بیمارستان افضلی‌پور کرمان نیاز اضطراری دارد؛ به دادش برسید

کرمان- ایرنا- ورود زیاد بیمار از جای جای استان و حتی دیگر استان‌های جنوب شرق کشور، کمبود تخت در اورژانس و بخش‌ها، همچنین نیاز به تجهیزات در بیمارستان افضلی‌پور شهر کرمان سبب بروز مشکلاتی شده که نیاز به رسیدگی فوری و اضطراری دارد؛ این نتیجه بررسی‌ها و مشاهده‌های وضع موجود است.

به گزارش ایرنا وقتی پای صحبت پرسنل خسته این بیمارستان می‌نشینیم، معتقدند از نظر آنان شرایط بحرانی است و لذا باید حتی فراتر از دانشگاه علوم پزشکی، در سطح استان جلسات اضطراری تشکیل و برای ساماندهی وضع موجود در مقاطع کوتاه‌مدت و بلندمدت، چاره اندیشی سریع و اساسی شود.

مسائل و مشکلات بیمارستان افضلی‌پور در حالی است که این مرکز درمانی همزمان، یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین بیمارستان‌های ایران و جنوب شرق ایران به شمار می‌رود و بخش‌های مختلف آن به‌ویژه نوزادان، پیوند، درمان ناباروری، اورژانس کودکان و درمان بیماری های عفونی یا قطب مهم درمانی کشور و جنوب شرق شناخته می‌شوند یا از مرجعیت علمی و تجهیزاتی بالایی برخوردارند.

تراکم بیمار و کاهش دادن تخت ها

این بیمارستان زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی کرمان به واسطه دولتی بودن و نیز مرجعیت علمی در جنوب شرق، محل مراجعه بی‌شمار بیماران از مرکز استان، دیگر شهرستان‌ها و حتی خارج از استان است اما طی سال های اخیر همپای واقعیت های موجود مراجعه بیماران، در توسعه بخش ها و افزایش تخت ها موفق نبوده؛ اینک شرایط به جایی رسیده که خبرنگار ایرنا طی روزهای اخیر مشاهده کرد بسیاری از بیماران حتی بیماران اورژانسی در راهروها تحت درمان قرار داشتند و منتظر تخت در بخش ها مانده بودند.

بررسی بیشتر نشان داد که تراکم بیمار و کمبود جا به امروز و چندهفته قبل محدود نمی شود و طی ماه های گذشته، این مشکل وجود داشته است. اما نکته قابل تامل اینکه در برخی بخش ها و حتی «آی.سی.یو»های این بیمارستان کمبود تخت و تجهیزات اعلام می‌شود و گویا جمع آوری برخی تخت های بیمارستانی در این مرکز درمانی طی سال گذشته نیز بر عمق مشکلات افزوده؛ کاهش تخت های بیمارستانی باوجود تراکم بالای بیمار، خود پرسش برانگیز است که باید بررسی شود.

خبرنگار ایرنا به دنبال چرایی کاهش تخت های بیمارستانی بود که به برخی دلایل و استنادهایی از سوی بعضی منابع مختلف رسید اما نیاز به پاسخ و روشنگری بیشتر و کامل مسئولان بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی نیز همچنان وجود دارد و آمادگی برای بیان پاسخ آنان در این رسانه هست. 

همه‌گیری کرونا و افزایش تخت

برخی مسئولان داخلی بیمارستان معتقدند افزایش تخت و ایجاد بخش در هر جای ممکن بیمارستان در زمان همه‌گیری کرونا، شرایط خاصی را رقم زده بود که بعد از پایان دوره همه‌گیری، این بخش‌ها چون استانداردهای لازم را نداشتند، موفق به اخذ پروانه فنی نشدند و لذا هم بخش ها و هم تخت ها جمع شدند؛ اما برخی دیگر نظرات متفاوت دیگری نیز دارند.

بعضی دیگر از فعالان عرصه بهداشت و درمان اما گرچه شرایط همه‌گیری کرونا و جمع آوری آن تخت ها را بی‌اثر نمی‌دانند اما معتقدند بخشی از مشکل به مسائل مرتبط با بیمه، دیگر مولفه‌ها و نیز مشکلات مدیریتی نیز بر می‌گردد.

بیمه معتقد است تنها براساس تخت های مصوب باید خدمات رسانی کرد، به همان میزان نیز به تعهداتش عمل می کند و براساس این چارچوب نظری و مدیریتی، تخت هایی که برای رسیدگی به بیماران ایجاد می شود، باید برداشته شوندبراساس این استنادها، بیمه معتقد است تنها براساس تخت های مصوب باید خدمات رسانی کرد، به همان میزان نیز به تعهداتش عمل می کند و براساس این چارچوب نظری و مدیریتی، تخت هایی که برای رسیدگی به بیماران ایجاد می شود، باید برداشته شوند.

یکی از فعالان عرصه بهداشت و درمان در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: براساس تخت های مصوب، بیمه، استانداردی را در فرآیندهای همکاری و بده‌بستان‌های متقابل تعیین می‌کند و طی سال های گذشته، مدیران بیمارستان و دانشگاه که با مراجعه روزافزون بیمار در این بیمارستان مواجه هستند، به جای آنکه مشکلات موجود با بیمه را حل کنند، استنادات تخت های اضافه را از مجاری قانونی بگیرند تا تخت های اضافی توجیه داشته و قانونی باشد، صورت‌مساله را پاک کردند و برخی تخت ها را کاهش دادند؛ درحالی که مراجعه بیمار به بیمارستان نه تنها روند کاهشی نداشته، بلکه به طور مستمر جریان دارد.

وی معتقد است که حتی اگر بضاعت دانشگاه نیز پاسخگوی حل این مشکل نبود، باید با طرح مساله در سطح استان، ایجاد هماهنگی و تعامل بین بخشی، مشکل را با بیمه حل می کردند تا اینکه تخت ها جمع شوند.

در این شرایط غیر از بیمه، اینکه مولفه های دیگری نیز به عنوان کاهش تخت ها دخالت داشته یا خیر، محل بررسی باید باشد که نیاز است مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بیشتر در این زمینه روشنگری کنند؛ اما آنچه مشخص است اینکه بنا به برخی استنادها در سال گذشته، شماری از تخت های بیمارستان افضلی پور، همزمان که این بیمارستان با مراجعه زیاد بیمار مواجه بوده و امکان پاسخگویی مناسب به آنها را نداشته، نسبت به کاهش تخت هایی از بخش های مختلف آن نیز اقدام کرده است.

وضعیت ناهماهنگ ورودی بیمار و بضاعت موجود این مرکز درمانی به گونه‌ای است که کارکنان داخل بیمارستان می‌گویند، اگر به طور مثال تعداد تخت های بیمارستان ۴۶۲ تخت باشد، تعداد بیماران در اغلب مواقع افزون بر ۵۸۰ بیمار است که فشار مضاعفی را به ساختار این بیمارستان و پرسنل وارد می کند؛ مردم نیز در این مسیر اذیت می‌شوند.

متولیان اورژانس بیمارستان نیز می‌گویند: در حالی که مریضی را تحویل گرفته‌اند و بعد از مثلا ۶ ساعت هنوز امور درمانی وی تمام نشده، مریض جدید وارد شده و شرایطی نفسگیر را برای کارکنان و حتی بیماران ایجاد کرده است.

نقش مدیریت سایر بیمارستان ها

برخی همراهان بیماران و نیز کادر درمان همین بیمارستان افضلی پور البته به یک مولفه دیگر نیز اشاره می کنند و مدعی هستند که پذیرش نکردن برخی بیماران در سایر بیمارستان های شهر کرمان، سبب مراجعه زیادتر به بیمارستان افضلی پور و این تراکم بیشتر بیمار شده است.

خبرنگار ایرنا این موضوع را از مجراهای مختلف پیگیری کرد، البته به نظر می‌رسد اینطور نباشد که دیگر بیمارستان ها که به تعداد قابل توجه در شهر کرمان فعالیت دارند، هیچ بیماری را پذیرش نکنند، اما در برخی موارد، این مساله تایید می‌شود که پذیرش برخی بیماران که ریسک(خطر) بالایی دارند و احتمال مرگ آنان می رود در بعضی دیگر بیمارستان ها، سخت یا اگر فردی سفارش نکند، غیرممکن است. همچنین بیشتر دیگر بیمارستان ها اضافه‌تر از تخت های موجود یا تخت های اورژانسی که برای مواقع بحرانی خالی نگه می دارند، بیمار نمی پذیرند اما بیمارستان افضلی پور به علت دولتی و قطب درمانی جنوب شرق کشور بودن، نمی تواند ( در اغلب مواقع) بیماران را در هر شرایطی پذیرش نکند که هم از یکسو ایثار و نوع نگاه کادر درمان این مرکز را نشان می دهد و هم، خستگی و فشار مضاعف بر کادر درمان آن و نارضایتی شهروندان را.

یکی از مدیران درمانی مطلع از وضعیت این بیمارستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا شرایط کمبود تخت را تایید کرد و خواهان ورود مسئولان بالادستی استان برای حل مشکل شد.

در سال های اخیر باید متناسب با نیاز نسبت به احداث بخش و تخت جدید در این بیمارستان اقدام می شد که به علت رویکردهای مدیریتی نامناسب، این مهم اتفاق نیفتاد و حتی در مقاطعی کاهش تخت با توجیه غیرقانونی بودن تخت های موجود، رخ دادوی که ترجیح داد نامش در این گزارش قید نشود اما اطلاعات و مشخصات وی نزد ایرنا محفوظ است گفت: در سال های اخیر باید متناسب با نیاز نسبت به احداث بخش و تخت جدید در این بیمارستان اقدام می شد که به علت رویکردهای مدیریتی نامناسب، این مهم اتفاق نیفتاد و حتی در مقاطعی کاهش تخت با توجیه غیرقانونی بودن تخت های موجود، رخ داد.

این مسئول با اشاره به تقسیم کار انجام شده در موقع بحران وقوع انفجارهای تروریستی کرمان طی سال گذشته گفت: در آن زمان، همه ظرفیت های درمانی در همه بیمارستان های مرکز استان بسیج شد و توانستیم کار پذیرش و درمان را به‌خوبی انجام دهیم؛ حال آنکه با تدبیر مناسب مدیریتی می توان بخشی از مشکلات را حل کرد.

وی افزود: مدیران دانشگاه باید مشکلات مربوط به درخواست های بیمه در زمینه تخت های بیمارستانی را حل کنند؛ نه اینکه به جای حل این مساله، تخت ها کاهش یابد یا تخت اضافه نشود؛ کار مدیران، سامان دادن وضعیت، متناسب با نیازهای موجود و رفع موانع پیش رو در چارچوب موازین قانونی است؛ خیلی مواقع برخی موارد بخشنامه ای را می توان با تصمیم های مدیریتی اصلاح کرد.

این مسئول تاکید کرد که پشتیبانی در سطح استان و حتی کشور نیز باید برای این بیمارستان صورت گیرد تا مشکلات ساختاری زیرساختی، تجهیزاتی و سایر بخش ها را بتوان زودتر حل کرد.

به گزارش ایرنا باتوجه به وضعیت موجود، انتظار می رود ابتدا در گامی کوتاه‌مدت و فوری، با ساماندهی داخلی در بیمارستان و هماهنگی بین‌بخشی با سایر بیمارستان های زیرپوشش علوم پزشکی یا حتی غیر علوم پزشکی در مرکز استان، وضعیت رسیدگی و پذیرش بیماران مدیریت شود، سپس در برنامه ای میان مدت و بلندمدت زمینه ایجاد بخش ها، تخت ها و تجهیزات موردنیاز منطبق با استانداردها در این بیمارستان تدبیر و پشتیبانی اعتباری و مدیریتی شود.

در این گزارش به‌واقع هدف این نیست که همه اقدامات درمانی که با ایثار کادر درمان و کارکنان بیمارستان افضلی پور انجام می شود نادیده گرفته شود، اما انتظار می رود با هدایت و ورود استاندار کرمان یا مسئولان وزارتخانه بهداشت و بسیج مدیران این عرصه در اقدامی ضربتی، نسبت به حل مشکل اقدام شود تا دامنه های مشکل حتی اگر در مرز بحران هم نباشد، فراتر نرود.

ایرنا آمادگی دارد پاسخ و توضیحات احتمالی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یا بیمارستان را نیز منتشر کند زیرا هدف حل مشکل و کمک به ایجاد اجماع و حمایت از این مدیران برای حل مشکلات موجود و این درحالی است که آذرماه سال ۱۴۰۲ نیز رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مصاحبه ای گفته بود: این بیمارستان ۶۰۰ تخت خوابی، به دلیل حجم زیاد بیماران استان کرمان و نیز بیماران استان‌های مجاور که برای درمان به کرمان می‌آیند، روزانه مجبور است به بیماران به انداره ۷۵۰ تخت سرویس دهی کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha