های کارگران گوش دادند و روی همین اساس، دستور بررسی مجدد نحوه واگذاری را به قوه قضاییه دادندکه در نهایت و با توجه به اثبات تخلف از سوی فردی که کارخانه به وی واگذار شده بود، ماشین سازی با رای قوه قضاییه دوباره به دامن دولت بازگشت.
یعقوبی بقا ادامه داد: از ابتدای سال ۱۳۹۹ و با بازگشت دوباره کارخانه به دولت، تولیدات این مجموعه روز به روز بیشتر شد و پرداختی ها به کارگران نیز نظم پیدا کرد.
وی افزود: با بازگرداندن کارخانه به دولت، تولید این واحد از یک هزار و ۱۴۰ دستگاه در سال ۱۴۰۱ به یک هزار و ۲۵۰ دستگاه در سال گذشته افزایش یافت که رکوردی بی نظیر بود و در سایه حمایت های دولت و شخص رئیس جمهور محقق شد.
یعقوبی بقا ادامه داد: تنها ماشین سازی نبود که با تلاش رئیس جمهور شهید احیا شد بلکه واحدهای بسیاری که به دلایل مختلف تعطیل یا در آستانه تعطیلی بودند احیا شدند با تلاش و پیگیری های شهید خدمت، به چرخه تولید بازگشتند و هزاران نفر کار خود را دوباره از سرگرفتند.
وی افزود: شهید رئیسی هم زمانیکه در قوه قضاییه بود و هم زمانیکه در راس قوه مجریه بود اهتمام بر احیای واحدهای راکد داشت و اگر این زحمات نبود بسیاری از افرادی که امروز نان آور خانواده هستند بیکار می شدند.
حضور شهید رئیسی در کارخانه ماشین سازی برای کارگران عجیب بود
مدیر تحقیق و توسعه گروه صنعتی ماشین سازی تبریز با اشاره به بازدیدهای شهید رئیسی از این گروه، گفت: برای کارگران مجموعه بسیار عجیب بود که شخص اول قوه قضاییه یا مجریه خودش پیگیر احیای کارخانه ای است و خوشبختانه همین پیگیری ها نتیجه داد و موجب ایجاد شور و شوق در کارگران شد.
پیمان نصرتی ادامه داد: زمانی که شهید آیت الله رئیسی در راس قوه قضاییه بود در راستای سیاست های نظام و مسئولیتی که قوه قضاییه در احیا واحدهای راکد داشت، از ماشین سازی بازدید کرد و بلافاصله این کارخانه از ذیل شرکت های واگذاری به بخش خصوصی خارج و به دولت بازگردانده شد.
وی گفت: حمایت های شهید رئیسی در ادامه نیز تدوام یافت و زمانی که رئیس جمهور شد چندین بار پیگیری و بازدید کرد تا مطمئن شود که کارخانه فعال شده و چرخش به نفع تولید می چرخد.
نصرتی افزود: افزایش تولید و رکورد شکنی در تولید، نتیجه حمایت ها و پیگیری های شهید رئیسی بود زیرا شور و شوقی در کارگران ایجاد کرده بود که نتیجه فعالیت با انگیزه بالا و افزایش تولید بود.
وی بیان کرد: به برکت حضور شهید رئیسی، این واحد تولیدی از حالت راکد و ورشکستگی خارج شد و امروز به کشورهای زیادی صادرات دارد.
شهید رئیسی شهید احیای صنعت بود
کارشناس تولید گروه ماشین سازی تبریز نیز به مهم بودن حضور شهید آیت الله رئیسی در این گروه و پیگیری های وی اشاره کرد و گفت: ماشین سازی بنام خصوصی سازی در دام ورشکستگی گیر افتاده بود و اگر نبود حضور و پیگیری شهید رئیسی، این کارخانه امروز به گورستان ماشین آلات صنعتی تبدیل شده بود.
سیداسماعیل میرور ادامه داد: شهید رئیسی از همان لحظه اول حضور، به خوبی تشخیص داد که واگذاری به بخش خصوصی به غلط انجام شده از این رو دستور داد تا این واگذاری لغو شده و کارخانه به دامن دولت بازگردد.
وی افزود: نام شهید رئیسی به عنوان شهید احیاگر در این واحد ماندگار است و ما کارگران از یاد نخواهیم برد که هرجا کارخانه ای دچار مشکل می شد و نیاز به حضور شخص اول قوه مجریه برای رفع این مشکل می شد شهید رئیسی حاضر می شد و پیگیری های لازم را انجام می داد.
میرور ادامه داد: هر واحد تولیدی راکد با حضور شهید رئیسی جان دوباره می گرفت و ماشین سازی تبریز نیز مشمول این برکت شد و امروز با افزایش تولید در این مجموعه و پرداخت به موقع به حقوق کارگران، می بینیم که زحمات این شهید خدمت نتیجه داده و برای کشور و صنعت مفید بوده است.
به گزارش ایرنا، پس از احیای کارخانه ماشین سازی تبریز، تعداد کارگران این واحد تولیدی از حدود ۸۰۰ نفر در سال ۹۸ به ۲۱۰۰ نفر در حال حاضر رسیده و حقوق و مزایای کارگران به موقع و سرموعد پرداخت می شود.
نظر شما