سرانجام ماموریت ویژه دولت سیزدهم در احیای میانکاله
بازدید رئیس جمهور شهید از تالاب میانکاله- اسفند ۱۴۰۰

ساری- ایرنا- دولت مردمی سیزدهم با عبور از تفکرات جزیره‌ای و با تحقق ۹۳ درصدی طرح مصوب زیست محیطی سفر آیت‌الله رئیسی به مازندران گام های عملیاتی و موفقی برای احیای تالاب میانکاله برداشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رفع چالش زیست محیطی و شکوفایی ظرفیت گردشگری میانکاله همواره مورد تاکید رئیس جمهور شهید بود و آیت الله رئیسی ۲۰ اسفندماه سال ۱۴۰۰ در دور اول سفر استانی خود به همراه اعضای هیات دولت با توجه به اهمیت موضوع در بدو ورود به مازندران و پس از استقبال توسط مقامات دولتی، از تالاب میانکاله بازدید کرد و پس از آشنایی با مشکلات زیست محیطی این منطقه، دستوراتی را برای احیای دوباره این زیستگاه صادر کرد.

بازدید میدانی رئیس جمهور شهید، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار وقت مازندران و شماری دیگر از مسوولان ملی و استانی از این زیستگاه منحصر به فرد و تاکید شهید آیت الله رئیسی مبنی بر اجرای طرح های زیست محیطی برای حفاظت از تالاب میانکاله، بارقه های امید را در دل دوست‌داران طبیعت و محیط زیست و همچنین بومیان منطقه زنده کرد تا شاهد احیای دوباره این زیستگاه منحصر به فرد باشند.

کارشناسان تفکرات جزیره‌ای و بخش‌نگری مدیران ادارات دولتی در سطح ملی در دهه‌های گذشته و در ورای آن فقدان اراده‌ای محکم برای تدوین طرح جامع گردشگری در مازندران را مهم‌ترین دلیل عقب ماندگی منطقه میانکاله مازندران در حوزه گردشگری به عنوان پول سازترین صنعت جهان برمی‌شمارند که با ورود موفق دولت به نظر می رسد که این تفکرات در حال فراموشی است.

تالاب میانکاله که در سال های اخیر همواره در معرض آتش سوزی گسترده و تخریب قرار داشت با دستور رئیس جمهور شهید برای تخصیص اعتبار برای خرید تجهیزات به روز مهار حریق اکنون به زیستگاه امن برای گونه های جانوری و گیاهی تبدیل شده است.

سرانجام ماموریت ویژه دولت سیزدهم در احیای میانکاله

تالاب میانکاله را بهتر بشناسید

تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران دارای ۴۰ هزار هکتار مساحت آبی است که از دهستان میانکاله در شهرستان بهشهر تا آشوراده در استان گلستان گسترده است، این منطقه به دلیل داشتن پهنه آبی مناسب با ذخایر غذایی غنی و آبزیان همه ساله پذیرای بیش از ۳۰ تا ۴۰ گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران و بیش از ۱۰۰ گونه از پرندگان بومی آبزی و کنارآبزی است.

این تالاب با داشتن پناهگاه حیات وحش به مساحت حدود ۲۸ هزار هکتار و تنوع گیاهی از جمله درختان سازیل و انار وحشی که تغذیه برخی پرندگان را تشکیل می‌دهد توانست بیش از ۵۰۰ گونه جانوری را در خود جای دهد و به نوعی بهشت پرندگان استان نام بگیرد و با این تنوع زیستی به عنوان یکی از ذخیره گاه‌های زیست کره جهان از سوی سازمان‌های جهانی حفاظت از محیط زیست قرار گرفت.

سرانجام ماموریت ویژه دولت سیزدهم در احیای میانکاله

کاهش ۸۵ درصدی آتش سوزی

در این پیوند مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران مهم‌ترین دستاوردهای زیست محیطی دولت سیزدهم در مازندران را در زمینه میانکاله می داند که مصداق آن کاهش آتش‌سوزی‌های مداوم و سریالی در این منطقه است.

عطاءالله کاویان اظهار کرد: با در اختیار قرار دادن امکانات آمار حریق میانکاله ۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی درباره میانکاله و تغییر کاربری‌های آن با توجه به سفر اخیر دولت سیزدهم به استان، افزود: محیط‌زیست استان را موظف به رفع چالش‌ها و مشکلات اساسی کرد.

کاویان با بیان اینکه طی ۲ سال اخیر اقدامات مناسبی در امر حفاظت محیط‌زیست انجام شده است، اضافه کرد: مهم‌ترین دستاوردهای دولت سیزدهم در زمینه میانکاله بوده که با کاهش آتش‌سوزی‌های مداوم و سریالی در منطقه مواجه بودیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران از جذب ۹۳ درصدی مجموع اعتبارات سفر اول دولت سیزدهم به مازندران در حوزه محیط‌زیست خبرداد و گفت: در حوزه کلینیک‌های تخصصی با توجه به اختلافاتی بر حیات‌وحش و انسان، نداشتن مرکز تخصص تیمار و درمان، دو مرکز پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری و چالوس راه‌اندازی شده است.

مازندران دارای ۲ تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل پل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.

مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آب‌بندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۹۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت می کنند.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.

پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می‌دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha