میثم پرهیخته روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تردد زائران در آستانه روز عرفه و عید قربان از مرز خسروی افزایش یافته و از این رو تمام هموطنانی که قصد زیارت کربلای معلی و عتبات عالیات را دارند می توانند از طریق این مرز رسمی برای عزیمت به اماکن مقدس و برگزاری آیین معنوی و پرفیض دعای عرفه در کربلای معلی استفاده کنند.
وی با اشاره به تعطیلات عید قربان در کشور عراق نیز از افزایش ورود عراقی ها به کشورمان خبر داد و اظهار کرد: تمام امکانات و زیرساخت ها و شرایط برای تردد زائران در این مرز فراهم است از این رو هر ساعتی که زائران به مرز مراجعه کنند می توانند عازم عراق شده و یا از این مرز به کشور بازگردند.
مدیر پایانه مرزی خسروی با اشاره به تردد بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار زائر طی سال گذشته از مرز خسروی و پیش بینی تردد حدود ۲ میلیون نفری زائران در ایام اربعین امسال، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از یک هزار نفر بیش از ۹۰ هزار زائر از این مرز رسمی عازم عتبات عالیات شده و یا به کشورمان بازگشتهاند.
پرهیخته ادامه داد: امنیت کامل در مسیر منذریه تا شهرهای زیارتی کشور عراق نیز برقرار است و زائران میتوانند با خیال آسوده این مسیر را که نزدیکترین مرز با بغداد و کربلای معلی است؛ انتخاب کنند.
وی افزود: به منظور ورود و خروج زائران ۵۸ گیت در پایانه خسروی و در منذریه عراق نیز ۸۸ گیت برای تشریفات ورود و خروج زائران استقرار یافته ضمن اینکه طرح توسعه پارکینگ ها، سایبان ها و گیت های ورود و خروج در مرز خسروی و منذریه عراق سال گذشته انجام شد و امسال نیز تا پیش از اربعین بازهم توسعه پارکینگ ها و انجام سایبان در مرز منذریه را در دستور کار داریم تا بتوانیم شرایط خوبی را برای میزبانی از زائران در این مرز قدیمی و باسابقه برای سفر امن و راحت زائران فراهم کنیم.
شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و مرز خسروی این شهرستان نزدیکترین نقطه از کشورمان به کربلای معلا و بارگاه ملکوتی امام حسین (ع) است که در سال های ابتدای دهه ۷۰ و با تدبیر سید آزادگان (مرحوم ابوترابی) برگزاری آیین دعای عرفه در نقطه صفر مرزی خسروی پایه گذاری شد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
نظر شما