به گزارش دوشنبه ایرنا، حمیدرضا محمدابراهیمی با اعلاماین مطلب به رسانه ها افزود:آمار منابع وصولی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که این میزان وصول مالیات حاکی از همکاری خوب مردم فارس است.
مدیرکل امور مالیاتی فارس ادامه داد: ۳۰ هزار میلیارد ریال از عوارض وصولی سال گذشته مربوط به ارزش افزوده بوده که به صورت مستقیم بین شهرداریها، عشایر و دهیاریهای فارس توزیع شده؛ یعنی با همکاری هماستانیها، بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان، مالیات و عوارض وصول شد که این نشاندهنده مشارکت مردم است.
محمد ابراهیمی این میزان وصول مالیات را نشان از تحقق ۹۸ درصدی سهم کشوری فارس دانست و گفت: یک هزار میلیارد تومان از مالیات وصول شده مستقیما به حوزه بهداشت در خزانه واریز شده است.
وی با بیان اینکه ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وصولی، به حساب خزانهداری کل کشور واریز شده گفت: از این مبلغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان مجدداً به استان برگشت و البته این رقم غیر از موارد مربوط به شهرداری است؛ در واقع عوارض شهرداری مستقیماً در اداره کل تقسیم میشود و در اختیار شهرداری، دهیاری و اداره کل عشایر قرار میگیرد.
مدیرکل امور مالیاتی استان فارس در خصوص تسهیلات تبصره ۱۰۰ امور مالیاتی افزود:تمام فعالان اقتصادی و کسانی که مشمول اظهارنامه مالیاتی میشوند برای اینکه مالیات کمتری پرداخت کنند میتوانند از تسهیلات اجرای تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند.
محمد ابراهیمی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی با رایزنیهایی که با رئیس سه قوه انجام داده، مهلت تسلیم اظهارنامه و فرم تبصره ۱۰۰ را تا ۱۵ مرداد تمدید کرد و امسال برای نخستینبار سازمان امور مالیاتی در همان مرحله اول برای کسانی که از تبصره ۱۰۰ استفاده نمیکنند، اظهارنامه برآوردی ارسال میکند.
به گفته او در سال گذشته ۳۲۰ هزار نفر در استان فارس تقاضای تبصره ماده ۱۰۰ داشتند که از این تعداد ۱۲۴ هزار نفر معاف از مالیات شدهاند.
محمدابراهیمی اضافه کرد: امسال برای نخستین بار در بحث اظهارنامههای مالیاتی، هزینه و اجارهبها نیز لحاظ میشود تا مؤدیان مالیات کمتری بپردازند.
مدیرکل امور مالیاتی استان فارس بیشترین میزان مالیات پرداخت شده در فارس را مربوط به صنف پزشکان و کمترین آن را مربوط به وکلا عنوان کرد و گفت: بیشترین فرار مالیاتی ناشی از استفاده از دستگاههای پوز مربوط به مشاغلی است که مرتبط نبوده، برای حل این مشکل ارائه راهکارهای همکاری از سوی بانکها و سازمان مدیریت ضروری است.
او یکی از راههای گزارش فرار مالیاتی را بهرهگیری از سامانه سوتزنی دانست و گفت: برای کنترل و پیگیری روند مالیات ستانی و جلوگیری از فرار مالیاتی میتوان از سامانه ۱۵۲۶ یا سامانه سوت زنی بهره گرفت.
نظر شما