عدالت فرهنگی از محورهای مورد توجه شهید رییسی بود

همدان- ایرنا- معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه عدالت فرهنگی ویژگی شاخص دولت «شهید جمهور» بود، گفت: در دولت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی چند محور از ابتدا مورد توجه قرار گرفت که نخستین و اصلی‌ترین آن «عدالت فرهنگی» بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد هاشمی شامگاه پنجشنبه در آیین پاسداشت هنر خدمت که به میزبانی اصحـاب فرهنگ، هنــر، رسانه، قـرآن و عتـرت استان همدان در مجتمع شهیدآوینی برگزار شد، اظهار کرد: ۱۵ خرداد را پشت سر گذاشتیم، روزی که یادآور نهضت بزرگ عزت، اقتدار، معنویت و امام خوبی‌ها امام خمینی(ره) است، انسانهای بزرگی در این نهضت پرورش یافتند، ستارگانی که به عنوان انسان های انقلاب اسلامی نقش یافتند.

وی یاد و خاطره شهید جمهور را گرامی داشت و با بیان اینکه یکی از خادمان واقعی مکتب امام(ره) شهید بزرگوار آیت‌الله رئیسی است که همواره آماده خدمت به مردم بود گفت: جانفشانی‌های ایشان تنها به سه سال ریاست جمهوری ختم نمی‌شد و در طول انقلاب این مهم را می‌دیدیم.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه این روزها سجایا و زوایای اخلاقی این شهید عزیز را مردم بازگو می‌کنند،افزود: ایشان مدیری تحول‌گرا بودند؛ هر کجا وارد می‌شدند با نگاه تحولی و انقلابی حرکتی بزرگی آغاز می‌کردند.

وی با بیان اینکه شهید آیت‌الله رییسی در هر نقطه‌ای که نشست ممهور به مهر تایید مقام معظم رهبری شد،عنوان کرد: ایشان وقتی وارد آستان قدس رضوی شد این نهاد تحول‌گرا شد، وقتی قوه قضاییه را تحویل گرفت محبوبیت این مجموعه به ۷۰ درصد رسید.

هاشمی با تاکید بر اینکه شاکله قوه قضائیه، قهریه است اما شهید رییسی در آنجا یک سرمایه اجتماعی را تشکیل داد،افزود: در قوه مجریه نیز بی‌منت تصمیمات راهبردی را پایه‌گذاری کرد، وقتی به ایشان می‌گفتند برای سال بعد رای شما می‌ریزد اگر برخی کارها را انجام ندهید می‌گفتند با این استدلال که رای ما بریزد آیا به تکلیف خود عمل نکنیم؟!

وی با اشاره به اینکه شهید جمهور مردم را خلیفه‌الله می‌دانست و این نگاه والای توحیدی و مردم‌داری برخاسته از توحید بود، ادامه داد: رفتنش چنین دلها را آتش زد و تجمع میلیونی را در مراسم تشییع و خاکسپاری ایشان شاهد بودیم که اینها به سرمایه اجتماعی تبدیل شد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شهید رئیسی بعد از شهادت نیز بانی خیر شدند و با حضور مردم در مراسم ایشان سرمایه اجتماعی خلق شد،خاطرنشان کرد: عکس‌العمل بین‌المللی و حضور مقامات کشورهای مختلف در مراسم باطل‌السحر ادعای کذب دروغین دشمنان بر انزوای جمهوری اسلامی بود.

وی در ادامه با بیان اینکه با برنامه‌ریزی و نقطه‌گزاری شهید رییسی شاهد تحول‌گرایی در حوزه فرهنگ بودیم، عنوان کرد: عدالت فرهنگی مورد توجه شهید جمهور بود و ایشان همواره از ما موضوع محرومیت‌زدایی و عدالت‌گستری در حوزه فرهنگ را مطالبه داشتند.

هاشمی یکی از اقدامات ویژه دولت شهید رییسی را توجه به مسئله زیرساخت‌های فرهنگی دانست و گفت: اگر زیرساخت نباشد عدالت فراهم نمی‌شود، زیرساخت بودجه مباحث سخت‌فزاری و نرم‌افزاری را در این دولت در حوزه فرهنگ شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه در زیرساخت بودجه‌ای هر آن‌چه بودجه فرهنگی افزایش می‌یافت باعث تحول نمی‌شد و نیاز به بودجه مازاد بود؛ ما در وزارت فرهنگ و به کمک دوستانمان در مجلس یک طرحی را ریختیم و سه گام طی کردیم تا به نقطه امروزین در بودجه برسیم ودر اولین گام بند ز تبصره ۹ ماده بودجه سال ۱۴۰۱ تصویب شد،تصریح کرد: طبق این قانون تمام دستگاه‌ها مجاز بودند ۲درصد از بودجه خود را در حوزه فرهنگی هزینه کنند.

جانشین‌ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب بند ه تبصره ۹ قانون سال ۱۴۰۲ به عنوان گام دوم اشاره کرد و افزود: براین اساس همه بانک‌های دولتی و موسسات انتفاعی مکلف شدند یک درصد بودجه خود را به حوزه فرهنگ اختصاص دهند، در واقع تکلیف جایگزین مجاز شد.

وی ادامه داد:بخش کمی از این بودجه محقق شد اما در عین حال با تشکیل کارگروهی فرا وزارت ارشاد و بلکه فرا دولت متشکل از وزارت فرهنگ، وزارت میراث، سازمان تبلیغات , حوزه های علمیه و بعضی از دستکاه های دیگر، تصمیمات خوبی گرفته شد مثلا از همین منبع، ۱۰ فیلم سینمایی فاخر با حمایت و پشتیبانی کارگروه مذکور ساخته شد.

هاشمی با بیان اینکه بخشی از این بودجه در مناطق محروم تخصیص داده شد و موسسات شهرستان‌های مختلف در کارگروه مورد توجه قرار گرفت،گفت: نشر معارف اهل بیت(ع) و قرآن کریم، معرفی مفاخر ملی و اسلامی و شهدای اسارت، برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای ملی با رویکردهای انقلابی و ملی، موضوعاتی بود که از این بودجه برای آنها تامین هزینه شد.

جانشین وزیر فرهنگ با بیان اینکه در عدالت فرهنگی کار دیگر ایجاد قرارگاه شهید آوینی بود افزود: در مجلس بودجه‌ای در خصوص تقویت بنیه فرهنگی استان‌ها اختصاص یافت که در این راستا قرارگاهی را در حوزه ملی تشکیل کردیم و مصوب کردیم کل پول باید در استان‌ها هزینه شود.

جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه سالها بودجه ویژه‌ای به شهرستانها تعلق نمی‌گرفت اما در قرارگاه شهید آوینی شهرستان به شهرستان بودجه تعریف و به حساب آن‌ها واریز شد بیان کرد: همه این اقدامات ذیل دیدگاه شهید رئیسی انجام می‌شد.

عدالت فرهنگی از محورهای مورد توجه شهید رییسی بود

بیش از ۳۰ مجتمع فرهنگی در دولت سیزدهم احیا شد

وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ مجتمع فرهنگی در این دولت احیا شد،گفت: شهید رئیسی حرفشان این بود که کارها به کام مردم و برای مردم است و به صحبت‌های حاشیه‌ای توجه نداشت.

هاشمی با تأکید بر اینکه رونق فرهنگ نیز در دولت شهید رئیسی مورد توجه بود،افزود: تمام تلاش ما این بود بودجه‌ها عادلانه و حقیقی به مجتمع‌ها برسد و عده‌ای به اسم بودجه فرهنگی از آن ارتزاق نکنند، بنابراین سختگیری شد که هزینه در غیر محل خود صرف نشود.

وی با بیان اینکه موضوع تکریم هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر نیز در این دولت مهم بود و توجه شهید جمهور به حوزه فرهنگ را در نشست با اهالی سینما، حضور در نمایشگاه قرآن و کتاب می‌دیدیم،گفت: ایشان در ریاست جمهوری خود رکورددار حضور در برنامه‌های فرهنگی بودند و تکریم اهالی فرهنگ و هنر را مورد تأکید قرار می‌دادند، یک نمونه بیمه خبرنگاران بود که بالای ۲۰۰ درصد رشد کرد و تعداد هنرمندان تحت پوشش رشد خوبی یافت.

هاشمی در پایان به خبر بازداشت فعال رسانه‌ای کشور اشاره کرد و گفت: خبر بازداشت فعال رسانه‌ای ‌در فرانسه که به ظاهر مهد آزادی‌ بیان است باعث تعجب شد، در دوران انسان‌رسانه‌ها یک فعال رسانه ای که با همت خود برای رسوایی منافقین تلاش می‌کند بازداشت شود.

وی افزود: این رفتار درس بزرگی برای کسانی است که گول عناوین رنگین آزادی بیان غرب را می‌خورند.

هاشمی بیان کرد: آن‌ها حتی یک صفحه اینستاگرام هم برنمی‌تابند، قریب ده صفحه اتهام به این فعال مجازی وارد شده است که اتهامات واهی باعث تمسخر و خجالت کشور فرانسه است.

جانشین وزیر فرهنگ ادامه داد: ما هم‌نگران این فعال رسانه‌ای و خانواده وی هستیم و از همه ظرفیت دیپلماسی کشور می‌خواهیم برای آزادی این فعال رسانه‌ای تلاش کنند. شهید رئیسی چون برای رضای خدا کار کرد خدا او را عزیز مردم کرد.

عدالت فرهنگی از محورهای مورد توجه شهید رییسی بود

برگزاری برنامه های پاسداشت شهید جمهور توسط اهالی فرهنگ و هنر همدان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز در این اظهار کرد: این برنامه گرامیداشتی برای رئیس جمهور عزیزمان، شهید خدمت آیت الله رئیسی و همراهانش است و علاوه بر این برنامه‌های مختلفی در پاسداشت این شهدا توسط جوانان هنردوست همدان در نظر گرفته شده است.

مسعود ویژه با بیان اینکه ما همدانی‌ها شهید حمید هاشمی را داریم که در ایام جنگ در پادگان شهید مدنی دزفول سخنرانی زیبایی داشتند که مصداق شهید آیت الله رئیسی است گفت: ایشان بیان می‌کنند ابر قدرت خداست و ما برای پیروزی نیامده‌ایم، ما برای شکست نیامده‌ایم و ما برای شهادت نیامده‌ایم، ما برای رضای خدا آمده‌ایم.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان به سخنانی از امیرالمومنین علی (ع) در حکمت ۸۹ نهج البلاغه اشاره کرد که می فرمایند "کسی که بین خود و خدای خود را اصلاح کرده باشد، خداوند بین خود را و بین مردم را اصلاح می‌کند،عنوان کرد: شهید عزیز ما آیت الله رئیسی مصداق این سخن است و ایشان بین خود و مردم را اصلاح کرده بود؛ مردم ما در آینده بیشتر با اقدامات و برکات کارهای آن شهید آشنا خواهند شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha