زاخارووا: واکنش مسکو به استفاده از دارایی‌های روسیه دردناک خواهد بود

مسکو- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت:‌ واکنش مسکو به استفاده از دارایی های مسدود شده فدراسیون روسیه به نفع اوکراین، برای بروکسل بسیار دردناک خواهد بود.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا پنجشنبه در نشستی خبری افزود: (برای واکنش به این اقدام) به اندازه کافی، اموال و سرمایه‌های اروپایی در روسیه وجود دارد و اینکه نمایندگان دولت ما بارها در این باره سخن گفته‌اند، کافی است.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات تلافی جویانه مسکو برای بروکسل بسیار دردناک خواهد بود، بنابراین آنها باید قبل از هر چیز هزینه اقدام جنون‌آمیز خود را باید از کیف پول خودشان بپردازند.

پیش از این، خبرگزاری رویترز گزارش داد: سران گروه هفت (G۷) روز پنج‌شنبه در زمینه ارائه ۵۰ میلیارد دلار وام به اوکراین با استفاده از سود دارایی‌های مستقل روسیه که پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در سال ۲۰۲۲ مسدود شده‌اند، توافق کردند. این توافق، محور اصلی روز افتتاحیه نشست سالانه سران گروه هفت در جنوب ایتالیا بود که برای دومین سال متوالی با حضور ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین برگزار شد.
گروه ۷ متشکل از رهبران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان است. این گروه ابتدا در سال ۱۹۷۵ میلادی با حضور ۶ کشور آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا تشکیل شد و سپس کانادا نیز به این گروه پیوست. نشست رهبران این گروه هر سال در یکی از کشورهای عضو انجام می‌شود.

اقدامات فرانسه در اوکراین درگیری مستقیم با فدراسیون روسیه را نزدیک‌تر می‌کند
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری اعلام کرد:‌ اقدامات فرانسه در اوکراین به طور فزاینده‌ای احتمال درگیری مستقیم با روسیه را نزدیک‌تر می‌کند.
وی افزود:‌ این موضوع، پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی برای امنیت نه تنها اروپا بلکه جهان خواهد داشت.

آمریکا و انگلیس در تدارک خرابکاری هستند
زاخارووا در ادامه این نشست خبری گفت: ایالات متحده آمریکا و انگلیس، اوکراین را برای انجام حملات تروریستی تحریک می‌کنند و در حال برنامه ریزی خرابکاری گسترده علیه روسیه هستند.
وی افزود: آنگلوساکسون‌ها آشکارا رژیم کی‌یف را برای انجام حملات وحشیانه تحریک می‌کنند و در واشنگتن و لندن شروع به برنامه ریزی برای خرابکاری در مقیاس بزرگ کرده‌اند.
این دیپلمات روس در این زمینه به انتشار روزنامه انگلیسی «دیلی اکسپرس» اشاره کرد که در صورت هر موفقیت نظامی یا پیروزی مسکو در اوکراین، حکومت ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین خواهان انجام فعالیت های تروریستی در داخل روسیه شامل بمباران مدارس و دیگر زیرساخت‌های غیرنظامی خواهد بود.
زاخارووا ادامه داد:‌ همه این فعالیت های تروریستی، منحصرا و تنها با پول "غرب جمعی" امکان پذیر است.

پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا ۳۱ مه ۲۰۲۴ تایید کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با حملات اوکراین به خاک روسیه موافقت کرده است.
در این پیوند، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد که انتخاب هدف و مأموریت‌های پروازی برای سیستم‌های حمله مدرن از راه دور یا خودکار، «بدون حضور پرسنل نظامی اوکراینی» انجام می‌شود.
پوتین با هشدار به کشورهای عضو ناتو تأمین‌کننده این تجهیزات تأکید کرد:‌ این کار توسط کسانی انجام می شود که این سیستم های حمله را به اوکراین تولید و عرضه می کنند.
دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز ۳۱ مه اعلام کرد که تمامی تسلیحات دوربرد تحویل داده شده به اوکراین در حال حاضر مستقیماً توسط پرسنل نظامی کشورهای عضو ناتو کنترل می شود و چنین اقداماتی می تواند دلیلی برای حملات تلافی جویانه باشد.

پیش بینی حضور نمایندگان ۳۰ کشور در مجمع بین‌المللی بریکس
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری اعلام کرد: افزون بر ۱۰۰ نماینده از ۳۰ کشور جهان در مجمع بین‌المللی بریکس که ۱۷ تا ۱۹ ژوئن در ولادی وستوک برگزار می‌شود، شرکت خواهند کرد.
وی افزود:  این مجمع بین‌المللی با حضور فعالان سیاسی، حزبی و اجتماعی که روحیه تعامل سازنده در راستای منافع مشترک دارند برگزار می‌شود. 
این دیپلمات که کشورش در سال ۲۰۲۴ ریاست دوره‌ای گروه بریکس را برعهده دارد، خاطرنشان کرد: حزب سیاسی "روسیه متحد" سازمان‌دهنده این اجلاس است که با شعار "اکثریت جهانی برای جهانی چندقطبی" برگزار خواهد شد. 
وی ادامه داد:  مجمع بین‌المللی بریکس امسال در قالب گسترده‌تر و با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو بریکس و کشورهای همفکر با آن شکل خواهد گرفت و در قالب آن، راهکارهای عملی برای افزایش نقش اکثریت جهان در فرایندهای حکمرانی جهانی بررسی خواهد شد. 

وتوی آمریکا بر قطعنامه‌های حامی مردم غزه مصداق جنایت خونین
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری گفت:‌ وتوی آمریکا (در شورای امنیت سازمان ملل متحد) بر قطعنامه‌هایی که می تواند صلح و ثبات را در نوار غزه به ارمغان آورد، جنایتی خونین محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: وتوی آمریکا بر قطعنامه‌های پیشنهادی اخیر در راستای حمایت از مردم غزه در حالی است که همه مردم جهان، صرف نظر از نظام‌ سیاسی، وضعیت نوار غزه را غیرقابل قبول توصیف می‌کنند.  

پیش از این، ۱۸ آوریل ۲۰۲۴، ایالات متحده از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرد و پیش نویس قطعنامه الجزایر را که به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد توصیه می کرد، وتو کرد. بیشتر اعضای شورای امنیت از جمله روسیه و چین به این سند رای مثبت دادند. سوئیس و انگلیس رای ممتنع دادند. وتوی آمریکا توسط چندین کشور از جمله مصر، ایران، قطر، چین و روسیه به شدت محکوم شد.

ایروان از هیاهو درباره سازمان امنیت جمعی دست بردارد
زاخارووا در واکنش به اظهارات نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در مورد سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO)، از ایروان خواست تا از "هیاهو بی پایان" درباره ادامه عضویت در این سازمان خودداری کند. 
وی اظهار داشت: آنها بارها گفته اند که سازمان پیمان امنیت جمعی ساختاری است که همه داوطلبانه در آن آمده اند. هیچ سازوکار اجباری فرماندهی و اداری بر کشورهای شرکت کننده وجود ندارد. در این سازمان، گفتگوی متقابل محترمانه وجود دارد. هیچکس کشوری را به زور در این پیمان نگه نمی دارد، در این شرایط، چرا شخصیت های سیاسی در همان ارمنستان اینقدر حدس و گمان می زنند؟
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در عین حال تاکید کرد که طرف روسی همیشه با ارمنستان دوست خواهد بود؛ ما در مورد شخصیت های خاصی صحبت نمی کنیم که در افق های سیاسی کشورهای مختلف در یک دوره زمانی خاص ظاهر می شوند. ما در مورد مردم صحبت می‌کنیم، ما در مورد دو کشور صحبت می کنیم. ما در ارمنستان، سرمایه گذاری زیادی کرده ایم. هیچ کس نمی‌تواند مناسبات مسکو و ایروان را تخریب کند. 

پیش از این نخست وزیر ارمنستان اعلام کرده بود که گام منطقی بعدی ایروان در رابطه با سازمان پیمان امنیت جمعی، خروج از این سازمان خواهد بود.
با این وجود،‌ دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد که اتحاد و مشارکت در روابط بین مسکو و ایروان ادامه یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha