یک صندلی حذف شد؛ مخاطب در انتظار مناظره‌

تهران- ایرنا- تاکنون ۶ برنامه انتخاباتی از تلویزیون روانه آنتن شده و این برنامه‌ها بازخوردهای متنوعی داشته‌اند؛ تاخیر در پخش برنامه‌ برخی نامزدها، اعلام نشدن نام مجری مناظره‌ها، فرصت کم نامزدها برای مستندسازی، انتقاد از مجری ویژه‌برنامه‌ها و حذف یکی از صندلی‌های مناظره‌هایی که مخاطب تا دوشنبه هفته آینده به منتظر اولین برنامه آن است، از جمله حاشیه‌های برنامه‌های تبلیغات و انتخابات رسانه ملی است.

به گزارش خبرنگار تلویزیون ایرنا، دو روز از پخش برنامه‌های تلویزیونی انتخابات می‌گذرد و در این مدت ۶ برنامه انتخاباتی روانه آنتن شده است. در این مدت بسیاری از صاحبنظران درباره فرم و محتوای ویژه‌برنامه‌های انتخاباتی صحبت کرده‌اند.

علت اعلام نشدن نام مجری مناظره‌ها

از بین سه برنامه‌ای که این روزها روانه آنتن می‌شوند، دو برنامه مجری دارند و یک برنامه بدون مجری اداره می‌شود.

مهدی مهدی‌قلی، مجری برنامه «صف اول» است و سحر امامی اجرای «گفت‌وگوی ویژه» را بر عهده دارد. قبلا از مهدی‌قلی به عنوان مجری مناظره‌های یاد شده بود؛ ولی پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما اعلام کرد که مجری مناظره هنوز قطعی نشده و یکی دو روز قبل از پخش مناظره نامش اعلام می‌شود. شاید صداوسیما به این خاطر چنین تصمیمی گرفته که مجری از طرف نامزدها و طرفداران‌شان تحت فشارهای احتمالی قرار نگیرد.

حذف یکی از صندلی‌های مناظره

خبر دیگر درباره مناظره‌ها این است که کارگردان تلویزیونی که این برنامه را با هفت صندلی طراحی کرده بود، مجبور شده یکی از صندلی‌ها را بردارد. ساخت دکور برنامه مناظره در استودیوی شماره ۱۱ پیش از ثبت نام داوطلبان در انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد. آن زمان چون کارگردان تعداد دقیق نامزدها را نمی‌دانست هفت صندلی را در دکور نصب کرد. طراحی صندلی‌ها به گونه‌ای بود که اگر تعداد نامزدها بیشتر شد، چند صندلی دیگر اضافه شود. با تعیین ۶ نامزد تایید صلاحیت شده، کارگردان برنامه مجبور شد یکی از صندلی‌ها را حذف کند.

یک صندلی حذف شد؛ مخاطب در انتظار مناظره‌

استودیوی خاطره‌انگیز شماره ۱۱

امسال همچون دوره‌های گذشته مناظره‌ها در استودیوی شماره ۱۱ جام جم برگزار می‌شود. از این استودیو با عنوان «قوی‌ترین استودیوی ساختمان جام جم» یاد شده است. استودیوی شماره ۱۱، زمانی میزبان برنامه‌های ماندگاری، چون «نود»، ویژه برنامه جام جهانی ۲۰۱۸، «زیر گنبد کبود» (آقای حکایتی) و بسیاری از تله‌تئاترهای ماندگار تلویزیون بوده است. مرکز تولید و فنی سیما این روزها مشغول تجهیز استودیوی شماره ۱۱ برای برگزاری مناظره است.

انتقاد از اجرای مهدی‌قلی

اجرای مهدی‌قلی در این چند روز مورد انتقاد قرار گرفته و این نکته می‌تواند شانس او برای حضور در مناظره را تضعیف کند.

اجرای مهدی‌قلی در این چند روز مورد انتقاد قرار گرفته و این نکته می‌تواند شانس او برای حضور در مناظره را تضعیف کند

برخی پرسیده‌اند که او چرا با نامزدها وارد چالش نمی‌شود و صرفا سوالات تکراری می‌پرسد. البته در این رابطه نمی‌توان مهدی‌قلی را مقصر دانست. او سوالاتی را می‌پرسد که توسط ستاد انتخابات رسانه ملی طراحی شده است. صداوسیما با این هدف که عدالت رسانه‌ای زیر سوال نرود، سعی کرده شرایط یکسانی را برای همه نامزدها تعیین کند. این ضوابط محدودکننده باعث می‌شود شور و هیجان یک مصاحبه خبری دچار خدشه شود.

مهرداد خدیر در سایت عصر ایران درباره نحوه اجرای مهدی‌قلی نوشت: از مجری برنامه «صف اول» شبکه خبر سیما در گفت‌وگو با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این دو روز هیچ تحرک و ابتکاری دیده نشده چرا که تنها سؤالاتی تکراری و بسیار ملال‌آور را طرح می‌کند و نامزد انتخابات هم از روی کاغذ جملاتی را که برای او نوشته‌اند می‌خواند و آقای مجری هم البته فقط خیلی خوب دقت می‌کند! چون پرسش‌ها تکراری است نامزدهای بعدی از حالا می‌دانند او چه خواهد پرسید و می‌توانند از قبل آماده و حتی از بر کنند. می‌خواهد نام سه وزیر را بگویند که معمولا نمی‌گویند و او هم هیچ تلاشی نمی‌کند تا بگویند.

یک صندلی حذف شد؛ مخاطب در انتظار مناظره‌

سحر امامی تجربه اجرای مناظره را دارد

دیگر مجری برنامه‌های انتخاباتی امسال سحر امامی است. او متولد سال ۱۳۶۴ در تهران و فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی با گرایش صنایع غذایی است. فعالیت در صدا و سیما را از سال ۱۳۸۷ بعد از قبولی در تست، با اجرای بخش «دانستنی‌ها»ی برنامه «به خانه برمی گردیم» شبکه پنج سیما آغاز کرد و از سال ۱۳۸۹ نیز وارد شبکه خبر شد.

او سابقه برگزاری مناظره را هم در کارنامه دارد و اگر امسال مناظره را اجرا کند، اولین مجری زن مناظره‌های انتخاباتی محسوب می‌شود. یکی از برنامه‌های معروفی که امامی اجرا کرد، مناظره محسن هاشمی و حسین شریعتمداری در ۳ دی ماه سال گذشته با موضوع انتخابات مجلس بود.

یک صندلی حذف شد؛ مخاطب در انتظار مناظره‌

ترافیک تبلیغات در روزهای هفتم، نهم و دهم

جدول پخش برنامه‌های تبلیغاتی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به گونه‌ای چیده شده که هر چه به روزهای میانی تبلیغات نزدیک می‌شویم تعداد و زمان برنامه‌ها بیشتر می‌شود. در سه روز اول تبلیغات روزانه سه برنامه تبلیغاتی از نامزدها روی آنتن رفت. در روزهای چهارم، پنجم و ششم تبلیغات شاهد شش برنامه تبلیغاتی خواهیم بود. در هفتمین، نهمین و دهمین روز تبلیغات ترافیک برنامه‌ها زیاد می‌شود و هفت برنامه تبلیغاتی از شبکه‌های مختلف پخش می‌شود

روز چهارشنبه ۶ تیر که آخرین روز تبلیغات محسوب می‌شود، تعداد برنامه‌های تبلیغاتی به کمترین میزان خود می‌رسد و فقط ۲ برنامه تبلیغاتی روانه آنتن می‌شود. جدول تبلیغات انتخاباتی تلویزیون با حضور مصطفی پورمحمدی در گفت‌وگوی ویژه شبکه خبر به پایان می‌رسد.

مناظره‌ها حساس‌ترین و پرمخاطب‌ترین برنامه انتخاباتی تلویزیون هستند که در زمانی ۴ ساعته فضایی رقابتی را برای نامزدها فراهم می‌کنند. تلویزیون ترجیح داده در روز پخش مناظره‌ها هیچ نامزدی به صورت مستقل برنامه تبلیغاتی نداشته باشد.

یک صندلی حذف شد؛ مخاطب در انتظار مناظره‌

مستندسازی تا دقیقه ۹۰

یکی از چالش‌های نامزدها برای این دوره از انتخابات رساندن برنامه‌های تبلیغاتی غیرزنده به آنتن است. در روزهای ۲۷، ۲۹، ۳۰ خرداد و دوم و سوم تیر شاهد پخش مستندهای تبلیغاتی خواهیم بود. مصطفی پورمحمدی و امیرحسین قاضی‌زاده اولین نفراتی هستند که مستندهای‌شان در روز یکشنبه ۲۷ تیرماه از تلویزیون پخش شود.

نامزدها امسال فرصت بسیار اندکی برای ساخت مستند در اختیار دارند و احتمال دارد تا دقیقه نود مشغول آماده‌سازی مستندهای‌شان باشند

نامزدها امسال فرصت بسیار اندکی برای ساخت مستند در اختیار دارند و احتمال دارد تا دقیقه نود مشغول آماده‌سازی مستندهای‌شان باشند. به همین خاطر بود که پیمان جبلی در نشست خبری به نامزدهایی که احتمال می‌دادند تایید صلاحیت شوند پیشنهاد کرد قبل از اعلام شورای نگهبان کار مستندسازی را شروع کنند.

در روزهای آغازین تبلیغات شاهد چند تاخیر در پخش بودیم؛ بر اساس توضیح ستاد انتخابات رسانه ملی برنامه تبلیغاتی صف اول که با حضور محمد باقر قالیباف ضبط شده بود با تأخیری ۴۶ دقیقه‌ای پخش شد.

اصلاح موارد غیرمحتوایی توسط نماینده ایشان با نظر کمیسیون بررسی تبلیغات علت این تاخیر بود.

همچنین برنامه را به دوربین که توسط ستاد تبلیغاتی امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی ضبط شده و با تأخیر به کمیسیون بررسی تبلیغات رسیده بود با اجازه کمیسیون با تاخیر به پخش رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha