به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود با اشاره به شروع مرحله ساقه دادن جانبی و برگدهی بوتهها در مزارع سیب زمینی استان، از کشاورزان خواسته است تا زمان مساعد شدن شرایط اقلیمی و رفع شرایط اپیدمی بیماری از کود ازته استفاده نکنند.
بر اساس اعلام این سازمان، کشاورزان سیب زمینیکار استان اردبیل باید با مدیریت آبیاری مزارع و با کاهش مراحل آبیاری تا حد مقدور، از شیوع بیماری باد زدگی جلوگیری کرده و از مصرف و تجویز کود و سموم غیرمرتبط و تقلبی پرهیز کنند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، حذف علفهای هرز میزبان بیماری، خاک دهی مناسب در پای بوته حداقل ١٨ سانتیمتر بالاتر از بذر، استفاده از روش آبیاری قطرهای، کاهش مصرف کودهای ازته، استفاده از سم بردوفیکس با نسبت پنج در هزار در رسیدن ارتفاع بوتهها به حد پوشش خاک و تکرار سمپاشی با نسبت پنج در هزار با فواصل ۲ هفته یک بار تا زمان برداشت محصول را از جمله روشهای پیشگیری و کنترل بیماری باد زدگی سیب زمینی اعلام کرده است.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یک هفته پیش نیز با صدور اطلاعیهای نسبت به احتمال شیوع بیماری قارچی سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان هشدار داد و خواستار انجام اقدامات فنی توسط کشاورزان در این زمینه شد.
به گزارش ایرنا، کشت سیب زمینی در مزارع استان اردبیل که از اوایل امسال آغاز شده بود، پایان یافته و همه مزارع کشت شده از سطح سبز خوبی برخوردار است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به برنامهریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف میشود.
غفور آقایی، ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و افزود: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
در سال زراعی گذشته محصول سیب زمینی در سطح ۱۹ هزار از اراضی کشاورزی استان کشت شده بود که از این اراضی ۷۷۰ هزار تن محصول برداشت شد.
از این میزان محصول ۲۰۰ هزار تن نیاز داخلی استان بوده و حدود ۲۵۰ هزار تن آن نیز خوراک کارخانههای صنایع تبدیلی و تکمیلی است و مابقی محصول نیز به صورت مازاد بر نیاز استان باید به استانهای دیگر و خارج از کشور صادر شود.
استان اردبیل سال گذشته با تولید بالغ بر ۷۷۰ هزار تن محصول سیب زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داد.
متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت میشود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام میشود.
همه ساله حدود ۵۷۰ هزار تن از محصول سیب زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استانهای کشور و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر میشود.
استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی ، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
نظر شما