مهدی شیردل روز دوشنبه در حاشیه بازدید از محل توقفگاههای کامیونهای کالاهای صادراتی و ترانزیتی در مرز دوغارون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساماندهی پارکینگهای دولتی و بخش خصوصی ناوگان حمل و نقل کامیونهای ایرانی و خارجی در گذرگاه زمینی دوغارون ضروری است و همه دستگاههای متولی باید در این حوزه اهتمام ویژهای داشته باشند.
وی اظهار کرد: به طور میانگین روزانه هزار دستگاه کامیون حامل بار و یا خالی در مرز دوغارون بین ۲ کشور ایران و افغانستان رفت و آمد دارند، می طلبد که همه ادارات مستقر در دوغارون، دستگاههای شهرستانی و استانی برای نظام بخشی در این راستا تلاش کنند.
فرماندار تایباد ادامه داد: مرز دوغارون اولین ورودی به جمهوری اسلامی ایران برای اتباع کشور همسایه افغانستان به شمار می رود، نیاز می رود بستر و ظرفیتهای لازم برای توسعه روابط بین ۲ کشور فراهم شود.
وی گفت: دوغارون مهمترین دروازه تجاری ایران با افغانستان است که تسهیل در رفت و آمد ناوگان حمل و نقل و مسافری می تواند منجر به افزایش سطح روابط با این کشور در حوزه های مختلف شود.
شیردل به تراز تجاری ایران و افغانستان اشاره و بیان کرد: سالانه سطح مبادلات تجاری ایران و افغانستان از طریق دوغارون به سه میلیارد دلار می رسد، توسعه و پویایی بخش تجاری دوغارون نقش زیادی در اقتصاد استان خراسان رضوی و کشور دارد که این امر نیز اشتغال پایدار را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: بیش از ۶۵ درصد کالاهای صادراتی استان خراسان رضوی از طریق معبر دوغارون به سمت افغانستان و بازارهای هدف آن صادر می شود که این نشان از بازار پسندی انواع کالاهای ایرانی در بین مردم این کشور دارد.
پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما