به گزارش ایرنا، فیلم کوتاهی از تخریب اراضی کشاورزی روستای احمدآباد ساری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که با واکنش های متعدد کاربران فضای مجازی روبرو شده است اما ماجرای تخریب اراضی روستای احمد آباد چه بود؟
سرپرست اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری با اشاره به انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی معاند مبنی بر تصرف اراضی احمد آباد اظهار کرد: اراضی ملی احمد آباد با ورود همکاران منابع طبیعی شهرستان ساری در سال ۱۴۰۲ با همکاری مراجع قضایی در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ رفع تصرف کردند و حصارکشی منطقه انجام شد.
موسی مقیمی با بیان اینکه شاهد تعرض مجدد به عرصههای منابع طبیعی بودیم، خاطرنشان کرد: بخشی از اراضی که رفع تصرف شده بود توسط برخی افراد تصرف شده و اقدام به کشت شالی کردند.
مقیمی با تاکید بر اینکه حدود ۲ هکتار از اراضی رفع تصرف شده بود و مجدد مورد تعرض قرار گرفت بیان کرد: دستور از مراجع قضایی برای رفع تصرف صورت گرفت.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری هافزود: پارسال حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ مورد تبصره ذیل ماده ۵۵ داشتیم اما هیچ یک از موارد در رسانههای معاند پرداخت نشد و باید پرسید به چه دلیل سعی و تلاش دارند مورد خاص خود را رسانهای کنند.
مقیمی گفت: امسال نیز ۷۰ تا ۸۰ مورد تبصره ذیل ماده ۵۵ داشتیم و همکاران منابع طبیعی به وظیفه ذاتی خود در حمایت و حفاطت از اراضی ملی عمل میکنند.
وی با تاکید بر اینکه مقابله با زمین خواری و جنگلخواری در شمال کشور انجام میشود خاطرنشان کرد: بر همین اساس عملیات رفع تصرف و خلع ید از عرصههای منابع طبیعی احمد آباد ساری انجام شد.
پیشتر مسعود نادری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساری در گفتوگو با رسانهها گفته بود: سال گذشته حدود ۵۰ هکتار از اراضی ملی در احمدآباد از بخش سرجنگلبانی زرین آباد آزاد سازی انجام شد.
وی گفت: این منطقه در حاشیه سد زارم رود قرار دارد و سه نقشه ملی اراضی ملی و مستثنیات نشان میدهد که از منابع ملی است.
نادری گفت: با رای مراجع قضایی، نماینده دادستان، نیروی انتظامی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران اراضی ملی و مستثنیات در راستای مبارزه با زمینخواری رفع تصرف انجام شد.
وی ادامه داد: قسمتی از زمینهای شالیزاری نیز وصل به رودخانه بود که جزو منابع ملی است.
رئیس منابع طبیعی ساری بیان کرد: در این زمینه چند بار اخطار داده شد اما متصرفان وارد حریم ملی شدند.
به گفته او این اراضی ملی توسط متخلفان تصرف شد که در نهایت توسط یگان حفاظت منابع طبیعی و دستگاههای مرتبط رفع تصرف شد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما