پرویز امجد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان ارومیه دارای بیش از ۵۰ هزار هکتار باغ دانه دار و هسته دار است.
وی بیان کرد: تاکنون در حدود ۳۰۰ هکتار از این باغها با استفاده از پایه های رویشی جدید، زمینه بهبود کیفی و کمی تولید فراهم شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته، دوره نونهالی و عدم سال آوری در ۲۸۹ هکتار باغ پایه رویشی شهرستان کاهش یافته است.
امجد اضافه کرد: از مزایای احداث و توسعه باغات با استفاده از پایه های رویشی میتوان به تراکم کشت بالا، زودبارده بودن و کیفیت بالای محصول تولیدی، همگن بودن باغ و سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت، افزایش بهره وری مصرف آب و کاهش هزینه های تولید و عملکرد بالا در واحدسطح و کاهش عادت سال آوری اشاره کرد.
وی اظهار کرد: جهت تنظیم بازار سیب و خروج از پیک تولید در مهرماه می توان از ارقام جدید زودرس و میان رس مانند رقم های فوجی رزا، دلباراستیوال، رد مریکال و استارکینگ استفاده کرد.
وی گفت: طبقه بندی مناطق با توجه به زیرساخت ها و نیازهای بخش و ارائه آموزش، به کشت های جایگزین و با بهره وری بالا منجر می شود تا درآمد کشاورزان ارتقا یابد و این از ارکان توسعه بخش کشاورزی است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای بیش از ۸۴۲ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی است که ۱۶۰ هزار هکتار آن در ارومیه واقع شده، اراضی کشاورزی ارومیه شامل ۵۵ هزار هکتار زمین باغی و ۹۵ هزار هکتار زراعی است و سیب درختی انواع هسته دارها، انگور، گندم، انواع سبزی و صیفی جات در اراضی کشاورزی این شهرستان کشت می شود.
نظر شما